μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μια καλή στιγμή στην πρόσφατη και σχετικά σύντομη ιστορία του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα η εκδήλωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. Πολύς κόσμος στην αίθουσα αφού ο κ. Ανδρουλάκης όπου κι αν πάει στην Ελλάδα πάντα «κεντρίζει» το ενδιαφέρον του κόσμου της Κεντροαριστεράς. Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ καλή υποθετική σκέψη, για το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στο συγκεκριμένο κόμμα αν αρχηγός του δεν ήταν η κ. Γεννηματά αλλά ο κατά πολύ νεαρότερος της Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Οι νέοι σε αυτές τις περιπτώσεις (νέοι και αξιόλογοι πολιτικά) δίνουν άλλη ώθηση σε έναν πολιτικό σχηματισμό που προς το παρόν είναι «εγκλωβισμένος» στο παρελθόν. Το χειρότερο; Συνδιαλέγεται με τον έως πρόσφατα αντίπαλο του, με τον οποίο ενώνεται (ή σχεδόν ενώνεται) προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τάχα καταλλήλως τον κοινό πολιτικά εχθρό. Το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το παλιό σύνθημα  έλεγε «χέρι χέρι με τον Καρατζαφέη». Στην προκειμένη περίπτωση το «χέρι χέρι» αφορά το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ και όλες αυτές τις … «συμπαθητικές» και σχεδόν ακραίες προσωπικότητες που συνδιοικούν τη ΝΔ.  Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας;

 

Ο κόσμος που άκουσε και χειροκρότησε θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν όλων των ηλικιών και λοιπών κατηγοριών. Ήταν τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Ήταν η νέα γενιά, η οποία σε όλο το Νομό στήριξε και στηρίζει Ανδρουλάκη. Ήταν τα νέα στελέχη, που βρίσκονται στην τοπική οργάνωση σε αυτές τις περίεργες πολιτικές συνθήκες. Ήταν απλός κόσμος, ο οποίος δεν αποχώρησε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι το έλεγε, έτσι το αναφέρει ακόμη και σήμερα.

 

Εν τω μεταξύ έρχεται στην Καβάλα και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Την Κυριακή θα παρουσιάσει σε εκδήλωση το βιβλίο του, λεπτομέρειες του γεγονότος θα γίνουν σύντομα γνωστές. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ήδη τους φίλους του στην Καβάλα όπως επίσης τη νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

 

Από χθες μάλιστα «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο το πρώτο σχετικό δελτίο τύπου: Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση διοργανώνουν, στην Καβάλα, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου: Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας- Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:30 το πρωί στο Ιmaret Hotel (Πουλίδου 30, Καβάλα). Ομιλητές: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής
Σπύρος Λίτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εισαγωγή & Συντονισμός: Κοσμάς Χαρπαντίδης, Δικηγόρος – Συγγραφέας. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 24 ωρών η παράταξη Τοψίδη εξέδωσε τη Δευτέρα δελτίο τύπου για την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στην πόλη μας. Τόσο καθυστερημένα δελτία τύπου δεν έχουν να παίξουν κανέναν απολύτως ρόλο στην ενημέρωση και στην προώθηση των απόψεων της προσπάθειας Τοψίδη. Ας μη ξεχνάμε, ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και όχι της αργοπορίας.

 

Πληροφορηθήκαμε το οριστικό τέλος της προσπάθειας για την εκτέλεση ενός ελάχιστου έργου συντήρησης στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Ενώ το έργο ωρίμαζε εδώ και πολύ καιρό, τελικά δεν ξεπεράστηκαν εμπόδια που περιγράφονται να είναι οικονομικής φύσεως. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Κρίμα.

 

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τα χάλια του συγκεκριμένου χώρου πολλών εκδηλώσεων. Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει την ευθύνη του κ. Μαρκόπουλου, στη θητεία του οποίου ενώ έπρεπε τελικά δεν έγινε το παραμικρό. Αν και δεν αποκλείεται και για αυτό να ευθύνεται ο… Μέτιος, εκφράζουμε την λύπη μας που 5 χρόνια δεν έφθασαν για το αυτονόητο. 5 ολόκληρα χρόνια ήταν μόνο λόγια.

 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε να αποδεχθεί την παραίτηση του Ανέστη Τσουρουκίδη από τη θέση του μέλους της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Στη θέση του ορίστηκε νέο μέλος ο Φίλιππας Τσανακτσής.  Ο κ. Τσανακτσής ήταν και στο παρελθόν μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ.

 

Ο συμπολίτης δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Παύλος Γεωργιάδης εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό του Θόδωρου Μουριάδη. Τον οποίο θα βοηθήσει συστηματικά και φυσικά εθελοντικά. Η παράταξη Μουριάδη ετοιμάζει την επόμενη της εκδήλωση, η οποία οριστικά θα γίνει στις Κρηνίδες. Απομένει να αποφασιστεί το πότε. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του κ. Μουριάδη στον πρώην Δήμο των Φιλίππων.

 

Πραγματοποιείται το Σάββατο στη Νέα Καρβάλη μία ακόμη εκδήλωση για τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Οργανώνεται από κατοίκους της περιοχής. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ποιοι θα είναι παρόντες. Άλλο πράγμα η κοπή πίτας και ο χορός (όπου υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων) κι άλλο πράγμα το μείζονος σημασίας θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους δεν χορηγούνται τα προβλεπόμενα δωρεάν γεύματα στους μαθητές του Μουσικού σχολείου. Ο διαγωνισμός έγινε στην ώρα του από το Δήμο Καβάλας αλλά οι ιδιώτες που δήλωσαν συμμετοχή έχουν τις δικές τους διαφορές. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα είναι πιθανό να περάσει όλο το σχολικό έτος χωρίς τα απαραίτητα γεύματα στους μαθητές του σχολείου.

 

Το πρόβλημα με τη θέρμανση του δικαστικού μεγάρου λύθηκε. Αφού πρώτα έγιναν κινητοποιήσεις των εργαζόμενων σε αυτό. Επόμενα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι των τουαλετών (βρίσκονται σε κακή κατάσταση) αλλά και της εξώπορτας. Η οποία από τη συνεχή χρήση είναι σε κατάσταση διάλυσης. Απορούμε πως την κλειδώνουν στο τέλος του ωραρίου εργασίας.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρακολούθησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Λόγω του θέματος του ΤΕΙ, στη συνεδρίαση ήταν και ο συνταξιούχος καθηγητής Θανάσης Μήττας. Ήταν επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από την παράταξη της κ. Δημάρχου.

 

Πολύ λίγος κόσμος το απόγευμα της Δευτέρας, στην εκδήλωση παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Πιατά. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός στα τοπικά γεγονότα (εκδηλώσεις) για να διευκολύνεται το κοινό, να μπορεί να παρακολουθεί τα περισσότερα και τα σημαντικότερα.

 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιώργος Γερομάρκος συνεχίζει να προσπαθεί να φτιάξει δημοτική παράταξη στο Παγγαίο. Ευρισκόμενος τη Δευτέρα στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Καβάλας, άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει.

 

Η πρώτη απόφαση συλλογικού οργάνου για το προσεχές αεροπορικό σόου θα παρθεί σήμερα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Ο Δήμος Παγγαίου είναι μία ακόμη φορά παρόντας στο γεγονός, ουσιαστικά με τη δική του εκδήλωση. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος αυτή η εκδήλωση θα γίνει στην Νέα Πέραμο.

 

Με τις χθεσινές του ραδιοφωνικές δηλώσεις ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβλεψε ακόμη χειρότερα όσον αφορά τα δύο «γαλάζια» ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η πρόβλεψη του κ. Παναγιωτόπουλου θα βρει σύμφωνους πολλούς. Με μία διαφορά, οι άλλοι δεν την καταθέτουν δημοσίως. Ο βουλευτής με το γνωστό ρεαλισμό που τον διακρίνει, μιλά δημόσια για αυτά που προβληματίζουν τον κόσμο της ΝΔ.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες η αντίθετη πρόβλεψη του προέδρου της ΝΟΔΕ καταντά αστείο. Μέχρι και πρόσφατα ο κ. Δράκος έλεγε ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει διάσπαση του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές. Εδώ ταιριάζει η γνωστή φράση: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

 

Το ρεπορτάζ για τους επόμενους υποψήφιους Μέτιου περιλαμβάνει και τον γιο της Δημάρχου. Όπως επίσης έναν ακόμη γιατρό της Καβάλας. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για τις ανακοινώσεις που κι αυτήν την φορά δεν αποκλείεται να γίνουν μέσω facebook.

 

 

Διαβάστε επίσης