• 23 Απριλίου 2024,

Τα μεταξωτά και … μπορεί να φυσάει ! Έρχετα ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ το Σαββατοκύριακο με 35άρια και 36άρια !

 Τα μεταξωτά και … μπορεί να φυσάει !  Έρχετα ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ το Σαββατοκύριακο με 35άρια και 36άρια !

Όπως όλα δείχνουν το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το Σαββατοκύριακο της ΣΤΕΛΛΑΣ αφού ο υδράργυρος θα πατήσει τους 35 βαθμούς κελσίου και ίσως την Κυριακή και τους 36.

Η δουλειά  θα είναι “Στέλλα κρατάω μαχαίρι”.

Το γράψαμε και χθες στα σημειώματα μας ότι είναι πολύ νωρίς για καύσωνες έστω και μίνι.

Οι μίνι τις περισσότερες φορές είναι παγίδα αφού μετά το πέρας του διημέρου που θα πάρει φωτιά η Καλαμαριά η θερμοκρασία θα πέσει ελάχιστα τόσο όσο για να μην μιλάμε επίσημα για περίοδο καύσωνα.

Στην Καβάλα και με 32 βαθμούς για παράδειγμα με υψηλά τα ποσοστά υγρασίας έχουμε θέμα.

Εκεί που θα βαρέσει 39άρια και 40άρια έχουν περισσότερη ζέστη σίγουρα αλλά η ζέστη αυτή είναι πιο ποιοτική χωρίς υγρασίες που δημιουργούν τις γνωστές συνθήκες θερμοκηπίου.

Στην Λάρισα για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο αυτό το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς αλλά έχω την εντύπωση οτι η ζέστη αυτή θα είναι πιο υποφερτή.

Εμείς με τις υγρασίες που έχουμε χειμώνα καλοκαίρι να μας ταλαιπωρούν νιώθουμε συχνά – πυκνά , ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού,  ότι είμαστε πάνω στο κατόστρωμα ενός πλοίου που πάει – πάει και δεν πιάνει ποτέ λιμάνι.

Πως είναι η αίσθηση όταν είσαι στο κατάστρωμα ενός καραβιου και κολλάς ολόκληρος  έτσι είναι στην Καβάλα όταν η υγρασία κάνει πάρτι.

Βέβαια η ΕΜΥ μας ενημερώνει ότι μετά τον μίνι καύσωνα του διημέρου έρχεται και πάλι καιρική αστάθεια με μπουρίνια την Τρίτη κυρίως όμως στα ηπειρωτικά και από Τετάρτη και πάλι εισητήριο καράβι και κατάστρωμα.

Αν μπλέξεις με τους νοτιάδες δεν ξεπλέκεις εύκολα.

Και το γαμώτο είναι οτι τα πάρε δώσε του φετεινού καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και υγρασίες άρχισε πολύ νωρίς.

 

Το ελικόπτερο που συνετρίβη προχθές σε κτήριο στο Μανχάταν ήταν τύπου Αγκούστα Μπελ που τέτοια παρόμοια έχουν πέσει πολλά στην Ελλάδα στην διάρκεια κυρίως διασωστικών αποστολών.

Το είχαμε γράψει και τότε το επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι τα Αγκούστα Μπελ είναι ελικόπτερα που δεν αντέχουν στα πολλά ζόρια και έχουν μία ευκολία στις πτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο οτι την ώρα της συντριβής στο Μανχάταν ο καιρός ήταν άσχημος με ισχυρούς ανέμους.

 

Μετά  το αντάμωμα με τους Ιταλούς και τα μαθήματα Ιταλικών  η Εθνική μας στο ίδιο γήπεδο λίγα 24ωρα μετά συναντήθηκε με τους Αρμένιους και άρχισε και μαθήματα Αρμένικων αφού με σχετική ευκολία ηττήθηκε με 2-3 από μία ομάδα η οποία αποδείχθηκε κατώτερη απο την δική μας μόνο στα λόγια.

Μέσα στο γήπεδο εμείς άλλα είδαμε.

Είδαμε τους δικούς μας παίκτες να μαζεύουν τρείς φορές την μπάλα από τα δίχτυα του Βλαχοδήμου και δύο φορές οι αντίπαλοι από τα δίχτυα του Αρμένιου τερματοφύλκα τους.

Τελικό αποτέλεσμα 2-3 και άντε τρέχα – τρέχα οδηγέ για να τους προλάβουμε και να τους κεράσουμε μία μπίρα FIX που λέγαμε πιτσιρικάδες.

Καταλαβαίνετε οτι πλέον τα πράγματα όσο αφορά την πρόκριση είναι πάρα πολύ δύσκολα και θα πρέπει να γίνουν θαύματα προκειμένου να κατακτήσουμε την προνομιακή δεύτερη θέση.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και ύποπτοι.

Είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα έρχονται και δεν χάνουμε με τίποτα την πολύ καλή μας ψυχολογία.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Μπροστά μας τριήμερο με μίνι καύσωνα. ΟΒΕΡ !

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης