• 19 Απριλίου 2024,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων στο «Προκόπειο»

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων στο «Προκόπειο»

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων και μέλη του συλλόγου, επισκέφτηκαν το ΠΡΟΚΟΠΕΙΟΝ εκκλησιαστικό ίδρυμα – «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων». Με την εθελοντική συμμετοχή της κ. Σεβαστής Μωυσίδου, καθηγήτριας μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και της μαθήτριάς της Τσενικλή Μαρίας, πραγματοποιήθηκε ψυχαγωγική εκδήλωση για τους ασθενείς χρoνίων παθήσεων και τους ηλικιωμένους του ιδρύματος.

Μέλη του συλλόγου παρέδωσαν εδέσματα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό και τους τροφίμους. Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις όμορφες μελωδίες έδωσαν μηνύματα συμπαράστασης και αισιοδοξίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σογαντζή Βασιλική μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενη προς τους τροφίμους: «Σας χρωστάμε πολλά γιατί μας έχετε δώσει πολλά και για μας συνεχίζετε να είστε σημαντικοί. Ένας άνθρωπος σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται δίνει πάντα μαθήματα ζωής στους άλλους και είναι χρήσιμος. Ζείτε σε έναν χώρο και ένα ίδρυμα «πρότυπο» όπου όλοι σας παρέχουν εξαιρετική φροντίδα. Αποκτήσατε μια δεύτερη οικογένεια εδώ, που σας νοιάζεται, σας προσέχει και θα είναι δίπλα σας για ότι χρειαστείτε.»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων εξέφρασε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη καθώς  και τα συγχαρητήρια για την ευταξία και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει η Διεύθυνση και το ακούραστο προσωπικό.

Δήλωσε ένα μεγάλο ευχαριστώ  στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στην κ. Σεβαστή Μωυσίδου καθώς και στην μαθήτριά της Τσενικλή Μαρία, για την προθυμία τους να συμμετέχουν εθελοντικά στην εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης,  με την ευχή να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες συνεργασίες.

Πίεση από κοινού Επιμελητηρίων στις Πολεοδομίες του Νομού

 

Κοινή δράση θα αναλάβουν το αμέσως προσεχές διάστημα Επιμελητήριο και ΤΕΕ ΑΜ ώστε να ασκηθεί νέα πίεση προς τα γραφεία Πολεοδομίας τόσο της Καβάλας όσο και του Παγγαίου. Αφορμή της κινητοποίησης των δύο τοπικών φορέων ο κίνδυνος που πάλι διαγράφεται για επενδύσεις που εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ μα δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν νωρίτερα δεν υπάρξει έκδοση οικοδομικής άδειας.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 φάκελοι είναι σε εκκρεμότητα στις Πολεοδομίες, αφορούν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αναβάθμισης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στον τουρισμό. Άλλες 75 εγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων θα ζητήσουν κι αυτές οικοδομική άδεια. Κατά το Επιμελητήριο οι υποθέσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν τάχιστα από τα Πολεοδομικά γραφεία αφού διαφορετικά οι επενδυτές ευκαιρίες κινδυνεύουν να χαθούν. Κι άλλη φορά το Επιμελητήριο έκανε ίδια παρέμβαση αλλά το αποτέλεσμα τότε ήταν περιορισμένο. Τώρα το Επιμελητήριο «συμμαχεί» με το ΤΕΕ ΑΜ μπας και οι πιέσεις αποδώσουν.

Τη Δευτέρα έγινε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική ημερίδα του ΤΕΕ ΑΜ, σε συνεργασία με το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δόθηκαν πληροφορίες για το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης άδειας δόμησης. Την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος μηχανικών (φωτογραφίες) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι εισηγήτριες βοήθησαν ώστε να ερμηνευτεί η ισχύουσα νομοθεσία, απάντησαν σε ερωτήσεις κτλ.

 

Διαβάστε επίσης