• 29 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών στην πόλη μας μια από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων. Στη διάρκεια της βραβεύτηκαν πέραν των 30 ατόμων! Ο λόγος δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Στην εκδήλωση άλλος κόσμος δεν προσήλθε, μόνο όσοι θα βραβεύονταν. Ήταν επίσης και κάποιοι εκπρόσωποι φορέων. Παραβρέθηκαν με τη βασική τους ιδιότητα, του υποψήφιου των προσεχών εκλογών.

 

Αν και γενικά το … «γεγονός» δεν ήταν γεγονός , η δουλειά της προβολής και αυτοπροβολής επετεύχθη άριστα. Αφού μεταξύ τους αντάλλαξαν συγχαρητήρια και βραβεία, έσπευσαν στη συνέχεια στην απαραίτητη ανάρτηση. Η οποία περιέχει όλες τις φωτογραφίες των βραβευθέντων, άρα περιλαμβάνει «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό.

 

Όλα αυτά τα «δήθεν» της καθημερινότητας, μια φιλότιμη αλλά και ανούσια προσπάθεια όπου τα ασήμαντα ντε και καλά να μετατραπούν σε σημαντικά, καταλήγει στο να δημιουργείται ένας ακόμη κανόνας. Κανόνας άριστης κοινωνικής συμπεριφοράς και τάχα καταξίωσης.

 

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Κάποιοι επιμένουν να ζουν στον κόσμο τους. Καλώς ή κακώς, ο κόσμος αυτός είναι σε απόσταση από την πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο δε γεγονός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ένα από τα πολλά που συμβαίνουν γύρω μας. Ένα από τα πολλά «δήθεν» της Καβάλας.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ΒΦΛ- ΔΕΠΑ δεν έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι μπορεί και να έπιασε τόπο η κινητοποίηση τοπικών παραγόντων και φορέων. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα που υπήρξαν προκειμένου το εργοστάσιο να συνεχίσει να λειτουργεί.

 

Κάποιοι από τους εργαζόμενους όντως αγωνιούν. Άλλοι εμπιστεύονται την ικανότητα και την ευελιξία του επιχειρηματία. Δεν ανησυχούν, μόνο απορούν και περιμένουν τις επόμενες του κινήσεις. Οι οποίες σαφώς και θα επηρεαστούν από την απόφαση του δικαστηρίου. Έως και σήμερα ισχύει η προηγούμενη. Η ΒΦΛ αγοράζει φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ καθημερινά, πληρώνει 50% μετρητά και 50% με επιταγές τριών μηνών.

 

Θα σχολιάσουμε την στάση που κράτησε στο θέμα το Επιμελητήριο, το οποίο δέχεται κριτική κυρίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέδρασε αμέσως κι αυθόρμητα αφού το διακύβευμα ήταν και είναι σημαντικό. Έκανε διαδικαστικά λάθη αλλά επ’ αυτού παρασύρθηκε απ’ όσους βιάζονταν. Το τελικό ψήφισμα δεν είναι καλογραμμένο. Μοιάζει να συμπαραστέκεται πρωτίστως στον επιχειρηματία. Βιαστικό κι αυτό. Η αρχική πρόθεση του φορέα ήταν καλή. Το τι έγινε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, είναι μια άλλη ιστορία.

 

Είναι επίσης μια άλλη ιστορία ποιοι επεδίωξαν και τελικά πιστεύουν ότι ωφελήθηκαν από προεκλογικής πλευράς. Οι πονηροί υποψήφιοι των εκλογών «ενοχλούν» όσους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι υποψήφιοι «τρυπώνουν» παντού κι ως συνήθως δημιουργούν παρεξηγήσεις.

 

Γνωστοποιούνται ανεπισήμως οι πρώτες συμφωνίες για τις ενοικιάσεις (άδειων) καταστημάτων, τα οποία θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα υποψηφίων. Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επέλεξε το εκλογικό της κέντρο να είναι στη Βενιζέλου, κοντά στην διασταύρωση της οδού με την Αβέρωφ.

 

Πάνω κάτω στην ίδια περιοχή που είχε το εκλογικό της κέντρο το 2014. Το εκλογικό κέντρο του Θόδωρου Μουριάδη θα είναι στην οδό Ομονοίας. Έτοιμο σχεδόν είναι το εκλογικό κέντρο του Φίλιππα Αναστασιάδη, στην «καρδιά» της Ελευθερούπολης. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε την επόμενη εκδήλωση του κ. Μουριάδη (με ανακοίνωση υποψηφίων) στις 15 του μήνα.

 

Ο κ. Μουριάδης το βράδυ του Σαββάτου ήταν μαζί με τον Κυριάκο Σταυρίδη στη θεατρική παράσταση μαθητών στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Εκεί – εκτός από πολύ κόσμο- ήταν επίσης η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη αλλά και ο Πέτρος Πετρόπουλος.

 

Το διάστημα που χρέη αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ασκούσεο Κώστας Αντωνιάδης δέχθηκε επίσκεψη δύο εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου. Του δήλωσαν την αγωνία τους για περσινή επιχορήγηση, η οποία δεν εισπράχθηκε ποτέ! Ο κ. Αντωνιάδης έψαξε την υπόθεση. Το τι βρήκε, αυτός είναι αρμόδιος να μας το πει. Κάποιοι στο διοικητήριο είναι αθεράπευτα άνθρωποι «μόνο λόγια». Οι πράξεις είναι κάτι που δεν τους απασχολεί αφού πράξεις δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ…

 

Του Θόδωρου Μαρκόπουλου του είναι… «δύσκολη» η Νέα Καρβάλη. Απουσίαζε από την κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού την περασμένη Παρασκευή. Λέτε να είχε κατά του τις περιβαλλοντικές εκκρεμότητες του με την περιοχή; Αν απουσίαζε για αυτόν τον λόγο, ε τότε τον αντικατέστησε επάξια ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φέρεται κι όπως φαίνεται είναι δυσαρεστημένος, από τα διαδικαστικά του Επιμελητηρίου ως προς τη σύσκεψη (της περασμένης Τρίτης) για τη ΒΦΛ. Στο περιβάλλον του ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε «… η σύσκεψη έπρεπε να γίνει όταν οι βουλευτές είναι στην Καβάλα». Υπάρχει ταύτιση των απόψεων του με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εξ αιτίας της προεκλογικής περιόδου δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το γνωστό μας από τα δύο προηγούμενα χρόνια «Φεστιβάλ Παιχνιδιού». Οι εκπαιδευτικοί που στήριξαν το θεσμό, έγκαιρα κατάλαβαν τις φετινές δυσκολίες. Εξίσου έγκαιρα αποφάσισαν τη μη πραγματοποίηση του. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Μάη. Φέτος μήνας εκλογών.

 

Πριν το Πάσχα θα αρχίσουν (στην καλύτερη περίπτωση) τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου. Για τον Εμπορικό Σύλλογο το γεγονός δεν είναι θετικό. «Είναι μεγάλο πλήγμα για την αγορά» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

 

Παρακολουθώντας την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών διαβάζουμε για την επίσκεψη της Εύας Καϊλή στην Αλεξανδρούπολη. Κατά πάσα πιθανότητα η περιοδεία της στην περιοχή περιλαμβάνει επίσκεψη και στην Καβάλα. Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε πρόσφατα και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (της ΝΔ).

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου, υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης πραγματοποίησε χθες σημαντική προεκλογική εκδήλωση. Εκεί ήταν ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος.

 


 

Έγραψαν στο Facebook

*Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μουρτασάγας για τον νέο διευθυντή Εκπαίδευσης της ΑΜΘ κ. Κώστα Μπαντίκο. Η ανάρτηση αφορά την παρουσία του κ. Μπαντίκου τα τρία προηγούμενα χρόνια στη Διεύθυνση Καβάλας: «Στήριξε και πέτυχε την είσοδο των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία , στήριξε την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των νηπίων , στήριξε τα σχολικά γεύματα ( έχοντας να αντιπαλέψει πολύ μαυρίλα ), στη θητεία του ως προϊστάμενος της Π. Ε. έγιναν οι τοποθετήσεις διευθυντών στα σχολεία του νομού χωρίς να ακουστεί κανένα παράπονο και όλα αυτά γιατί είναι πρώτα από όλα ΔΑΣΚΑΛΟΣ . Φίλε Κώστα σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και ελπίζω ο νέος προιστάμενος της Π. Ε. να συνεχίσει από εκεί όπου εσύ σταμάτησες».

*Η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη συμπαραστέκεται με τον τρόπο της στην κ. Αρετή Κώτση: «Σίγουρα δεν διακρίνεται κάποιος για την ΑΡΕΤΗ του όταν κανιβαλίζει μια γυναίκα και μητέρα φτιάχνοντας με την φαντασία του μια επίπλαστη αλήθεια !!!».

 

 

 

Διαβάστε επίσης