• 29 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πριν από λίγες ημέρες συμπολίτης επαγγελματίας πλήρωσε εργάτη, ο οποίος δούλεψε στο δρόμο μπροστά από το κατάστημα του. Ουσιαστικά ο εργάτης διόρθωσε την άσφαλτο, η οποία και λόγω των βροχών αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Αυτά εμπόδιζαν τη σωστή λειτουργία του καταστήματος. Επειδή άλλη λύση δεν υπήρχε, ο επαγγελματίας ανέλαβε ο ίδιος και τις εργασίες και το κόστος αυτών.

Δυστυχώς δεν είναι σωστό να προβληθεί το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ωστόσο υπάρχει. Είναι πολλοί και κατανοητοί οι λόγοι. Από την άλλη πλευρά δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να εκτελούν ιδιώτες ακόμη και ασφαλτοστρώσεις. Δεν είναι περίεργο εδώ που έφθασαν τα πράγματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει προσωπικό, αρκετά από τα καθημερινά προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Τα αντιμετωπίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Άλλοτε με εθελοντική τους δουλειά κι άλλοτε πληρώνοντας εργάτες.

Αυτή η νέα πραγματικότητα εμφανίστηκε πρώτη φορά όταν ο πρόσφατος Χειμώνας μας αποχαιρέτισε. Τότε ξεκίνησαν να κόβουν χόρτα οι πολίτες. Ασχολήθηκαν με τα χόρτα δίπλα και έξω από το σπίτι τους. Στη συνέχεια άλλοι πολίτες καθάρισαν τις παραλίες, άλλοι έβαψαν κτλ. Ως που ήρθε η ώρα να γίνει και «ιδιωτική» ασφαλτόστρωση!

*Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπουμε πολίτη- εθελοντή να συμβάλει στις εργασίες κοπής χόρτων στην Ιχθυόσκαλα. Η Ιχθυόσκαλα Καβάλας έκανε ότι έπρεπε, ανέθεσε τη δουλειά σε ιδιωτικό συνεργείο. Κάπου είχε τη βοήθεια και εθελοντών. Με αυτόν τον τρόπο «άνοιξε» το πεζοδρόμιο πάνω από το κτίριο της.

 


 

Αρκετά σοβαρό επεισόδιο έγινε τη Δευτέρα στον Αμυγδαλεώνα. Σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Φίλιππα Τσανακτσή και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του χωριού Δημήτρη Πουρσαϊτίδη. Αυτόπτες μάρτυρες φέρονται δημοτικοί υπάλληλοι. Κατά τις διάφορες διηγήσεις το γκρέϊντερ του Δήμου έφθασε στον Αμυγδαλεώνα για να κάνει διάφορες δουλειές. Οι περισσότερες είχαν σχέση με μικροζημιές από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.

 

Προς γενική έκπληξη ο αντιδήμαρχος φέρεται να ζήτησε το γκρέϊντερ να αποχωρήσει, να πάει αλλού και να μην κάνει εργασίες στον Αμυγδαλεώνα. Ο πρόεδρος του τοπικού θεώρησε εκδικητική την απόφαση του αντιδημάρχου, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Ο κ. Τσανακτσής –κατά τις ίδιες μαρτυρίες- πρόλαβε να μπει στο δημοτικό όχημα που οδηγούσε κι έτσι αποτράπηκαν τα χειρότερα.

 

Μία εβδομάδα στην Αθήνα θα περάσει το προσεχές διάστημα η νέα δημοτική σύμβουλος της ΚΑΠ κ. Έλσα Βακιρτζή. Ταξιδεύει στην Αθήνα για να βοηθήσει στην προεκλογική δουλειά τον φίλο της και υποψήφιο με τη ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Μετά την παρέλευση μιας εβδομάδας η κ. Βακιρτζή γυρίζει πίσω στην Καβάλα αφού όπως λέει «… εγώ τον Μακάριο (Λαζαρίδη) δεν τον αφήνω με τίποτα».

 

Στην αρχαιολογική υπηρεσία ειδοποιήθηκαν να απευθυνθούν έμποροι καταστηματάρχες, εμπορεύματα των οποίων βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της οδού Κουντουριώτου. Την απαραίτητη άδεια χρήσης χώρου πεζοδρομίου την εξέδιδαν από το Δήμο, τον οποίο και πλήρωναν. Τώρα ο Δήμος Καβάλας ζητά έγκριση και από την αρχαιολογική υπηρεσία. Λέγεται μάλιστα ότι η έγκριση αφορά υπηρεσία της Ξάνθης και όχι της Καβάλας.

 

Ντεκόρ στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας τα αναρτημένα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών. Όποιος θέλει να κάνει ένσταση πρέπει να τα διαβάσει, να περιμένει την δικαστική απόφαση κι αμέσως μετά να καταθέσει την αμφισβήτηση του. Ευτυχώς το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου έχει πολλούς τοίχους κι έτσι μπόρεσαν και κολλήθηκαν σε αυτούς όλοι οι πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων και των συνδυασμών, μαζί με τους αριθμούς ψήφων και σταυρών.

 

Καταλαβαίνουμε ότι δεν αποκλείεται οι πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου» να αυξηθούν. Είναι ένα ενδεχόμενο. Αν αυξηθούν, θα αυξηθούν με λίγους επιπλέον (το πολύ 300). Κατά συνέπεια τα περί 2.000 προσφύγων που ανέφερε η κ. Τσανάκα είναι ένας μύθος. Βολικός για κάποιους. Ας πούμε για την τοπική Χρυσή Αυγή. Δεν έχασε την ευκαιρία κι εξέδωσε (προχθές) σχετική ανακοίνωση…

 

Περιμένοντας τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στο Νομό Καβάλας, θέτουμε υπόψη του αναγνωστικού κοινού την έκπληξη που ετοιμάζει για το ψηφοδέλτιο του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Η διεύρυνση φαίνεται να απέδωσε καλούς καρπούς. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε συγκεκριμένα τις προσεχείς μέρες.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης είναι μια δεύτερη περίπτωση Αρετής Κώτση. Επειδή κάθε «επικίνδυνος» πιθανός υποψήφιος θέλει τους κατάλληλους χειρισμούς, αλλιώς έδρασαν με την Αρετή κι αλλιώς με το Γιάννη Πασχαλίδη. Τον οποίο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν τον έκαμψαν. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Προσπάθεια να είναι υποψήφιοι συνεχίζουν να κάνουν και ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας γυναίκα μάρτυρας υπόθεσης εμφανίστηκε με ιδιαίτερα μοντέρνα αλλά και «καυτή» ενδυμασία. Φορούσε ένα πολύ κοντό σορτς, από αυτά που τα βλέπουμε συχνά στους δρόμους- στα κέντρα διασκέδασης κτλ. Η γυναίκα πρόεδρος και η γυναίκα εισαγγελέας κοίταξαν με περιέργεια, ξαφνιάστηκαν είναι αλήθεια αλλά δεν είπαν απολύτως τίποτα. Η κατάθεση του μάρτυρα έγινε κανονικά.

 

Μετά τις εθνικές εκλογές σκοπεύει να αρχίσει τις επαφές με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Ως ένα βαθμό το σενάριο και το σχέδιο το έχει έτοιμο. Προς το παρόν δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια της ΝΔ να επανέλθει στην εξουσία. Χθες το απόγευμα ο κ. Μέτιος επρόκειτο να βρεθεί στην πόλη μας, στην εκδήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη.

 

Συνέντευξη τύπου ετοιμάζονται να δώσουν οι φορείς της αγοράς με θέμα τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Πάρκο Φαλήρου. Αν στη συνέντευξη τύπου πουν όσα λένε ήδη μεταξύ τους τότε θα είναι μια συνέντευξη τύπου ενδιαφέρουσα. Μια διαδικασία που θα φθάσει ως το Γιώργο Γραμμένο και τη Δήμητρα Τσανάκα.

 

Στην Ομόνοια έγιναν χθες έργα, άνοιξαν χαντάκια για το δίκτυο του «γρήγορου ίντερνετ». Οι επαγγελματίες δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, υπομονή και συχνός καθαρισμός των επιχειρήσεων τους. Ίδιες εργασίες γίνονται και στους δρόμους της συνοικίας του Άη Γιάννη.

 

Αν δεν υπήρχε ο Κλεισθένης θα ήμασταν απόλυτα σίγουροι. Ο νέος δήμαρχος θα τα άλλαζε όλα στο Δημαρχείο. Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Λόγω του Κλεισθένη τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Κάποιες αλλαγές θα γίνουν, κάποιες άλλες θα πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν με τις άλλες παρατάξεις.

 

Ο νέος Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ήταν χθες το απόγευμα στους αγώνες στίβου στο «Ανθή Καραγιάννη». Με την παρουσία του έστειλε μήνυμα στήριξης αυτών των διοργανώσεων και στη θητεία του. Ένα μήνυμα που έλαβαν με ικανοποίηση οι ασχολούμενοι με τον κλασικό αθλητισμό παράγοντες- προπονητές- αθλητές.

 

=======================================================================================

 

«Θα ήταν πλούσιο και μεγαλύτερο απ’ όλα τα προηγούμενα»

 

Ο Πάνος Γεωργιάδης μίλησε για το αεροπορικό σόου που δεν θα γίνει φέτος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως είπε θα ήταν πλούσιο και μεγαλύτερο απ’ όλα τα προηγούμενα:  Μετά από επτά επιτυχημένες διοργανώσεις ματαιώνεται η 8η διεθνής αεροναυτική διοργάνωση «Kavala Air Sea Show 2019» που ήταν προγραμματισμένη για 5-7 Ιουλίου λόγω των εθνικών εκλογών 2019. «Αυτές τις ημέρες ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε το φετινό πλήρες πρόγραμμα που ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και πλούσιο, μεγαλύτερο από όλα τα άλλα, με τα ίδια και λιγότερα χρήματα σε κόστος, με τη συμμετοχή 17 ομάδων, αλλά και με πολλές δράσεις στον χώρο του μηχανοκίνητου ιδιαίτερα αθλητισμού» εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FM» ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γεωργιάδης.  «Κάθε χρόνο, και αυτό είναι κάτι που δεν το έχει ακόμη καταλάβει πολύς κόσμος, το θέαμα είναι δωρεάν, η διοργάνωση είναι ένα δώρο της Καβάλας σε όσους παραβρίσκονται, δώρο το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες της κυρίως -και φυσικά στους κατοίκους της- με τον τοπικό της προϋπολογισμό» ανέφερε ο Γεωργιάδης και εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης.«Οι εθνικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 7 Ιουλίου μας είναι το γεγονός που μας οδήγησε σε γρήγορες αποφάσεις και στο να πάρουμε, προλαβαίνοντας κάθε εξέλιξη, την απόφαση ματαίωσης για το 2019 του 8ου Kavala Air Sea Show», ανακοίνωσε ο κ.Γεωργιάδης που μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία προσέλευσης με βάση τις εκτιμήσεις της ομάδας διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση της πόλης της Ανατολικής Μακεδονίας.

«Είναι μια αυτονόητη απόφαση (σ.σ αυτή της ματαίωσης) και η αλήθεια είναι πως το ευρύτερο κοινό δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους και αυτού του χαρακτήρα και του οράματος που μάλιστα υπάρχει η διάθεση να ανεβαίνει διαρκώς επίπεδο, απαιτεί -με βάση την εμπειρία μας- περίπου 14 μήνες προεργασίας, με βάση το τυπικό διεθνές χρονοδιάγραμμα. Εμείς στην Ελλάδα, με το εξαιρετικά μικρό δυναμικό, παρόλα αυτά ξεκινήσαμε για τα δεδομένα μας νωρίτερα για την 8η διοργάνωση» εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε επίσης