• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η ιστορία της Αρετής Κώτση (φωτογραφία) στην τοπική πολιτική σκηνή είναι σχετικά πρόσφατη.

Τα τελευταία γεγονότα πείθουν για τα εξής:

Δύο τουλάχιστον «ανταγωνιστές» της φέρονται να μεθοδεύουν τη διάδοση ψευδών ειδήσεων που αρχικά τη «φωτογραφίζουν», στη συνέχεια τη συκοφαντούν. Τα ίδια πρόσωπα ενισχύουν σενάρια της φαντασίας τους, τα οποία δυστυχώς αποδίδουν. Κουτοί και κουτσομπόληδες πάντα υπήρχαν στην Καβάλα.

Είναι φανερό ότι επιθυμούν να την πλήξουν πολιτικά, να σταματήσουν αυτό που το τελευταίο διάστημα η κ. Κώτση προσπαθεί. Ενδεχομένως να είναι οι ίδιοι (ή κάποιοι από αυτούς) που πολιτικά την «ξεσήκωσαν». Αυτοί που την ενθάρρυναν να εμπλακεί στα κοινά, της έδιναν συγχαρητήρια και την στήριζαν- της έλεγαν-  σε ένα τολμηρό πολιτικό ξεκίνημα που επιχείρησε.

Οι παλιοί ξέρουν. Ξέρουν καλά τις δυνατότητες του συστήματος, το οποίο συχνά μετατρέπεται σε κάτι «ανθρωποφάγο». Πλέον τα δίνουν όλα εναντίον της κ. Κώτση. Φροντίζουν για τις κατάλληλες «πινελιές» προκειμένου το υποτιθέμενο γεγονός να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Αποσκοπούν άλλωστε σε κάτι σημαντικότερο, κάτι μεγαλύτερο σε σχέση με τα τοπικά δεδομένα. Διαδίδουν συγκεκριμένα πράγματα (που δεν έγιναν ποτέ), δημοσίως τα διαψεύδουν κατηγορηματικά (μπορεί να σκίζουν ακόμη και τα ιμάτια τους…) αλλά στο παρασκήνιο επιμένουν για το ακριβώς αντίθετο. Ξέρουν καλά το παιχνίδι και το υλοποιούν άριστα. Θίγουν μία ακόμη φορά ανθρώπους σε κάθε επίπεδο, σπιλώνουν πρόσωπα με τον χειρότερο τρόπο.

Αν λοιπόν επιδίωξη τους ήταν να την απογοητεύσουν και να την εξοντώσουν πολιτικά, μάλλον τα κατάφεραν. Συνέδραμαν προς τον ίδιο στόχο οι γνωστοί πάντα πρόθυμοι «σύμμαχοι» τους. Οι οποίοι είναι κι αυτήν την φορά βρίσκονται σε συγκεκριμένη διατεταγμένη υπηρεσία. Τα ίδια άλλωστε έγιναν προ λίγων εβδομάδων και με τον Γιάννη Πασχαλίδη και τις υποτιθέμενες δηλώσεις του. Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά της Κώτση.

Η «επίθεση» σε βάρος της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ας μη ψάχνει από πού αρχίζουν όλα αυτά. Ας κοιτάξει τους πολιτικούς της φίλους. Ειδικά τους πιο πρόσφατους και πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της.

*Δεν μας ξαφνιάζει η παθητική στάση της τοπικής ΝΟΔΕ. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα. Μετά απορούμε που τα γραφεία όλων των κομμάτων άδειασαν. Κυκλοφορούν σε αυτά λίγοι, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Υπό αυτές τις συνθήκες «ζούγκλας» πώς να τολμήσει να εμπλακεί με τα κόμματα κάποιος καινούργιος άνθρωπος;

 


 

Μετά από μια διαδικασία που αποδείχθηκε σχετικά σύντομη (σε σχέση με προηγούμενη παρόμοια δίκη), αθωώθηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας 14 πρώην απολυμένοι της ΒΦΛ. Η εταιρία απουσίαζε. Παρά ταύτα η πανηγυρική αθωωτική απόφαση ήταν μία ακόμη δικαίωση για όλους τους κατηγορούμενους. Το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη απόφαση οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους άπαντες οι τοπικοί φορείς και παράγοντες.

 

Κάνοντας απολογισμό του έργου του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας ο κ. Κώστας Μπαντίκος,  αναφέρθηκε και στην εξωστρέφεια που έδωσε στην υπηρεσία. Η καλώς εννοούμενη και σε λογικά πλαίσια εξωστρέφεια συνέδεσε μια απρόσωπη υπηρεσία με την κοινωνία. Θέλει κότσια και να το αποφασίσεις και να το κάνεις. Χρειάζεται ικανότητα για να το πετύχεις με τον σωστό τρόπο. Καλή επιτυχία στη νέα του θέση.

 

Με πολύ κόσμο λόγω της παρουσίας του Γιάννη Βαρδακαστάνη έγινε προχθές η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Βαρδακαστάνης εκλογικά θα πάει καλά και στην Καβάλα και στην ΑΜΘ γενικότερα. Άλλωστε είναι κάτι που το αξίζει. Είχε καιρό το ΚΙΝΑΛ Καβάλας να κάνει μια τόσο πετυχημένη εκδήλωση όσο αυτή της περασμένης Τετάρτης.

 

Εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου ρωτήθηκαν σχετικά αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν που τελικά θα ενταχθεί η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μπαλτζίδου. Ένα πράγμα έλεγαν με σιγουριά. Ότι δεν θα πάει στον Μάκη Παπαδόπουλο. Οι προβλέψεις τους διαψεύστηκαν χθες. Η Βαρβάρα Μπαλτζίδου όπως ανακοινώθηκε χθες,  πήγε στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου.

 

Η προσπάθεια του Βασίλη Ξουλόγη στο Δήμο Παγγαίου ενισχύεται. Και από τα Αριστερά και από τα Δεξιά. Φημολογείται καλή του συνεργασία με τον Γιάννη Φιλόσογλου αλλά και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον δεν είναι μόνο φήμες. Είναι και συγκεκριμένα γεγονότα. Ή μάλλον συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

 

Συνεργάτες του Χρήστου Μέτιου επιμένουν ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης για τις αρμοδιότητες Μαρκόπουλου ήταν περισσότερο πολιτική παρά νομική. Την προσεχή Δευτέρα ο Περιφερειάρχης πραγματοποιεί στην Κομοτηνή εκδήλωση για τον προγραμματισμό των επόμενων έργων. Με αυτήν μάλλον ξεκινά και επισήμως την προεκλογική του προσπάθεια. Σύντομα θα ανακοινωθούν υποψήφιοι του κ. Μέτιου στην Καβάλα.

 

Με ημερομηνία 2 Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το ποσό των 35.000 ευρώ. Έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας, στο τέλος της οποίας (μετά από σύντομο χρονικό διάστημα) τα χρήματα θα μπουν στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ. Η συγκεκριμένη επιχορήγηση είναι η προβλεπόμενη και τακτική.

 

Στις 5 Μάη η Action Team επαναλαμβάνει την γνωστή και πετυχημένη εκδήλωση «Τρέξε με το σκύλο σου». Είναι η 3η χρονιά της εκδήλωσης για την οποία η αρχική ανακοίνωση της Action Team αναφέρει: «Η 3η γιορτή αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, είναι έτοιμη να διεξαχθεί στην Καβάλα, από την Action Team. Αγώνες δρόμου, επίδειξης, ενημερωτικά περίπτερα και άλλες δραστηριότητες θα λάβουν μέρος στην μεγαλύτερη φιλοζωική δράση της ομάδας».

 

Μία ακόμη φορά χθες το δικαστικό μέγαρο Καβάλας ήταν γεμάτο αστυνομικούς. Οι «δύσκολες» υποθέσεις και δίκες ήταν αρκετές. Τόσο στο Μονομελές όσο και στο Τριμελές (συνεδρίαζαν ταυτόχρονα). Προς το μεσημέρι έφυγαν οι διάδικοι, έφυγαν -χωρίς να συμβεί το παραμικρό- και οι αστυνομικοί.

 

Στην ΕΡΑ Καβάλας έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Θόδωρος Τζατζάρης. Αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό μαθητών που και αυτήν την εκπαιδευτική περίοδο εμπιστεύονται το δημοτικό ωδείο της πόλης: «Στους 650 έφτασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, έχοντας αυξήσει και τους καθηγητές του. Ο πρόεδρός του, Θεόδωρος Τζατζάρης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του Ωδείου, τονίζοντας ότι ως φορέας πλέον έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία».

 

Μια ευχάριστη κι ανοιξιάτικη είδηση από τους συνεργάτες του Δημάρχου Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου: Τα κάλαντα της Άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα», ακούστηκαν σήμερα(χθες) το πρωί στο Δημαρχείο Νέστου. Μαθητές και μαθήτριες του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης τραγούδησαν ανοιξιάτικες μελωδίες μπροστά στον Δήμαρχο, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και γενικότερα τη Δημοτική Αρχή, παρουσιάζοντας το όμορφο πρόγραμμα υπό τη μπαγκέτα της μουσικού κας Χουρμουζιάδου. Τα «Χελιδονίσματα». Παρακολούθησαν υπάλληλοι του Δήμου Νέστου και πολίτες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο Δημαρχείο.

 

Διαβάστε επίσης