Μικρό ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Λίγος κόσμος στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

 Μικρό ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Λίγος κόσμος στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας μία ακόμη εκδήλωση ενημέρωση για τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Λίγος κόσμος, οι περισσότεροι λογιστές- τραπεζικοί- δικηγόροι. Αυτοί δηλαδή που εμπλέκονται σε όσα προβλέπονται για να διευκολύνουν (με αμοιβή φυσικά) αυτούς που θα καταθέσουν αίτηση.

Παρόντες ελάχιστοι επιχειρηματίες για μια διαδικασία πολυδιαφημισμένη αλλά και περίπλοκη. Ο εισηγητής Ευστάθιος Λιακόπουλος (οικονομολόγος) παραδέχθηκε τις λίγες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, δήλωσε ωστόσο ότι μέχρι την αλλαγή ή τη βελτίωση της διαδικασίας αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ο Μάρκος Δέμπας επέρριψε ευθύνες και στις τράπεζες που δεν βοηθούν την ουσία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Είπε μάλιστα ότι από τις 20.000 αιτήσεις υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό (σε διάρκεια περίπου 7 μηνών) έχουν υλοποιηθεί μόνο 17.

Για το ίδιο θέμα, τα χρέη του ιδιωτικού τομέα, το Επιμελητήριο Καβάλας ετοιμάζει εκδήλωση και την ερχόμενη εβδομάδα. Κλήθηκε και θα μιλήσει ο Γενικός  Γραμματέας του Δημόσιου Χρέους. «Ως κυβερνητικός παράγοντας, μπορούμε να τον πιέσουμε περισσότερο» τόνισε χθες ο κ. Δέμπας.

500.000 ευρώ το χρέος του ΒΙΟΠΑ

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον πρώην λογιστή του Βιοτεχνικού Πάρκου κ. Παπαδόπουλο Γιώργο. Από τη συνάντηση οριστικοποιήθηκε η οικονομική κατάσταση του ΒΙΟΠΑ, με χρέος λίγο μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου αφορά τραπεζικό δάνειο (Εθνική τράπεζα) που εδώ και καιρό δεν εξυπηρετείται. Σύντομα το Επιμελητήριο Καβάλας θα καταθέσει πρόταση για να αναλάβει το Βιοτεχνικό Πάρκο. Αυτό θα γίνει σε συνάντηση της διοίκησης του με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τη Δήμαρχο.

Διαβάστε επίσης