• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μία ακόμη συνάντηση προετοιμασίας για το αεροπορικό σόου που πλησιάζει πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων «Νικόλαος Μάρτης». Βρέθηκαν άπαντες παρόντες. Συζητήθηκε περισσότερο το ναυτικό μέρος του σόου, όπου για τις εκδηλώσεις θα είναι στο λιμάνι ένα μεγάλο σκάφος διάσωσης. Πρόκειται για το «Νορβηγία ΙΙ» που έχει προοπτική παραμονής στην περιοχή. Το πλοίο είναι δωρεά από τη Νορβηγία, τέτοια παρέλαβε ήδη ο Δήμος της Θεσσαλονίκης. Το πλήρωμα του είναι 6 άτομα. Στις φωτογραφίες οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

 

==================================================================

 

Το κακό είναι ότι ο Χρήστος Πριονίδης είπε κάποια πράγματα που δεν λέγονται δημόσια. Το δεύτερο κακό είναι ότι κανείς από αυτούς που τον άκουγαν δεν αντέδρασε. Δεν προσπάθησε να τον σταματήσει, να τον προστατεύσει. Το καλό ήρθε μετά. Ο κ. Πριονίδης και ανακάλεσε και παραδέχθηκε το λάθος του.

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παραλείπει τη διορθωτική δήλωση, αντιμετωπίζει τα αρχικά λόγια σα να ισχύουν ακόμη. Ζητά εισαγγελική παρέμβαση. Τα καταγγέλλει όπου και όπως μπορεί. Δικαίωμα του να χειριστεί την υπόθεση όπως αυτός νομίζει. Δεν είναι ορθό να μην μνημονεύει πουθενά το ότι ο δημοτικός σύμβουλος επανήλθε και «διέγραψε» τα υπερβολικά του λόγια.

 

Υπάρχουν ενέργειες εντελώς αντιδημοκρατικές, οι οποίες γίνονται εδώ. Στην Καβάλα. Για τις οποίες δεν υπάρχει καμία διάθεση συγνώμης. Αυτά τα χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να τα σχολιάσει. Κακώς. Επικεντρώνεται στον Πριονίδη ενώ το βασικό ακροδεξιό πρόβλημα είναι κάπου αλλού.

 

Σε αυτές λοιπόν τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κάποιοι από τους διαδηλωτές (γνωστοί από προηγούμενη δράση τους) αποκαλούν τους κατοίκους των Σκοπίων «γυφτοσκοπιανούς». Φωνάζουν συνθήματα με σχετικό περιεχόμενο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που λίγα χρόνια πριν ζητούσαν να μην επισκέπτονται την πόλη μας για τουρισμό οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι…

 

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου για τις δραστηριότητες των δημοτικών παιδικών σταθμών, η πρόεδρος Μαρία Φρατζεσκάκη ευχαρίστησε και τον ΟΛΚ. Του είπε ευχαριστώ για την πραγματοποίηση της σημερινής μεγάλης γιορτής και εκδήλωσης στο Πάρκο Φαλήρου. Ζητήθηκε άδεια από τον ΟΛΚ. Στον οποίο ανήκει τμήμα του Πάρκου. Η κ. Φρατζεσκάκη ευχαρίστησε τον Οργανισμό που χορήγησε πρόθυμα την άδεια.

 

Αν και αυτά τα πράγματα είναι απλά, συνηθίζονται στην πόλη μας, δεν είναι κι ότι καλύτερο για έναν δήμο να ζητά και να παίρνει άδεια για να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση. Πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται στο Πάρκο του Φαλήρου. Κάποτε συζητούσαμε όλο το Πάρκο να περιέλθει σε δημοτική αρμοδιότητα. Σήμερα ακόμη και η λωρίδα γης που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΚ στο Δήμο, ακόμη κι αυτή περιμένει τελικές εγκρίσεις για να μετατραπεί σε δημοτική έκταση.

 

Χαιρόμαστε που παρά την «υποχρεωτική δημόσια και διετή εκπαίδευση των προνηπίων» οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους. Προσαρμόζονται γρήγορα στα νέα δεδομένα. Χαιρόμαστε που κι αυτόν τον Σεπτέμβρη τα κτίρια των παιδικών σταθμών θα είναι γεμάτα από παιδιά.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θα επιμείνει στις μεσίστιες σημαίες τόσο στο κτίριο της όσο και στους ιερούς ναούς. Αν μάθαμε σωστά, τότε ακόμη και η γιορτή του Αποστόλου Παύλου θα γίνει με τις σημαίες μεσίστιες!

 

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που τα Λουτρά Ελευθερών παραχωρήθηκαν στον γνωστό επενδυτή από τη Δράμα. Σε αυτό το διάστημα προχώρησαν όλα τα διαδικαστικά, προκειμένου κάποια στιγμή τα έργα στην περιοχή να λάβουν τις προβλεπόμενες άδειες. Πρόσφατα ρωτήθηκε ο επενδυτής για την πορεία των ενεργειών του, απάντησε ότι βρίσκεται εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Είναι μια συνέντευξη τύπου, η πραγματοποίηση της οποίας αποφασίστηκε προ λίγων ημερών σε συνάντηση στις Κρηνίδες. Περιμένοντας την δεν έχουμε παρά να σημειώσουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αντίδραση, την επιμονή στο αίτημα αλλαγής της όδευσης.

 

Πλησίασαν την επιτροπή τάχα υιοθετώντας τις απόψεις της, στη συνέχεια … εξαφανίστηκαν. Τώρα νέοι υποψήφιοι, που ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στις επόμενες εκλογές, «ερωτοτροπούν» με τον αγώνα για την αλλαγή της όδευσης. Υπάρχουν αντίθετα τοπικοί παράγοντες που σταθερά είναι στην επιτροπή και στην προσπάθεια. Τέσσερα χρόνια τώρα που αυτή διαρκεί.

 

«Δεν θα υπάρξει κάμψη στην τουριστική κίνηση» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σχετικά με τις ανησυχίες περί μείωσης της κίνησης, παραμένει αισιόδοξος ότι στο τέλος της περιόδου θα διαπιστώσουμε νέα αύξηση.

 

Η επίσκεψη Σπίρτζη στην Καβάλα αρχικά μετατέθηκε για αργότερα φέτος το Καλοκαίρι, τελικά ακούμε ότι ματαιώνεται. Δεν είναι μόνο τα διόδια στην Παράκαμψη. Είναι κι η απόφαση του για αύξηση της τιμής των υφιστάμενων διοδίων. Η οποία θα ισχύσει από την 1-1-2019.

 

Όχι μόνο ο κ. Μαρκόπουλος. Και η κ. Δήμαρχος πρέπει αμέσως να ψάξουν το περιεχόμενο του έργου για το οικιακό φυσικό αέριο. Να αναζητήσουν συγκεκριμένα το τι περιλαμβάνει για την Καβάλα ώστε και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και (αν χρειάζεται) να διεκδικήσουν. Θα πρέπει να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Για να συμβεί τούτο, η δράση τους πρέπει να είναι άμεση.

 

Παράπονα για τη γραφειοκρατία και τους ρυθμούς ικανοποίησης των αιτημάτων της εταιρίας διατυπώνει με πρόσφατο άρθρο του σε αθηναϊκή ιστοσελίδα ο Μαθιός Ρήγας. Αμέσως μετά συγκρίνει τις ίδιες διαδικασίες, όπως εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα σε άλλες χώρες. Ένα από τα παραδείγματα του διευθύνοντα συμβούλου της Ενεργειακής αφορά τον Πρίνο. Γράφει ειδικότερα: «Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον Πρίνο, κοίτασμα στο οποίο η Energean, έχει ήδη επενδύσει πάνω από 400 εκατ. δολάρια στα σχεδόν έντεκα χρόνια παρουσίας της, ήρθε δύο χρόνια μετά την υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης από την εταιρεία».

 

Το αίτημα των γονέων και κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου- να γίνει το δημοτικό έργο ενώ το σχολείο θα λειτουργεί- είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί. Το καταλαβαίνουμε. Διαπιστώνουμε επίσης μια σπουδή του Δήμου να το απορρίψει, χωρίς καν να δείξει ότι το εξετάζει. Κι όμως, οι γονείς ζητούν οι αρμόδιοι να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό που ζητούν. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η δήλωση τους, ότι αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε αναλαμβάνουν (και) αυτοί την ευθύνη.

 

Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένες φορές οι πολίτες τα θέλουν όλα δικά τους. Αντιλαμβανόμαστε τα περίπλοκα ζητήματα που ανακύπτουν όταν πρόκειται για δημόσιο έργο σε σχολείο. Παρόλα αυτά ο Δήμος Καβάλας πρέπει να αφιερώσει κι άλλο χρόνο στο θέμα. Πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να πείσει τους συνομιλητές του. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν γίνεται κι έτσι υπάρχουν γκρίνιες. Που στο μέλλον θα είναι ισχυρότερες.

 

 

==================================================================

Απάντηση Τελίδη για την καθαρίστρια

 

Από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας λάβαμε την ακόλουθη επιστολή- απάντηση σε σχόλιο της στήλης την περασμένη Δευτέρα:

Ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάποια τεκταινόμενα σχετικά με την καθαρίστρια . Καταρχήν δεν έγινε καμία απόλυση αφού δεν της κοινοποιήθηκε κάτι τέτοιο ουδέποτε από την σχολική επιτροπή και από έμενα προσωπικά . Η σύμβαση της λήγει όπως και όλων των καθαριστριών στις 30/06/2018.

Η σύμβαση της δεν θα ανανεωθεί αφού υπάρχουν επίσημες δυσμενείς αναφορές από τις διευθύντριες του 19ου Δημοτικού και 19ου  Νηπιαγωγείου με πολύ σοβαρά παραπτώματα που αφορούν ανάρμοστη συμπεριφορά, καμία επικοινωνία-συνεργασία με τις διευθύντριες, την ασφάλεια των παιδιών-νηπίων. Και αλλά που δεν δύναμαι να αναφέρω για ευνόητους λόγους. Όταν αυτές οι αναφορές κοινοποιήθηκαν στη πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή ως Πρόεδρος επικοινώνησα με την πρόεδρο του σωματείου για την εν λόγω εργαζόμενη . Η κ.Στρουμπουλη μου ανέφερε ότι η εργαζόμενη έχει υποπέσει σε πολλά παραπτώματα και υπάρχουν πολλά παράπονα από τα σχολεία εδώ και δυο έτη. Διαβάζοντας και τις αναφορές, κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του σωματείου ότι μια τέτοια συνάδελφος σπιλώνει την εργασία τους και τους δίκαιους αγώνες τους και ότι προτείνει να διακοπεί η σύμβαση της. Πάνω από όλα στην εργασία των καθαριστριών και βάση της σύμβασης που υπογράφουν είναι οι κανόνες ήθους ,συμπεριφοράς-συνεργασίας με τους διευθυντές ,και η ασφάλεια των παιδιών και των νηπίων. Εύχομαι στην εν λόγω εργαζόμενη να έχει υγεία και καλή επαγγελματικά σταδιοδρομία .

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Περικλής Τελίδης

 

Διαβάστε επίσης