μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ικανοποίηση επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής Καβάλας για την επίσκεψη και την εκδήλωση της Τετάρτης, την ομιλία του νεαρού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη. Σε σχέση με το αρχικό του πρόγραμμα ο κ. Χριστοδουλάκης πρόλαβε να συναντήσει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η προσέλευση στην εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με τα Καλοκαιρινά δεδομένα της εποχής. Μετά από καιρό εμφανίστηκε η Πόπη Γερακούδη (απουσίαζε από τις εκδηλώσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) ενώ το ακροατήριο είχε κόσμο απ’ όλο το Νομό.

Τώρα η ΝΕ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ετοιμάζει τις εσωκομματικές εκλογές την μεταπροσεχή Κυριακή. Όσο για τους εκπροσώπους σε αυτήν του Ποταμιού, θα είναι δύο αλλά συνεχίζουν να μην έχουν οριστεί. Κατά συνέπεια το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο Νομό μας συνεχίζει να μην έχει… Ποτάμι. 

 

=========================================================================

 

Συνέβη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τους παρουσιαστές του αεροπορικού σόου. Η Δήμαρχος Καβάλας ήθελε να απευθυνθεί στον γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή Γιάννη Σερβετά. Τον αποκάλεσε «Σταρόβα» αλλά ο Σερβετάς χωρίς καμία αντίδραση, της απάντησε σε ότι τον ρώτησε. Στην συνέντευξη τύπου παρίστατο ο Σερβετάς, που κάποιοι τον αποκαλούσαν «Σταρόβα». Μικρό το κακό.

 

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο διευθυντής του σόου Πάνος Γεωργιάδης δέχθηκε (μία ακόμη φορά) τα συγχαρητήρια όλων. Αν μπορούσε, θα τους έλεγε ότι θα πρέπει να του δίνουν μεγαλύτερη σημασία όταν το Φθινόπωρο και το Χειμώνα τους ζητά να βρίσκονται σε εγρήγορση αλλά αυτοί όλο αναβάλλουν τη μεταξύ τους συνάντηση.

 

Από πλευράς χορηγιών το φετινό σόου είναι στα περσινά, «φτωχά» επίπεδα. Μοναδική χορηγία αυτή της εταιρίας Fraport. Της τάξης των 6.000 ευρώ. Το σόου απευθύνθηκε σε πολλές ακόμη εταιρίες. Οι περισσότερες αδιαφόρησαν, κάποιες απάντησαν ότι στηρίζουν με χορηγίες τους άλλες εκδηλώσεις στην περιοχή.

 

Το σωματείο των Καφεζυθοπωλών συναντά εθιμοτυπικά σήμερα το πρωί τον Αντιπεριφερειάρχη. Την ερχόμενη εβδομάδα ακούγεται ότι ετοιμάζεται συνάντηση του σωματείου με όλους τους τοπικούς φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων. Στα θετικά του σωματείου ότι στηρίζει πραγματικά το αεροπορικό σόου στο τέλος του μήνα.

 

Δυσάρεστη έκπληξη για συμπολίτη επαγγελματία. Διαπίστωσε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό ο Δήμος Καβάλας είχε πάρει – μέσω κατάσχεσης- ποσό 200 ευρώ. Τα χρήματα τα χρωστούσε στο Δήμο από απλήρωτες κλήσεις δημοτικής αστυνομίας. Σεν πίστευε ότι και ο Δήμος μπορεί να κάνει ότι η εφορία.

 

Με απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, δίδεται παράταση ως την ερχόμενη εβδομάδα (Πέμπτη 21 Ιουνίου) για την παράδοση σε αυτήν της μελέτης που θα υπολογίσει το κόστος και την τιμολόγηση του νερού που η επιχείρηση διαχειρίζεται.

 

Η απόφαση για την παράταση στην αρχική προθεσμία παράδοσης της μελέτης είναι ομόφωνη. Η μελέτη είναι σημαντική αφού με βάση το περιεχόμενο της η ΔΕΥΑΚ θα προσαρμοστεί σε κοινοτική οδηγία. Δυστυχώς αυτή η οδηγία είναι πολύ πιθανό να φέρει αυξήσεις στην τιμή του νερού. Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Αρχικά η ίδια μελέτη έπρεπε να παραδοθεί στη ΔΕΥΑΚ ως το τέλος Μαρτίου.

 

Εγκρίθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία αίτημα που αφορά τους Φιλίππους, προέρχεται από το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδας. Στο Κέντρο χορηγείται άδεια διαδικτυακής χρήσης οπτικοακουστικού υλικού από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Αυτό θα γίνει ατελώς, για χρονικό διάστημα 5 ετών. Η χρήση των απεικονίσεων θα γίνει αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη αιτούμενη χρήση, δηλαδή για την παρουσίαση του νέου νομισματικού προγράμματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην ιστοσελίδα της.

 

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της ΑΜΘ οργανώνει στην πόλη μας ημερίδα. Θέμα της «Στρατηγική – Ενέργεια- Ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ». Σύντομα θα ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες της ημερίδας.

 

Ημερίδα για τα απορρίμματα στο θαλάσσιο περιβάλλον ετοιμάζει η ΔΙΑΜΑΘ. Αυτή θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Μετά το τέλος της καλούνται οι εθελοντές σε καθαρισμό της ακτής της Ραψάνης. Η ιδέα δεν είναι καλή αφού καθημερινή εθελοντές δεν υπάρχουν. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να δράσουν από τις 11.30 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

 

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από το Περιγιάλι, τα Σφαγεία κτλ. Πολίτες ισχυρίζονται ότι παραμένει το πρόβλημα της ενοχλητικής μυρωδιάς. Το οποίο, αν το περιγράφουν σωστά, οφείλεται και πάλι στο Βιολογικό της Άσπρης Άμμου.

 

Άρχισαν και συνεχίζονται καθημερινά εργασίες κατασκευής σκέπαστρου στον τάφο του Μακαριστού Προκόπιου δίπλα στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα. Κατόπιν τούτου όσοι επισκέπτονται τον τάφο θα προστατεύονται από τον δυνατό ήλιο, τη βροχή κτλ.

 

Πολύ καλή η εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου για το διαδίκτυο και τη χρήση του από τα παιδιά. Πολύ καλά έκανε ο Δήμος Καβάλας που του διέθεσε δημοτικό χώρο (Δημοτική Καπναποθήκη). Εντάξει, πλησιάζουν δημοτικές εκλογές αλλά υπάρχουν ζητήματα που είναι και θα παραμείνουν μακριά από αυτές.

 

Τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν το Φεστιβάλ των Φιλίππων, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του αναλυτικού και ολοκληρωμένου προγράμματος του. Αρκετά είχαν αναφορά, η οποία ήταν εκτεταμένη. Μακάρι αυτή η αντιμετώπιση να συνεχιστεί κι όταν έρθει η ώρα των εκδηλώσεων.

 

Συνέντευξη τύπου έδωσαν στην Κοζάνη οι δύο εκπρόσωποι της Egnatia Aviation. Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr : Τα σχέδιά τους για την Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων που ξεκινά να λειτουργεί στην Κοζάνη και για τις υποδομές που ετοιμάζουν στο αεροδρόμιο «Φίλιππος», παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της εταιρίας Egnatia Aviation. Οι γενικοί διευθυντές και συνιδιοκτήτες της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης και Γιώργος Ζωγραφάκης, επισήμαναν ότι εκτός από την Καβάλα όπου δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια, αναζητούσαν ένα ακόμη μέρος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, καθώς η Καβάλα και το αεροδρόμιό τους δεν αρκούσε, οπότε βρήκαν την Κοζάνη για το σκοπό αυτό, της οποίας το αεροδρόμιο θεωρείται κατάλληλο, ενώ είχαν πολλές επαφές με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το υπουργείο Μεταφορών και τη δημοτική Αρχή, ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρωτοβουλία. Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης 52 πιλότων της Ιρακινής αεροπορικής εταιρίας Iraqi Airways, ενώ τον Σεπτέμβρη θα προστεθούν άλλοι 24 εκπαιδευόμενοι.

 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, στο τέλος του μήνα θα επισκεφθούν τη Θράκη δημοσιογράφοι από την Αυστρία: Με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ομαδικό ταξίδι για ξένους Αυστριακούς δημοσιογράφους στη Θράκη το διάστημα 27 Ιουνίου – 2 Ιουλίου. Οι ρεπόρτερ – Δημοσιογράφοι θα βρεθούν συγκεκριμένα σε Σαμοθράκη, Δέλτα του Έβρου (για bird watching), Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Κομοτηνή.
Το ταξίδι αυτό υλοποιείται στη κυριολεξία η στρατηγική ‘Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο’ και δίνεται έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» αναφέρει ο ΕΟΤ Αυστρίας, που διοργανώνει το ταξίδι με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.  Το εξαήμερο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι από τα αυστριακά ΜΜΕ Oberösterreichische Nachrichten, KURIER, Kleine Zeitung, Die Presse, Salzburger Nachrichten (500.000 αναγνώστες), NÖN (670.000 αναγνώστες) και Traveller. Η προσπάθεια συνεχίζεται!!!!!

Διαβάστε επίσης