• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παραβρέθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη. Πρώτη φορά ο κ. Σιμιτσής συμμετείχε με αυτόν τον τρόπο σε εκδήλωση που ουσιαστικά ήταν του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε λόγος.

 

Το βιβλίο επρόκειτο να το παρουσιάσει και ο Βασίλης Λιόγκας. Ο οποίος τελικά δεν ήρθε στην Καβάλα, δεν ήταν στην εκδήλωση. Την οποία παρακολούθησε και ο Μιχάλης Καπέτης, συνεργάτης του Μάκη Παπαδόπουλου.

 

Ο κ. Καπέτης συνηθίζει να παρίσταται στις εκδηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι αν είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία του (που δεν αποκλείεται), λέγεται ότι στοχεύει στη μεγαλύτερη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Μάκη Παπαδόπουλο! Κάποιοι μάλιστα (μάλλον υπερβολικοί) ισχυρίζονται ότι μέσω Καπέτη ο κ. Παπαδόπουλος χτυπά τη συγκεκριμένη πόρτα.

 

Αν και στη ζωή τίποτα δεν αποκλείεται, θα είναι περίεργο ο κ. Παπαδόπουλος από τη μια να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος κι από την άλλη να κρυφοκοιτά προς συγκεκριμένα κόμματα. Τα οποία σαφώς και θα μπορούσε να εκπροσωπήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδόπουλος ενισχύει τους δεσμούς του με συγκεκριμένους παράγοντες της τοπικής ΝΔ, πατώντας (όπως στο παρελθόν επιχείρησαν πολλοί) σε περισσότερες της μιας βάρκες.

 

Καλή του επιτυχία αλλά αυτό που έχει στο μυαλό του (αν όντως το έχει) είναι πολύ δύσκολο. ΣΥΡΙΖΑ και Νεοδημοκράτες μαζί, στο ίδιο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το βλέπουμε αρκετά περίπλοκο. Ειδικά για τα δεδομένα της μικρής μας κοινωνίας.

 

Κάτι παρόμοιο είχε κατά νου ο κ. Σιμιτσής. Πήγε στην εκδήλωση για το βιβλίο του Υπουργού προκειμένου να τιμήσει τον κ. Λιόγκα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης να συζητήσει μαζί του. Προφανώς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κ. Λιόγκας που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Καβάλα από την Αθήνα όπου εργάζεται, μοιάζει με περιζήτητο γαμπρό! Που στο τέλος- προβλέπουμε- θα πει όχι σε όλους! Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι μεγάλη έκπληξη.

 

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της Εγνατίας Οδού. Όχι στην άκρη του δρόμου ή παραπλεύρως της οδού. Αυτή είναι η ουσία της απόφασης που έλαβε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό πρέπει να γίνει. Σημειώνουμε την συγκεκριμένη προϋπόθεση επιτυχίας αφού χθες το μεσημέρι υπήρχαν αόριστες φήμες ότι η πρωτοβουλία του Γιώργου Γραμμένου είχε προβλήματα. Δεν επέτρεπαν η συνεδρίαση να γίνει στο δρόμο.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «αδειοδότησαν» τη συνεδρίαση (με κλειστή την Εγνατία οδό) εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί εκτός δρόμου, στο διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο πλάι του οδοστρώματος. Εκεί δηλαδή που θα κατασκευαστεί το κτίριο διοίκησης των διοδίων. Ερωτηθείς ο κ. Γραμμένος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Άφησε να εννοηθεί ότι σήμερα το απόγευμα στο δρόμο θα γίνει αυτό που πρέπει. Το ίδιο ευχόμαστε και ελπίζουμε.

 

Εν τω μεταξύ όπου κι αν γίνει η συνεδρίαση, στη διάρκεια της η Παράκαμψη θα είναι κλειστή. Η διεθνής κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσα από την πόλη. Τούτο είναι αναγκαίο κακό. Ένα κακό που μπορεί να γίνει καλό… Αν όλη η φασαρία της κίνησης αφυπνίσει την τοπική κοινωνία. Διακόψει την ησυχία του απογευματινού καφέ.

 

Και στην άνοδο της θερμοκρασίας αποδίδει τις δυσάρεστες οσμές από το Βιολογικό Καθαρισμό η ΔΕΥΑΚ. Δηλαδή όταν έρθουν οι καλοκαιρινοί καύσωνες, θα μυρίζει περισσότερο; Τα περί θερμοκρασιών- ενώ είμαστε στην έναρξη του Καλοκαιριού- είναι αλήθεια ότι μας τρομάζουν. Από εδώ και πέρα οι θερμοκρασίες θα είναι συνεχώς υψηλές!

 

Μιλώντας προχθές στο ράδιο Πρωινή η Κατερίνα Γεροστεργίου, με την ιδιότητα της προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, επανέλαβε ότι οι περισσότερες καταγγελίες των καταναλωτών συνεχίζουν να αφορούν θέματα κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτά τα θέματα οι πολίτες, τόνισε, παραμένουν αρκετά απρόσεκτοι. «Κάνουν τα ίδια λάθη» υποστήριξε.

 

Την περασμένη Παρασκευή ο Παύλος Ζησίμου έπαψε να ασχολείται με το θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη. Σταμάτησε όσες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει. Ρόλο ακούμε ότι έπαιξε τηλεφώνημα που του έκανε ο Μάρκος Δέμπας.

 

Τη Δευτέρα η Δήμαρχος επρόκειτο να δώσει συνέντευξη τύπου τόσο για το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ όσο και για τη Μ.Ε.Α. Η συνέντευξη τύπου δεν έγινε. Αναβλήθηκε για να γίνει σε νέα ημερομηνία. Αρχικά η συνέντευξη τύπου ήταν να γίνει την περασμένη Παρασκευή.

 

Δύο στα δύο για τη Δήμαρχο. Υποδεχόμενη χθες το απόγευμα στο γραφείο της την κ. Κουντουρά και την κ. Χονδροματίδου (αντιπρόεδρο του ΕΟΤ και διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Τουρισμού) είπε: Προς την κ. Χονδροματίδου ότι αδυνάτισε. «Δεν είμαι σε δίαιτα. Μάλλον με μπερδεύεται με άλλη» απάντησε η κ. Χρονδροματίδου. Την υπουργό ρώτησε για το πώς πέρασε στη Θάσο. «Δεν ήρθα από τη Θάσο. Ήρθα από τον Έβρο» είπε η κ. Έλενα Κουντουρά.

 

Καθυστερημένη έφθασε στο Δημαρχείο για την ίδια συνάντηση, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Μόλις κατάλαβε την καθυστέρηση της, η κ. Ιωσηφίδου αύξησε το βήμα μας. Έσπευσε να βρεθεί στο Δημαρχείο αφού για αυτήν η συνάντηση με την κ. Κουντουρά ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης απουσίασε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήταν λογικό, ακολούθησε την Υπουργό Τουρισμού στην περιοδεία της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Διαβάστε επίσης