• 7 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στην Νέα Πέραμο ήταν προχθές βράδυ ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φωτογραφήθηκε παρέα με τον Χρήστο Πριονίδη, τον Ανδρέα Μπαλίκα και τον Μιχάλη Τσοκτένογλου. Η κουβέντα ήταν χαλαρή αλλά και πολιτική. Οι εκλογές πλησιάζουν κι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν μένει αδιάφορος στο γεγονός.

====================================================================

Πέρσι το Καλοκαίρι άρχισαν να μας πλησιάζουν «επικίνδυνα» τα διόδια στην Παράκαμψη. Έπαψαν να είναι σενάριο και δη μακρινό. Οι φωνές διαμαρτυρίας υπήρξαν αμέσως κι ήταν έντονες. Δύο συγκεντρώσεις επί της Εγνατίας οδού φανέρωσαν τις αδυναμίες μας. Μετά ο θόρυβος κόπασε.

 

Πρόσφατα τα διόδια άρχισαν να κατασκευάζονται. Αυτήν την φορά το συλλαλητήριο έγινε στην κεντρική πλατεία. Η συμμετοχή σε αυτό πάλι δεν μας άφησε ικανοποιημένους. Οι φωνές δεν έπαψαν ποτέ. Οι καταγγελίες το ίδιο. Δυστυχώς ο κόσμος δεν ακολουθεί. Παρακολουθεί από απόσταση. Δείχνει έτοιμος και για αυτήν την αδικία. Να την δεχθεί με χλιαρές δηλαδή ανούσιες αντιδράσεις.

 

Το κακό είναι ότι οι εκπρόσωποι μας αμέσως κήρυξαν τον πόλεμο στην Εγνατία Οδό, στην Κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ. Την περασμένη Παρασκευή που έκαναν έναν σχετικό απολογισμό των ενεργειών τους, κατάλαβαν ότι τα διόδια είναι αναπόφευκτα. Ο βασικός λόγος δεν έχει σχέση με όσους τα αποφάσισαν, τα δρομολόγησαν. Το βασικό πρόβλημα είναι η δική μας παθητική στάση. Όταν οι πολίτες παραμένουν στον αναπαυτικό τους καναπέ, όλα τα επαναστατικά σχέδια αποδεικνύονται άχρηστα.

 

Το πιθανότερο λοιπόν είναι το εξής: Τα διόδια εντός του Θέρους θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν. Η Καβάλα θα υποστεί τις συνέπειες κι οι πολίτες της θα βλέπουν νταλίκες να διέρχονται από τους κεντρικούς δρόμους. Καθισμένοι πάλι στον καναπέ, θα συνεχίσουν με τα λόγια (μόνο με τα λόγια) να ασκούν κριτική. Σε όλους τους άλλους .

 

Η ήττα που έρχεται δεν οφείλεται στους άλλους. Ίσα ίσα που κάποιοι από αυτούς υπερέβαλαν εαυτούς μήπως και αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία. Εμείς θα φταίμε για αυτά που έρχονται. Όταν υπήρξε η πραγματική ευκαιρία να σταματήσουμε τα διόδια, εμείς προτιμήσαμε να διαλέξουμε δικαιολογία για την απουσία μας από τα συλλαλητήρια. Κατά συνέπεια ας συμβιβαστούμε κι αυτήν την φορά. Τα διόδια φαίνεται ότι είναι γεγονός.

 

Οι πρόωρες εκλογές στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καβάλας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Για αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΚΤΕΛ, δεν ήταν έκπληξη. Ούτε το αποτέλεσμα τους. Ο Παναγιώτης Τσεντεμείδης ηττήθηκε κι αποχώρησε. Αποχώρησε πετυχημένος από τη θέση του προέδρου. Ήταν ένας δραστήριος πρόεδρος που βοήθησε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της εταιρίας και της επιχείρησης. Καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο κ. Κώστα Πανταζή.

 

Προσπάθειες πολλών ετών φαίνεται να ολοκληρώνονται. «Είμαστε ένα βήμα πριν το Ειρηνοδικείο της Θάσου μεταφερθεί σε νέα και κατάλληλη στέγη» λένε στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Η μεταφορά θα γίνει στο κτίριο της παλιάς εφορίας στο Λιμένα, ώστε τον Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο δικαστήριο να λειτουργεί πιο άνετα.

 

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που είναι σε εκκρεμότητα περίπου 5 χρόνια τώρα. Ένα σωρό φορές απασχόλησε το κοινοβούλιο μέσω ερωτήσεων βουλευτών προς τον αρμόδιο Υπουργό. Γνωστότερες ερωτήσεις είναι αυτές του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

 

Ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε καινούργια κολωνάκια στη διασταύρωση των οδών Κομνηνών και 7ης Μεραρχίας. Μια δύσκολη διασταύρωση για τα οχήματα που από την οδό Κομνηνών θέλουν να κινηθούν στην κάθοδο της 7ης Μεραρχίας. Δυστυχώς το μέτρο δεν αποδίδει. Τα ελαστικά κολωνάκια καταπατώνται από τις γνωστές παράνομες σταθμεύσεις. Εξετάζεται μήπως στη θέση τους μπουν σιδερένια.

 

Αθωώθηκε πριν λίγες μέρες στο Εφετείο της Θράκης ο συμπολίτης δικηγόρος Θανάσης Μπαμπαλίδης. Η υπόθεση αφορούσε την περίοδο που ήταν διοικητής του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Ο κ. Μπαμπαλίδης ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, μαζί με δύο μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου. Η υπόθεση είχε σχέση με απόσπαση παιδιάτρου σε νοσοκομείο των Αθηνών. Απασχόλησε τη δικαιοσύνη μετά από ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (2013). Η αθώωση όλων των κατηγορούμενων ήταν – όπως συχνά λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις- πανηγυρική.

 

Η θεατρική παράσταση στο Νοσοκομείο ήταν ο λόγος να προσκληθεί να επισκεφθεί την πόλη μας ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. «Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια» απάντησε στους εκπροσώπους της θεατρικής ομάδας ο κ. Πολάκης. Πιθανότερη ήταν η επίσκεψη του και η παρουσία του στην παράσταση του Σαββάτου. Κάτι που τελικά δεν έγινε.

 

Με εθελοντική δουλειά συνεχίζεται η προετοιμασία των νέων γραφείων του ΚΚΕ Καβάλας. Είναι ιδιόκτητα, βρίσκονται σε πολυκατοικία κοντά στην οδό Ομονοίας. Αν όλα πάνε καλά τότε τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν στη διάρκεια του Καλοκαιριού. «Όταν η εργασία που γίνεται είναι εθελοντική, δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις πότε αυτή θα ολοκληρωθεί» λένε –σωστά- στελέχη του κόμματος.

 

Ο Μανώλης Θανόγλου παραιτήθηκε από αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου το Φθινόπωρο του 2017 επειδή αποδέχθηκε πρόταση από Νοσοκομείο της Κύπρου. Η επιστολή παραίτησης πήρε το δρόμο της. Προχθές έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Με καθυστέρηση έκλεισε και τυπικά η παρουσία του στο Νοσοκομείο. Κι όπως γράψαμε και παλαιότερα, αντικαταστάτης του στη θέση του αναπληρωτή διοικητή δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει.

 

Η απαραίτητη συνεργασία για τα δημοτικά έργα σε δύο δημοτικά σχολεία της πόλης αποκαθιστούν τις σχέσεις της διοίκησης του Δήμου Καβάλας με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο Δήμος προσφέρει έναν παιδικό σταθμό για τα νήπια και τα προνήπια που θα χρειαστεί να μετακομίσουν. Οι συζητήσεις ειδικά για το 12ο δημοτικό σχολείο θα συνεχιστούν. Η Πρωτοβάθμια συμφωνεί με το έργο, δέχεται την έναρξη του εντός του Θέρους.

 

Κι ο Δήμος Καβάλας ανταποδίδει, δίδοντας προς χρήση έναν από τους παιδικούς σταθμούς που θα αδειάσουν. Μπορεί όλα αυτά να αφορούν μόνο το συγκεκριμένο δημοτικό έργο. Μπορεί ωστόσο να «εγκαινιάζουν» μια νέα συνεργασία, που ποιος ξέρει; Ίσως συνεχιστεί… Θα το γνωρίζουμε τον Σεπτέμβρη, όταν τα νηπιαγωγεία κληθούν να φιλοξενήσουν εκτός από τα νήπια και τα προνήπια. Η Πρωτοβάθμια θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία εγγραφών εντός των ημερών.

 

Την τακτική των συμμαχιών με τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Είναι κάτι που υπό προϋποθέσεις βρίσκει σύμφωνο και το Κίνημα Αλλαγής. Θυμίζουμε ότι μια τέτοια συζήτηση επιχειρήθηκε να γίνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά όπως λέγεται ο Φώτης Καραλίδης την σταμάτησε απότομα. «Αν θέλουν ας έρθουν μαζί μας» φέρεται να είπε για τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καραλίδης δέχεται κριτική για αυτήν του την απάντηση αλλά όσο ο Μιχάλης ο Αμοιρίδης ψάχνεται, τόσο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού βρίσκεται συχνά και στο Νομό Καβάλας προκειμένου να βρει αυτό που αναζητά. Στελέχη και υποψηφίους για τον συνδυασμό που έχει στο μυαλό του να φτιάξει. Η επίσημη ΝΔ σπεύδει να στηρίξει και να προστατεύσει τον Χρήστο Μέτιο.

 

Βασικός υποστηρικτής του οποίου είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Κι ο κ. Μέτιος όπου και όταν μπορεί, ανταποδίδει τη βοήθεια. Στηρίζει αυτούς που στο Ν. Καβάλας στηρίζουν και προβάλλουν τον κ. Λαζαρίδη, προκειμένου να τον μάθουν όσοι δεν τον γνωρίζουν!

 

Τόσο η εκτεταμένη ασφαλτόστρωση στην οδό Αγίου Αθανασίου όσο και η πρώτη λειτουργία του αρδευτικού δυτικής πεδιάδας Νέστου γίνονται αφορμή για θετικά σχόλια προς τους αιρετούς. Πρόκειται για εργασίες που λύνουν προβλήματα κι έτσι γίνονται δεκτές με ικανοποίηση από τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης