25 με 27 Ιανουαρίου έρχεται όχι το κρύο της ΑΡΚΟΥΔΑΣ αλλά της ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ !

 25 με 27 Ιανουαρίου  έρχεται όχι το κρύο της ΑΡΚΟΥΔΑΣ αλλά της ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ !

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη ένα νέο καιρικό σύστημα θα επηρεάσει την χώρα μας αλλά δεν θα αγγίξει καθόλου την Ανατολική Μακεδονία Θράκη που μέχρι σήμερα την έχει βγάλει στον αφρό.

Όπως και τα δύο προηγούμενα καιρικά φαινόμενα  αυτό της “ΖΗΝΩΒΙΑΣ” και του “ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ” μας επηρεάσαν ελάχιστα έτσι και αυτό θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι το κύμα κακοκαιρίας που θα περάσει από την χώρα μας γύρω στις 25 του μήνα και θα φέρει το ψύχος της Σκανδιναβίας.

Μάλιστα κάποιοι μετεωρολόγοι με σχετικές του αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Fb κάνουν λόγο για κρύο που δεν θα έχει καμμία σχέση με το κρύο που έφεραν τα δύο προηγούμενα συστήματα.

Στην Αττική η θερμοκρασία σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις μπορεί να πέσει και 12 βαθμούς κάτω από το 0 !

Το ακούω λίγο υπερβολικό το νούμερο αλλά δεν το αποκλείω κιόλας,

Πάντως αν μας κάνει τέτοιες θερμοκρασίες θα τραγουδάμε όλοι μαζί ΠΑΟΛΑ !

Αν και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε από τώρα για τον καιρό τις τελευταίες ημέρες του Γενάρη αντιλαμβάνομαι μία σοβαρότητα στην συγκεκριμένη πρόβλεψη που με κάνει να ανησυχώ.

Δεν είναι τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όλα αυτά που θα προκαλέσουν οι χαμηλές αυτές θερμοκρασίες και θα μας δυσκολέψουν την καθημερινότητα.

Αν παγώσουν οι σωλήνες του νερού ξεχάστε το νεράκι για κανά τριήμερο ενώ στον δρόμο οι παγίδες από τον πάγο για πεζούς και διερχόμενα αυτοκίνητα θα είναι πολύ επικίνδυνες.

Μακάρι να πέσουν έξω στις προβλέψεις τους και να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Πάνω που λέγαμε ότι αν περάσει αναίμακτα και το δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη τον πηδήξαμε και αυτό τον χειμώνα ήρθε η πρόβλεψη για το  Σκανδιναβικό ψύχος προς το τέλος του μήνα και μας προσγείωσε.

Υπομονή και ψυχραιμία.

Πάντως για καλό και για κακό κατεβάστε και καμιά πατατούκα από το πατάρι για κάθε ενδεχόμενο.

Καμιά φλοκάτη – γιλέκο αμάνικη σαν αυτή που φορούσε ο Βόγλης ντάλα καλοκαίρι και έτρεχε στην καυτή άσφαλτο για να δώσει αμύγδαλα στην τουρίστρια που επίσης έτρεχε γιατί νόμιζε ότι ο Βόγλης ήθελε κάτι άλλο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να κοιτάτε μόνο μπροστά !

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης