μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η πετυχημένη Λευκή Νύχτα πριν από λίγες μόνο μέρες στην αγορά επηρεάζει θετικά την ατμόσφαιρα. Εξασφαλίζει αυτό που λέμε «μια καλή αρχή» για το γεμάτο εκδηλώσεις Καλοκαίρι. Κι ενώ εξ αυτού του λόγου είμαστε αρκετά χαρούμενοι, η ανακοίνωση του συλλόγου των αρχιτεκτόνων μας προσγειώνει ανώμαλα!

 

Το κείμενο του συλλόγου πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους. Επ’ αυτού οφείλουν να διατυπώσουν την απάντηση τους όσοι αυτό το διάστημα είναι υποψήφιοι. Τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφουν οι αρχιτέκτονες. Οι οποίοι – για να λέμε και του στραβού το δίκιο- άργησαν. Άργησαν πολύ μέχρι να δράσουν.

 

Το κακό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι υποσχέσεις είναι εύκολες. Ταυτόχρονα για καιρό δεν έγινε το παραμικρό ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Το οποίο θυμάστε ότι είχαν επισημάνει (χωρίς να επανέλθουν) τόσο επαγγελματίες όσο και ΤΕΕ ΑΜ.

 

Πιθανότερο είναι να μας πουν ότι πρόκειται για πρόβλημα μόνο έλλειψης προσωπικού. Μια τέτοια απάντηση δεν μας καλύπτει. Σε ορισμένες περιπτώσεις -έχουμε αντιληφθεί- ότι πρόκειται για πρόβλημα όπου το προσωπικό είτε δεν θέλει να κοπιάσει, είτε δεν θέλει να εμπλακεί. Οι δε «πολιτικοί προϊστάμενοι» αντί να πιέσουν τους υφισταμένους τους, δίνουν προτεραιότητα σε άλλα.

 

Σήμερα το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός Ένα Τσάνελ πραγματοποιεί το debate των υποψήφιων δημάρχων του Δήμου Καβάλας. Παρουσιάζει ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ. Το βράδυ της Πέμπτης ίδιο debate οργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός Σέντερ. Προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν κι άλλα debate σχετικά με άλλους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Δεν ήταν στην Καβάλα την Παρασκευή το βράδυ οι 4 βουλευτές του Νομού. Έπρεπε να μείνουν στην Αθήνα για την ψηφοφορία περί εμπιστοσύνης ή όχι στην Κυβέρνηση. Κατόπιν τούτου απώλεσαν την (προεκλογική) ευκαιρία της συμμετοχής στη Λευκή Νύχτα.

 

Από πλευράς περιοδειών υποψήφιων ευρωβουλευτών δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νέα. Ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκαλης είναι πιθανό να μας επισκεφθεί. Ο δε δημοσιογράφος Αρβανίτης ήρθε στην πόλη μας την περασμένη Πέμπτη αλλά το απόγευμα. Συμμετείχε όχι στο υπόλοιπο πρόγραμμα επισκέψεων συνυποψηφίων του αλλά μόνο στην εκδήλωση που έγινε στο Marine.

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος που αναβαθμίζει σε Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Καβάλας. Θα πρέπει πλέον να προχωρήσουμε στην αλλαγή και σε θέματα καθημερινότητας. Δεν θα πρέπει για ΤΕΙ αλλά για Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Εν συντομία θα το αναφέρουμε ως «ΔΙ.ΠΑ.Ε.».

 

Εντός της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση της Θασιακής Ένωσης. Ακούμε ότι αρκετοί ενδιαφέρονται για τη θέση του προέδρου. Τα μέλη του συμβουλίου που εξελέγησαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τα βρουν μεταξύ τους. Πιθανότερο είναι ο νέος πρόεδρος να είναι πρώτη φορά πρόεδρος της Θασιακής.

 

Σημαντική βοήθεια σε διάφορα θέματα που ανακύπτουν στον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη προσφέρει συχνά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ποδάρας. Είναι από αυτούς που εκτός από την υποψηφιότητα του έχει σε προτεραιότητα και τα ζητήματα του συνδυασμού.

 

Ένας άλλος υποψήφιος του Θόδωρου Μουριάδη ετοιμάζεται για το προεκλογικό του πάρτι. Πρόκειται για τον Φιλήμονα Ξουλόγη. Η γιορτή που οργανώνει θα γίνει το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (21.00) στο καφέ μπαρ «Ερατώ» , το οποίο βρίσκεται στους πεζόδρομους.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς έκανε την Παρασκευή την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα σε ανοιχτό χώρο. Μέχρι την Παρασκευή όλες γίνονταν σε αίθουσες. Κυρίως ξενοδοχείων. Ακούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια, η οποία θα δοθεί στις πλατείες. Γενικά αυτήν την φορά οι συγκεντρώσεις έξω δεν θα είναι πολλές.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης επωφελήθηκε της πολυκοσμίας στη διάρκεια της πρόσφατης Λευκής Νύχτας. Μαζί με μαθητές του σχολείου του ΟΑΕΔ (στο οποίο είναι διευθυντής) μοίρασε στον κόσμο έντυπα προβολής αυτού. Έπραξε πολύ σωστά και πετυχημένα.

 

Ένα πολύ ωραίο κείμενο ανάρτησε ο Γιώργος Γκαϊντατζής προκειμένου να προβάλει την υποψηφιότητα με τη Δήμητρα Τσανάκα του συμπολίτη Στέφανου Μυτακίδη. Το κείμενο που σχολιάστηκε θετικά στο διαδίκτυο, λέει τα πράγματα με το όνομα τους: « Δε γνωρίζω αν ξέρετε και τι γνώμη έχετε για αυτόν τον «κύριο», αλλά ο κύριος αυτός «ξεγέλασε» τη μικρή μου αδερφή όταν έλειπα για σπουδές. Βέβαια μετά την αποκατέστησε και την παντρεύτηκε, οπότε μη ρωτήσετε τη δική μου γνώμη γιατί όπως ξέρετε τους συγγενείς δεν τους διαλέγεις. Του’ χω λοιπόν πολλά μαζεμένα, γι’ αυτό και εσείς αν τον δείτε πουθενά, ακόμη και σε ψηφοδέλτιο, … ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !».

 

Την Πέμπτη τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Καβάλας δεν λειτούργησαν λόγω της συνέλευσης της ΕΛΜΕ. Η προσέλευση των καθηγητών στην οποία ήταν περιορισμένη. Την Παρασκευή (επόμενη της συνέλευσης μέρα) δύο τουλάχιστον σχολεία στην Καβάλα (επίσης Γυμνάσια – Λύκεια) πήγαν εκδρομή. Τι λέτε; Σήμερα θα είναι μέρα που θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ή μήπως…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης