Τους παρέσυρε το ρέμα α (!) ρε μάνα δεν είναι ψέμα !

 Τους παρέσυρε το ρέμα  α (!) ρε μάνα δεν είναι ψέμα !

Βγαλμένη απο ταινία επιστημονικής φαντασίας η περιπέτεια που στοίχησε τελικά την ζωή τετραμελούς οικογένειας που καθώς επέστρεφε ξεμηρώματα Κυριακής απο κοινωνική εκδήλωση παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροποτάμου στη Μεσσαρά Κρήτης και πνίγηκαν όλοι μέσα στο όχημα που βρέθηκε 100 μέτρα πιο κάτω στον πάτο του ποταμού καλυμμένο απο λάσπη νερό και καλαμιές.

Απο αυτό το καρτέρι θανάτου δεν γλύτωνε ούτε ο Τζέημς Μπόντ 007.

Όλα γίνανε μέσα σε λίγα λεπτά και σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάλαβαν για πότε βρέθηκαν στον πάτο του ποτάμου.

Ήταν αδύνατον να γλυτώσουν και έτσι επήλθε το μοιραίο.

Το τραγικό είναι οτι το ζευγάρι αφήνει πίσω του και ένα μωράκι μόνο μερικών μηνών.

Στην αρχή της περιπέτειας τους τόσο ο σύζυγος όσο και η γυναίκα του  καταφέρανε να καλέσουν σε βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου αλλά η βοήθεια που καλέσανε άργησε …

Εικάζεται οτι το ζευγάρι σκέφτηκε να πάει απο τον συγκεκριμένο δρόμο προκειμένουν να κερδίσει χρόνο αλλά  δεν έφτασε ποτέ!

Είναι άδικο και κρίμα αλλά είναι γεγονός.

 

Μπροστά μας έχουμε την ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ την Κυριακή που έρχεται αλλά και την Τσικνοπέμπτη στις 28 του μήνα.

Σε σχέση με πέρσι φέτος η ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ γίνεται πολύ νωρίς και αυτό έχει και τα καλά και τα κακά του.

Τα καλά είναι οτι υπάρχει περιθώριο να γίνει πιο μετά σε περίπτωση ματαίωσης  για λόγους καιρικούς και τα κακά οτι δεν θα έχει την επιτυχία που είχε πέρσι από άποψη κεφιού αφού οι δύο απανωτές αναβολές που είχανε προηγηθεί η μία λόγω καιρού και η άλλη λόγω συλλαλητηρίου για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την είχανε μεταφέρει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της απόκριας που το κέφι ήταν στο πικ.

Μάλιστα πέρσι επειδή την Κυριακή είχαμε την μεγάλη παρέλαση για το καρναβάλι της Ξάνθης η ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ είχε γίνει Σάββατο και εν συνεχεία ο κόσμος απο την Ομόνοια ξεχύθηκε στα διάφορα καφέ και μαγαζιά εστίασης  που υπάρχουν στους πεζόδρομους και στο κέντρο της πόλης και πήγε μέχρι το βράδυ.

Εκείνο το Σάββατο το κέφι ξεχείλιζε απο παντού , το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε ξεκινήσει και ο κόσμος ήταν σε άλλη φάση.

Ισως αν αυτό ήταν εφικτό θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε την ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς αλλά αυτό το ενδεχόμενο έχει αποκλειστεί απο τους διοργανωτές γιατί σε αυτή την περίπτωση η αναβολή της παρέλασης σημαίνει αυτόματα και ματαίωση και δεύτερον δεν θέλουν επειδή είναι μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να χαλάσουν τα σχέδια των γονιών των παιδιών που είναι πολύ πιθανό να έχουν οργανώσει κάποιο ταξίδι την περίοδο εκείνη.

 

Τον  άλλο τον τσιμπήσανε να βγάζει απο τον βυθό της θάλασσας στον κόλπο του ΒΡΑΣΙΔΑ 100 κιλά αχινούς και του στείλανε το φιρμάνι με τις διοικητικές κυρώσεις που θα έχει αφού είναι γνωστό οτι η αλίευση αχινών απαγορεύεται.

Ο αχινός είναι προστατευμένο είδος και η παράνομη αλίευση του φέρει κυρώσεις.

Τα ίδια δεν είχανε γίνει και πριν απο μερικά χρόνια με τα κυδώνια ;

Πάλι στην Πέραμο τα μαζεύανε με την μέθοδο του δυναμίτη.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε μέχρι να εμφανιστούν και πάλι τα κυδώνια στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σίγουρα είναι πολύ σωστές οι κυρώσεις σε όλους αυτούς που επιλέγουν αυτούς τους σαρωτικούς τρόπους αλίευσης τους.

 

Χρεώσανε τον θάνατο συγγενικού τους προσώπου σε αμέλεια γιατρού και για τον λόγο αυτό τον πλακώσανε στα κλωτσομπούνια.

Μα είναι δυνατόν ;

Και όμως είναι και είναι το 2019.

Και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν σας γράφω …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας μέχρι να περάσει και αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει προς το τέλος της εβδομάδας.

Όλα θα πάνε καλά και πλέον είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα έρχονται.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης