μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αν και άλλη είναι η είδηση για τους εκπροσώπους της Καβάλας στη συνέλευση και τις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ, αξίζει να δημοσιευτεί η φωτογραφία του προέδρου της Ομοσπονδίας και του πρώην προέδρου της Καβάλας. Στενοί φίλοι ο Παναγιώτης Αρσονιάδης και ο Γιώργος Καββαθάς. Φιλία που προέκυψε μέσα από την ενασχόληση με τα προβλήματα της αγοράς.

*Τώρα που έγιναν οι εκλογές στη ΓΣΕΒΕΕ μπορούν να προγραμματιστούν και να γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών της Καβάλας. Πολύ πιθανός νέος πρόεδρος πάντα ο ίδιος. Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.

 

Αντί άλλου κειμένου για την πρόσφατη και πετυχημένη γιορτή μήλου στον Αμυγδαλεώνα, αντιγράφουμε κείμενο στο διαδίκτυο της κ. Παυλίνας Λεμονίδου: Γιορτή μήλου απόψε στον Αμυγδαλεώνα, πολύ συμπαθητικά, πολύ οικεία. Ο Παντελής Στεφανίδης βαθύς γνώστης της καλλιέργειας του μήλου, μας μίλησε και έδωσε και ιστορικά στοιχεία για την καλλιέργεια αυτή στο χωριό μας και άλλα για τις ποικιλίες του μήλου. Πολλοι σύλλογοι της περιοχής διαγωνίστηκαν με υπέροχες μηλόπιτες και άλλα σχετικά γλυκά που στο τέλος τα δοκιμάσαμε. Ο Χρήστος Κεσικιάδης μουσικός και καθηγητής μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την κιθάρα του τραγούδησε τρία παραδοσιακά τραγούδια με μήλα. Η όλη διοργάνωση έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

*Δεύτερο κείμενο για την ίδια εκδήλωση γραμμένο από τον πρόεδρο Δημήτρη Πουρσαϊτίδη: Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός σύλλογος Αμυγδαλεώνα διοργάνωσε τη Γιορτή Μήλου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν πολλά Συγχαρητήρια στον Σύλλογό μας και σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά εδώ και καιρό για να υπάρξει αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: Ο Ιερέας του Αγίου Γεωργίου Αμυγδαλεωνα Πάτερ Νεκτάριος, Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και κοινοτήτων κ . Παπαδόπουλος Θεόδωρος. Ο Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος Συμπαράταξη πολιτών Άρης Βέρρος . Ο Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος Συνεργασία για την Καβάλα κ . Ξανθόπουλος Νίκος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ . Μουρτασάγας Νίκος. Ο κ . Παπακοσμάς Κωνσταντίνος

 


 

Δεν φαίνεται να λαμβάνει έκταση, όχι προς το παρόν τουλάχιστον, σοβαρή καταγγελία που φημολογείται ότι «έφθασε» ως τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αν όσα λέγονται είναι αλήθεια τότε σύλλογος κατήγγειλε συγκεκριμένους δημοτικούς υπαλλήλους ότι ζήτησαν «μαύρα» χρήματα για να τον εξυπηρετήσουν σε εκδήλωση του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι θα έπρεπε να εργαστούν και εκτός ωραρίου τους.

 

Η εκδήλωση για την οποία φέρεται να έγινε η καταγγελία, υλοποιήθηκε κανονικά κάποιες από τις προηγούμενες ημέρες. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε δύο εκδοχές υπάρχουν: Ή τα λεφτά πληρώθηκαν ή ο σύλλογος εξέφρασε την αντίδραση του με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην επιμείνουν στο… αίτημα τους.

 

Στη 1 σήμερα το μεσημέρι ορκίζονται στο Δημαρχείο αρκετοί νέοι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι. Της προκήρυξης 3Κ. Παρά το ότι οι πιο πολλοί ήδη εργάζονται στην Καθαριότητα, η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος στις δικαιολογίες περί έλλειψης προσωπικού. Πλέον η υπηρεσία είναι πλήρης. Αυτό φυσικά πρέπει να το δούμε και στην πράξη.

 

Λέγεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους που διακόπτει τη λειτουργία του το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες αφορά δέσμευση προς τους δανειστές προκειμένου οι τράπεζες στην Ελλάδα να έχουν και λιγότερο προσωπικό και λιγότερα καταστήματα. Το ότι οι έλληνες πολίτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών περνά μάλλον απαρατήρητο.

 

Το απόγευμα η κοινωνία των Κρηνίδων προσπαθεί να αντιδράσει, πραγματοποιεί λαϊκή συνέλευση. Οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι λίγες αλλά η προσπάθεια θα γίνει. Χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καλπακίδης τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Από την επόμενη ημέρα (που θα κλείσει το κατάστημα), θα πάμε σε άλλες τράπεζες, κι υπάρχουν και επιχειρηματίες που θα ανακοινώσουν στη συγκέντρωση ότι θα αναθεωρήσουν τη σχέση τους με την Πειραιώς και ότι θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Και μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ».

 

Μία ακόμη μεγάλη- ολοσέλιδη- συνέντευξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου σε εφημερίδα των Αθηνών. Αυτήν την φορά στην κυριακάτικη Real News. Οι ερωτήσεις – οι περισσότερες και σημαντικότερες- είχαν την ίδια αναφορά. Στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

 

Η παράταξη των εκλογών στο ΤΕΕ ΑΜ «Όραμα Μηχανικών» ξεκίνησε τη συστηματική της προεκλογική δουλειά. Επέλεξε το γνωστό δρόμο του διαδικτύου. Μέσω αυτού παρουσιάζει και στο Facebook αναλυτικά τα βιογραφικά (με φωτογραφία) όλων των υποψηφίων της.

 

Ο νέος επικεφαλής της ΔΚΜ και υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης παρακολούθησε εκδήλωση των μηχανικών που έγινε προ λίγων ημερών στη Δράμα. Στην εκδήλωση οι άλλοι υποψήφιοι των εκλογών, προερχόμενοι από το Νομό Καβάλας, ήταν ελάχιστοι.

 

Γράφαμε χθες για το 12ο δημοτικό σχολείο που δεν τελειώνει ως το Καλοκαίρι του 2020. Καλώς εχόντων των πραγμάτων το έργο θα τελειώσει στη διάρκεια του Καλοκαιριού για να λειτουργήσει του χρόνου τον Σεπτέμβρη. Σενάριο αισιόδοξο. Αντίθετα το έργο στο 21ο Δημοτικό Σχολείο (συνοικία του Αγίου Λουκά) θα τελειώσει έγκαιρα κι έτσι το σχολείο θα λειτουργήσει πάλι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Δύο φορές αναβλήθηκε η συνέντευξη τύπου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η οποία προγραμματίστηκε για να γίνει αύριο το μεσημέρι στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι Φθινοπωρινές- Χειμερινές εκδηλώσεις που όμως έχουν ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο. Στη συνέντευξη τύπου αύριο θα εμφανιστεί πρώτη φορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος και το νέο δ.σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Εκεί θα είναι και ο Θοδωρής Γκόνης. Νέο βιβλίο (και) του οποίου παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

 

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί το μεσημέρι στην Ελευθερούπολη για τη Λευκή Νύχτα και τις εκδηλώσεις που τη συνοδεύουν. Όλα αυτά θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή απόγευμα και βράδυ. Ξεχωρίζει η συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου. Καθοριστική η συμμετοχή στη διοργάνωση του Δήμου Παγγαίου.

 

8 μελετητικές εταιρίες των Αθηνών συνεχίζουν να εκπονούν τις οριστικές μελέτες του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Είναι γνωστό ότι το έργο προβλέπει μονή σιδηροδρομική γραμμή. Αυτές τις μέρες η εταιρία ΕΡΓΑ ΟΣΕ (ΕΡΓΟΣΕ) πιστοποιεί 5η φορά το έργο προκειμένου να πληρώσει 5η φορά τις εταιρίες. Η πληρωμή φθάνει στο ποσό των 140.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου συνεχίζεται.

 

Ιδιωτική εταιρία του χώρου της υγείας έκανε δώρο στο Νοσοκομείο Καβάλας ένα φορητό σπυρόμετρο αξίας 2.680 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε τη δωρεά κι ευχαρίστησε την δωρήτρια εταιρία. Προηγήθηκε αίτημα του διευθυντή της Α’ Πνευμονολογικής κλινικής κ. Βασίλη Ιωαννίδη.

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή του συνεδρίαση, το τοπικό συμβούλιο Καβάλας αποδέχθηκε την πρόταση της προέδρου κ. Φωτεινής Κόγια. Τα μέλη του συμβουλίου θα επιδιώξουν να πηγαίνουν όλα μαζί στα εντός έδρας ματς τόσο του ΑΟΚ (ποδόσφαιρο) όσο και της Ένωσης (μπάσκετ). Αρχή θα γίνει από το επόμενο εντός έδρας, το οποίο θα είναι την Κυριακή το απόγευμα στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Αρχίζουν με μπάσκετ. Ποδόσφαιρο αργότερα.

 

Ένας ακόμη αγιασμός σε τοπικό σύλλογο: «Ενόψει την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς 2019-20 η Κρητική Αδελφότητα Ν.Καβάλας θα πραγματοποιήσει τον αγιασμό της την Τετάρτη 09/10 και ώρα 19.00 στο γραφείο του συλλόγου στο κτήριο του Πυθαγόρα».

 

Η ιστοσελίδα της Μυτιλήνης emprosnet.gr φιλοξενεί μεγάλο αφιέρωμα στην πρόσφατη KavalaExpo εξ αιτίας της συμμετοχής σε αυτήν εκπροσώπων της Λέσβου. Το κείμενο ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στην 27η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2019”, που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου.   Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Λέσβου από το Επιμελητήριο Καβάλας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση της πληγείσης, λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού, εικόνας του νησιού και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτό, ανέλαβε ο Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. με τη συμπαράσταση των νεοσύστατων Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την  Ένωση Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου και άλλους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς του νησιού, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από ιδιωτικές χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς».

 

Διαβάστε επίσης