• 7 Μαΐου 2024,

Ο καβαλιώτης σκηνοθέτης Μ. Αγγελίδης συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ

 Ο καβαλιώτης σκηνοθέτης Μ. Αγγελίδης συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας διοργανώνει εργαστήριο που θα λάβει χώρα από τις 4 Φεβρουαρίου ως τις 5 Μαρτίου και πραγματοποιείται με αφορμή την παράσταση «Στην αναζήτηση του θαυμαστού».

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στην κατάκτηση ενός θεατρικού-σκηνικού κώδικα, βασισμένου σε μια προσχεδιασμένη σκηνική σύνθεση και σε έναν κορμό ασκήσεων με αφορμή αυτήν. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί με τη μορφή παράστασης στις 4 και 5 Μαρτίου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Αγγελίδης απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει κατάρτιση αλλά απλά επιθυμεί να διαθέσει το χρόνο του και να ανακαλύψει οτιδήποτε για τον εαυτό του σε μία σκηνή. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει έπειτα από μια ομαδική συνάντηση με τον σκηνοθέτη στις 4 Φεβρουαρίου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στο ΔΗΠΕΘΕ έως τις 31 Ιανουαρίου.

Ο Μιχάλης Αγγελίδης μας εξήγησε ότι η παράσταση σχετίζεται με την εικόνα ενός διαφορετικού στρατοπέδου όπου οι στρατιώτες αναζητούν το θαυμαστό. Το οποίο αφορά κατά το δυνατό σε μία ολοκληρωμένη συνείδηση για τον άνθρωπο και τον κόσμο. Η πρώτη θεατρική δουλειά του κ. Αγγελίδη είχε γίνει για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ωστόσο η νέα συνεργασία του βασίζεται πάνω στην παραγωγή του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου της πόλης. Ο κ. Αγγελίδης θέλησε να πειραματισθεί διερευνώντας πως θα μπορούσε το εργαστήρι να λειτουργήσει με τον καθένα, ξεκινώντας από το μηδέν για ένα ταξίδι προς το θαυμαστό και το άγνωστο. Αν και αγωνιά για το αποτέλεσμα ο κ. Αγγελίδης ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρος ότι στο τέλος θα έρθει μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο Μιχάλης Αγγελίδης, εικαστικός και σκηνοθέτης με μεταπτυχιακό στη Σχολή Καλών Τεχνών, κατάγεται από την Καβάλα και οι γονείς του μένουν εδώ. Τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα και ασχολείται περισσότερο με τη θεατρική σκηνοθεσία.

Διαβάστε επίσης