μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας ήταν χθες αρκετοί από τους 135 εργαζόμενους της ΒΦΛ. Παρακολούθησαν συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά της εταιρίας. Ζητούν τα ένσημα της περιόδου των απεργιών, τα έτη 2016 και 2017. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε έναν μήνα περίπου. Για συμπαράσταση τους ήταν στο δικαστήριο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Κελαϊδάκης και Θέμης Καλπακίδης. Δικηγόρος τους (παρούσα στο δικαστήριο) ήταν η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Δικηγόρος της ΒΦΛ,  δικηγόρος από την Καβάλα και όχι την Αθήνα.

 

Το τελευταίο γεγονός έχει τη σημασία του. Ο κ. Ροδουσάκης δεν ήρθε για την υπόθεση στην πόλη μας. Άρα συνεχίζεται η καμία επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε λίγο θα συμπληρωθούν 15 μέρες που εταιρία και σωματείο δεν μιλούν, δεν συζητούν και δεν διαπραγματεύονται. Ούτε χθες υπήρξαν νέα για την Τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας. Αντίθετα χθες γνωστοποιήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι οποίες θα συζητηθούν στην ολομέλεια το προσεχές διάστημα.

 

Ευχαριστημένοι αποχώρησαν από το γραφείο του Δημάρχου την Τρίτη το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ο κ. Μουριάδης, παρόντος του προέδρου της Δημωφέλειας, υποσχέθηκε στήριξη και χρηματοδότηση στο σκάκι της πόλης. Επιβεβαίωσε ότι ο Όμιλος θα φιλοξενηθεί στο μεγάλο χώρο του ισογείου του ανακαινισμένου κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης. Ένα έργο που κάποτε πρέπει να τελειώσει και να παραδοθεί προς χρήση.

 

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την κοπή βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη κόπηκε στο ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του προσωπικού. Εκτός από τον πρόεδρο της «Αλληλεγγύης» κ. Ξουλόγη, το Δήμαρχο, το Γιώργο Μιχαηλίδη και τον Αρχέλαο Γρανά παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η αντιπολίτευση. Με τον Άρη Βέρρο. Οι βασιλόπιτες θα κόβονται πρωί απόγευμα όλη την εβδομάδα, σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου.

 

Συνεργείο δημοτικών υπαλλήλων εργάστηκε χθες στη διασταύρωση των οδών Ομονοίας και Λεωνάτου, έλυσε οριστικά το πρόβλημα με τα επικίνδυνα σπασμένα πλακάκια στο οδόστρωμα. Τις προηγούμενες μέρες είχε δοθεί προσωρινή λύση. Τώρα έγινε καλή και σωστή δουλειά.

 

Το έργο των οπτικών ινών δεν έφυγε από την Καβάλα. Ίσως προσωρινά μετακόμισε στις συνοικίες. Αυτήν την περίοδο ανοίγονται χαντάκια στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ), τα οποία άλλοτε είναι στην άκρη του δρόμου κι άλλοτε στο πεζοδρόμιο. Οι εργασίες στη Νεάπολη φαίνεται να έχουν μέλλον.

 

Μάλλον την Κυριακή 2 Φλεβάρη θα κόψει την πίτα της η ΝΟΔΕ Καβάλας. Προσκάλεσε τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση. Η εκδήλωση ετοιμάζεται, λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στη σωστή ώρα. Ας μη ξεχνάμε ότι το 2020 για τη ΝΟΔΕ Καβάλας είναι έτος εκλογών.

 

Βασιλόπιτα έκοψε στη συνεδρίαση του την Δευτέρα το μεσημέρι ο Εμπορικός Σύλλογος. Στην ίδια διαδικασία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση χορού. Ο χορός του συλλόγου θα γίνει στο «Μιχάλη» την Κυριακή 14 Φλεβάρη, μεσημβρινές ώρες. Θα παραστεί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας.

 

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα ήταν φιλοξενούμενος χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται να σχολιάσει θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Πρόβλεψε εκλογές το 2023 και μάλιστα είπε ότι θα είναι διπλές.

 

Τρεις τοπικοί σύλλογοι συνεργάζονται κι ετοιμάζουν εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης. Πρόκειται για το Λύκειο των Ελληνίδων, τον σύλλογο των Εβριτών και τους Απόστρατους του Στρατού. Η εκδήλωση θα γίνει στο Λύκειο των Ελληνίδων την Τετάρτη 5 Φλεβάρη.

 

Ο Παύλος Τσουμάκης δεν είναι μόνο νέος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου. Είναι και εκλεγμένο μέλος στο δ.σ. του Επιμελητηρίου, με την παράταξη του κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου. Ρωτήθηκε χθες για τη συμφωνία Δέμπα- Παναγιωτίδη κι απάντησε σύντομα: «Είναι προσωπικό τους θέμα».

 

Με την ευκαιρία των δηλώσεων του για το Επιμελητήριο ο Άγγελος Τσατσούλης υπαινίχθηκε συμφωνία για τη θέση του προέδρου και στο τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Αν όσα είπε είναι αλήθεια τότε 3 χρόνια πρόεδρος θα είναι ο Απόστολος Παυλίδης και ένα χρόνο ο Σωτήρης Λαζαρίδης της ΟΡΜΗΣ. Αν έγινε και φυσικά αν τηρηθεί η συμφωνία.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ακούστηκε κιχ για όσα είχαν προηγηθεί (κυρίως μεταξύ Κουνάκου- Ιωσηφίδου) στην Οικονομική Επιτροπή. Όλοι τα ήξεραν αλλά όλοι φάνηκε να επέλεξαν να μην δώσουν καμία συνέχεια. Άφησαν το θέμα για τις επόμενες μέρες.

 

Την βασιλόπιτα του έκοψε το διοικητικό συμβούλιο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ: «Στις 9-1-2020 στα γραφεία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου Αμέα ν Καβάλας για το νέο έτος όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να κόψουμε τη βασιλόπιτα . Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της γ.γ κ.Μαμαλιά. Της ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η Ετήσια γενική συνέλευση και η κοπή της πίτας παρουσία των μελών του συλλόγου να πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου του 2020 στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ».

 

Ανάρτηση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Μένανδρου Μαρινάκη σχετική με τον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας: «Αν τελικά η πρόταση του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνεται πως έχουμε αρχηγό ρεαλιστή, δημοκράτη και διαλλακτικό, που γνωρίζει να ανταμείβει ανθρώπους που ξεχωρίζουν, που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και δεν συνηθίζουν να λαϊκίζουν … Εύγε στον Κυριάκο… Εξάλλου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο μόνος αδικημένος σε σύγκριση με όλους τους άλλους, που έγιναν Πρωθυπουργοί ή Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά την Μεταπολίτευση …! Προσωπικότητες όπως ο Ευάγ. Βενιζέλος εμφανίζονται σπάνια στην πολιτική σκηνή και την κοσμούν, απλά στην απόλυτη μετριότητα που τελευταία μας χαρακτηρίζει, δυστυχώς, ως Λαό και ως Έθνος, η αριστεία αντί να αναγνωρίζεται γίνεται αντικείμενο φθόνου…».

 

Σχόλιο του συμπολίτη συνταξιούχου γιατρού Βασίλη Τραϊφόρου για την εκδήλωση των σχολείων στην κεντρική πλατεία: «Άκουσα ότι ο Μητροπολίτης Στέφανος (Καβάλας) σχεδιάζει να γιορτάσει την μνήμη των Τριών Ιεραρχών στις 24Ιανουαρίου! Και να ήτανε μόνο αυτό. Ο εορτασμός θα γίνει με την κοπή της βασιλόπιτας (;) στη πλατεία της Καβάλας μαζί με όλα τα σχολεία. Μιλάμε για λαοσυνάξεις. Φυσικά δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος, ούτε όμως και κοσμικό. Μέση ,μπάσταρδη κατάσταση είμαστε. Και όλα αυτά για να μας πάρουν τα κανάλια. Η ταπεινότητα έφυγε τρέχοντας Δέσποτα».

Διαβάστε επίσης