• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Σχεδόν 10 χρόνια τώρα ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να αξιοποιήσει το παλιό Νοσοκομείο, το οποίο το ελληνικό δημόσιο επιδιώκει να του το «κλέψει». Κι ενώ η προσπάθεια έφθασε κάπου, πρόσφατα η κ. Τσανάκα συμφώνησε αμέσως στο αίτημα το ίδιο ακίνητο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΤΕΙ. Ουσιαστικά του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

 

Αν και ακόμη και συνεργάτες της διαφώνησαν με την ιδέα, η κ. Τσανάκα συνέχισε και συνεχίζει απτόητη. Την Παρασκευή ξενάγησε τους εκπροσώπους του ΤΕΙ στο παλιό Νοσοκομείο, το οποίο μοιάζει να το κάνει δώρο στο υπό δημιουργία Πανεπιστήμιο. Η στάση της κ. Τσανάκα είναι τουλάχιστον περίεργη. Αν κάποιος προσπαθήσει να την ερευνήσει εις βάθος, ίσως να βρει κάποια εξήγηση.

 

Ίσως η κ. Τσανάκα έχασε τις ελπίδες της, ίσως έπαψε να πιστεύει στην ιδέα αξιοποίησης των κτιρίων από το Δήμο. Μοιάζει με λίγα λόγια να «ξεφορτώνεται» την επιδίωξη και τον στόχο, επιδιώκει τη συμμαχία με το ΤΕΙ ώστε αυτό να αναλάβει τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες.

 

Είναι ολοφάνερο ότι σκέπτεται και δρα λάθος. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τις διάφορες προειδοποιήσεις, μια εκ των οποίων μοιάζει να είναι η πρόσφατη επιστολή της Αναστασίας Ιωσηφίδου. Η οποία σημειώνει το αυτονόητο για το Δήμο, δεν πρέπει- γράφει- να εγκαταλειφτεί η προηγούμενη δημοτική προσπάθεια. Η οποία ξεκίνησε από τον Σιμιτσή, τελειώνει όπως όλα δείχνουν επί ημερών της κ. Τσανάκα.

 

Ο Δήμος Καβάλας έχει περιουσία στο παλιό Νοσοκομείο. Ξόδεψε χρήματα προκειμένου να την εκμεταλλευτεί. Το κράτος όρμησε να πάρει ότι περισσότερο μπορεί. Κι ο Δήμος Καβάλας δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί του μέσω «παγωμένης» προγραμματικής σύμβασης έως ότου η ιστορία ξεκαθαρίσει στο δικαστήριο. Εκεί όπου μάλλον δεν προσέφυγε κανείς ακόμη.

 

Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ ζήτησαν για τον ίδιο λόγο ( το Διεθνές Πανεπιστήμιο) και το παλιό δικαστήριο. Ευτυχώς επί του συγκεκριμένου αιτήματος η κ. Τσανάκα δεν συμφώνησε. Τουλάχιστον όχι ακόμη….

 

Είναι βέβαιο ότι αν βρεθούν σε τραπέζι συζήτησης θα συμφωνήσουν γρήγορα και σε όλα. Αναφερόμαστε στους φορείς και πολίτες της Νέας Καρβάλης και τη ΒΦΛ. Όσο η εταιρία βλέπει με προκατάληψη τις δίκαιες ανησυχίες των ανθρώπων της περιοχής του εργοστασίου, άκρη δεν θα βρεθεί. Σε συνέχεια της εκδήλωσης του Σαββάτου προτείνουμε απευθείας διάλογο. Επί συγκεκριμένης βάσης. Χωρίς να υπάρχουν από την μια και την άλλη πλευρά αρνητικές διαθέσεις. Όπως συνυπάρχουν τόσο καιρό, με τον ίδιο τρόπο η συνύπαρξη πρέπει να συνεχιστεί. Ανοιχτό το εργοστάσιο, τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα περιβαλλοντικά.

 

Όσο για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις μετρήσεις της, είναι απαράδεκτη η συνεχιζόμενη ανικανότητα της Π.Ε. Καβάλας που δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία τον εξοπλισμό που διαθέτει. Ενώ σε άλλα διακρίνεται, εδώ που την χρειαζόμαστε (αφού αυτή έχει την αρμοδιότητα) αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Μαρκόπουλος δεν πήγε στην εκδήλωση της Νέας Καρβάλης το Σάββατο και καταλαβαίνουμε τον λόγο. Να πάει να πει τι; Ότι από τον Απρίλιο του 2018 προσπαθεί για κάτι που δεν κατάφερε ακόμη;

 

Με την καθοριστική συμμετοχή και πρωτοβουλία του πρώην αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου προοδεύει στον πρώην Δήμο Φιλίππων ο συνδυασμός του κ. Θόδωρου Μουριάδη. Λέγεται ότι τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν πλήρη, με αξιοπρόσεκτες συμμετοχές. Εξ αυτού του λόγου η επόμενη εκδήλωση του κ. Μουριάδη που δεν αργεί, θα γίνει στις Κρηνίδες.

 

Δυναμώνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Κι ο ίδιος άλλωστε παραδέχεται ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν ο κ. Φιλόσογλου μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Καβάλας τότε ακόμη χειρότερα για ένα σωρό «παλιούς».

 

Η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου συνεχίζει τις επαφές της σε όλο το νομό Καβάλας. Προχθές συνάντησε τον πρόεδρο του ΟΛΚ, με τον οποίο συζήτησε τα γνωστά θέματα των συλλόγων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αδελφός της είναι αυτήν την περίοδο πρόεδρος του ΟΘΑΚ.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης προς τον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος κινδυνεύει να «χάσει» και το γραφείο του. Τις αρμοδιότητες τις έχει έτσι κι αλλιώς χαμένες. Εντύπωση προκαλεί ποιοι έσπευσαν να του συμπαρασταθούν αλλά και ποιοι δεν έκαναν δήλωση. Αυτοί που απέφυγαν κάθε ανάμιξη στο θέμα δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Μήπως επειδή είναι «συναγωνιστές» του στην «μάχη» του σταυρού;

 

Η επίσκεψη στην Καβάλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είχε σχεδόν καθόλου ειδήσεις. Μήπως αυτό έπρεπε να είναι αναμενόμενο; Ο κ. Τσακαλώτος απλός, προσιτός και συχνά χαμογελαστός είναι ολοφάνερο ότι έχει αρμοδιότητες που καλώς ή κακώς είναι πολύ πιο σημαντικές από τα προβλήματα του τόπου μας. Η προσπάθεια που έγινε (όση έγινε) να ενημερωθεί για αυτά ήταν μοιραίο να πέσει στο κενό…

 

Ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Δημήτρης Λυμπεράκης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Κατσιμίγα. Ο Κρυστάλλης Τζιτζιός από τη Νέα Πέραμο θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Σιμιτσή. Η παράταξη του κ. Σιμιτσή θα ονομάζεται «Περιφέρεια σε Δράση».

 

Στο facebook παρουσιάζει τους ήδη γνωστούς υποψηφίους του ο Θόδωρος Μουριάδης. Το ίδιο κάνει η κ. Τσανάκα. Πολύ σύντομα στο διαδίκτυο θα υπάρχουν και σχετικά βίντεο. Το διαδίκτυο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συχνά και οι Μάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παππάς, Κώστας Κουνάκος, Άρης Βέρρος.

 

Κάτι περισσότερο από έντονα ήταν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης. Ο Υπουργός Τσακαλώτος ήταν προστατευμένος 100%. Ακούστηκε μάλιστα- δεν διαψεύστηκε- ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έκανε προληπτικά δύο τουλάχιστον προσαγωγές!

 

Επίσημα ανακοίνωσε την εκδήλωση του την Παρασκευή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αυτή θα γίνει στον συνήθη τόπο των πολιτικών εκδηλώσεων της περιόδου, δηλαδή στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Διαβάζουμε ότι θα υπάρχει και καλεσμένος, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής.  Σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα δώσει συνέντευξη τύπου. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας.

 

Την Παρασκευή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς πραγματοποιείται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου.

 

Κινητοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας. Η πρώτη ενημέρωση ήταν για περιστατικό φωτιάς σε διαμέρισμα στον Άγιο Λουκά. Τελικά όλα ήταν απλά. Οι διαμένοντες στο διαμέρισμα έβγαλαν τα κάρβουνα από το τζάκι (ή την σόμπα), τα άφησαν σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Τα κάρβουνα πήραν φωτιά και κατέστρεψαν ευτυχώς μόνο τη γλάστρα! Για το περιστατικό οι ευρισκόμενοι εντός του διαμερίσματος δεν κατάλαβαν τίποτα. Την Πυροσβεστική την ειδοποίησαν περαστικοί!

 

Ανταπόκριση μετά φωτογραφιών του Κώστα Αντωνιάδη από την τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου: «Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ στο Βελιγράδι για την έκθεση Sajam Turizma 2019! Μεγάλη η επισκεψημότητα αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου για την Περιφέρειά μας . Παρόντες ο Δήμος Παγγαίου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας για το νησί της Θάσου, επαγγελματίες και ξενοδόχοι από την Καβάλα, την Θάσο, την Αλεξανδρούπολη, την Σαμοθράκη και την Μαρώνεια. Την προσπάθεια μας ενίσχυσε και ο πολιτιστικός σύλλογος Μαριών Θάσου».

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης