• 20 Απριλίου 2024,

Μικρότερη συγκέντρωση, μικρότερη πορεία

 Μικρότερη συγκέντρωση, μικρότερη πορεία

Τα σωματεία του ΠΑΜΕ Καβάλας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη.

Σε μια νέα διαμαρτυρία για το γνωστό νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το οποίο χθες βράδυ αναμένονταν να ψηφιστεί στη Βουλή. Τα δεδομένα χθες ήταν διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη Πέμπτη, με την προηγούμενη πανελλαδική απεργία. Ο κόσμος σαφώς λιγότερος. Κι οι ομιλίες σύντομες αλλά κι η πορεία στο κέντρο της Καβάλας, μικρότερη κι αυτή.

Παρόλα αυτά χθες το απόγευμα στην παραλία θα γίνονταν κι άλλη διαμαρτυρία για το νέο νόμο. Την οργάνωνε μόνο το ΠΑΜΕ Καβάλας. Από το πρωί καλούσε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους κτλ.

Στη χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν καθόλου εργαζόμενοι των Πετρελαίων. Συμμετείχαν λίγοι πρώην απολυμένοι της ΒΦΛ, τα γνωστά πρόσωπα του ΠΑΜΕ. Ήταν επίσης στελέχη και φίλοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, συνταξιούχοι και κάποιοι λίγοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ανάμεσα τους αρκετοί εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κτλ.

Πρώτη μίλησε στη συγκέντρωση η κ. Μπράτσου εκπρόσωπος σωματείου του ΠΑΜΕ.

Όπως είπε στο εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ηττήθηκε ήδη. Προανήγγειλε την συνέχιση των κινητοποιήσεων ώστε ο νέος νόμος να μην εφαρμοστεί. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΒΦΛ κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης. Χρησιμοποίησε παραδείγματα για το πώς θα επηρεαστούν αρνητικά οι εργαζόμενοι από την εφαρμογή του νέου νόμου. Απέρριψε τους ισχυρούς των κυβερνητικών παραγόντων που ισχυρίζονται το αντίθετο.

Σύντομα μίλησε και η πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού κ. Μαντοπούλου. Όπως είπε οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στον Πειραιά χθες στηρίζονταν και δεν αποδοκιμάζονταν από την κοινωνία και τους πολίτες.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Τάσος Ιωαννίδης.

Κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ότι παραπληροφορούν σχετικά με το νομοσχέδιο και κρύβουν το αληθινό του περιεχόμενο. Μία ακόμη φορά τόνισε ότι όλα προβλέπει για τον ιδιωτικό τομέα σύντομα θα επεκταθούν και στο δημόσιο. Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ήταν πιο σύντομη σε σχέση με την προηγούμενη.

Διαβάστε επίσης