• 28 Απριλίου 2024,

Ο φιλόλογος Θέμης Σουγκάρης σχολιάζει θετικά τον μαθητικό διαγωνισμό ορθογραφίας

 Ο φιλόλογος Θέμης Σουγκάρης σχολιάζει θετικά τον μαθητικό διαγωνισμό ορθογραφίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής η τελική φάση του 9ου διαγωνισμού ορθογραφίας, μεταξύ μαθητών Στ’ και Ε’ τάξης δημοτικών σχολείων. Κυρίως της πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η τελική φάση με 30 ως συνήθως συμμετοχές. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων της Καβάλας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής τα αποτελέσματα: «1η θέση: Σαΐνη Νικολέτα Λουκία ΣΤ’ τάξη 11ο Δημοτικό Σχολείο.

2η θέση: Λαγού Αργυρή ΣΤ’ τάξη 15ο Δημοτικό Σχολείο. 3η θέση: Ιωαννίδης Λουκάς ΣΤ’ τάξη 10ο Δημοτικό Σχολείο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν». Στην Πρωινή μίλησε ένας εκ των πολλών εθελοντών που στήριξαν και φέτος το διαγωνισμό, ο συμπολίτης φιλόλογος κ. Θέμης Σουγκάρης.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως πήγαμε με το διαγωνισμό της ορθογραφίας;

Απ: Εγώ έμεινα έκπληκτος με τα παιδιά με τις επιδόσεις τους. Στο τέλος τα τρία παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν ισάξια αλλά και το περίεργο ήταν ότι παιδιά που πιάσανε στις 20 λέξεις και προκρίθηκαν στις 18 και 19, έχασαν τη συνέχεια του διαγωνισμού στην τελική φάση για κάποιες λέξεις, οι οποίες ήταν βέβαια δύσκολες. Για παράδειγμα η λέξη «διάρρηξη». Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν αυτό ότι γράφεται με δυο ρ. Υπάρχει κανόνας που λόγω του μονοτονικού δεν το συνειδητοποιούν και είναι επόμενο. Έμεινα πάντως έκπληκτος με την επίδοση των παιδιών. Στο τέλος δυο κοπέλες η πρώτη με τη δεύτερη, αλλάξαμε 10 λέξεις για να διακρίνουμε την πρώτη με τη δεύτερη. Και τα τρία παιδιά που νίκησαν ήταν της ΣΤ’ τάξης.

Ερ: Αρχικά είχαμε πάνω από 100 συμμετοχές αλλά τελικά ήρθανε οι μισοί στο διαγωνισμό;

Απ: Όχι οι μισοί. Ήταν όντως πάνω από 100 οι συμμετοχές αλλά είχαμε γύρω στους 70 μαθητές στο διαγωνισμό. Το απόγευμα στην τελική φάση συμμετείχαν οι 30 καλύτεροι. Αν υπήρχαν ισοβαθμίες θα παίρναμε και παραπάνω.

Ερ: Πήγαν όλα καλά; Οι γονείς ήταν καλοί οι θεατές (γονείς- συγγενείς) το απόγευμα;

Απ: Ναι, απόλυτα. Υπάρχει σεβασμός. Είμαστε ένας λαός πειθαρχημένος.

Διαβάστε επίσης