• 29 Μαρτίου 2024,

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοιμάζεται για τις τοπικές εκλογές

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοιμάζεται για τις τοπικές εκλογές

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται κινητικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ σχετική με τις επόμενες τοπικές εκλογές των δήμων και της περιφέρειας. Είναι γνωστό ότι συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα η κεντρική επιτροπή που αποφάσισε συνεργασίες, ενώ πρόσφατα πρόσφερε στήριξη στο Γιάννη Μπουτάρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κινείται στην ίδια κατεύθυνση και πραγματοποιεί συναντήσεις, προετοιμαζόμενη ουσιαστικά ώστε να υλοποιήσει την απόφαση της κεντρικής επιτροπής.

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Θόδωρος Μπόνος δήλωσε στην εφημερία μας ότι οι ενέργειες που εξελίσσονται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι εναρμονισμένες με τη γραμμή των συμμαχιών και των διευρύνσεων αλλά σε προγραμματική βάση. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχουν αρχίσει οι διερευνητικές προσπάθειες.

Όπως φαίνεται γίνεται συζήτηση με τον Άρη Βέρρο, με τον οποίο ο κ. Μπόνος διατηρεί άριστες σχέσεις που πολύ συχνή συνομιλία. Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι ο Άρης Βέρρος παραμένει ενεργός για το δήμο Καβάλας και στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο ο κ. Βέρρος έχει δηλώσει πως την τελική απόφαση του επικεφαλής και πιθανών συνεργασιών θα λάβει η δημοτική του ομάδα «Συμπαράταξη Πολιτών».

Στο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ακούγεται συχνά το όνομα του Θόδωρου Μουριάδη ενώ υπάρχει προοπτική συζήτησης και με το Φώτη Καραλίδη για μία συνεργασία των παρατάξεων και των ψηφοδελτίων  σε επίπεδο περιφέρειας ΑΜΘ.

Κλειδί των εξελίξεων μοιάζει να είναι ο νέος νόμος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές στον Καλλικράτη και οι αλλαγές το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι θα ψηφιστούν ως νόμος του κράτους τον Ιούλιο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους επί θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος. Για την τροπολογία του δήμου Παγγαίου σχετικά με την υπόθεση των διμήνων διαπιστώνεται στασιμότητα. Είναι πιθανό να επισκεφθεί την Καβάλα κατά την τρέχουσα εβδομάδα η Θεανώ Φωτίου κι αν αυτό συμβεί τότε θα τεθεί υπόψη της η γνωστή εκκρεμότητα του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Φάμελος επεξεργάζεται τροπολογία, που ωστόσο δεν είναι ακόμη έτοιμη, η οποία αφορά σε ορισμένες ιδιοκτησίες του Παληού, παραχωρήσεις γης για αγροτική χρήση. Φημολογείται ότι εφόσον η συζήτηση οριστικοποιηθεί θα μπορέσει να γίνει αλλαγή της χρήσης των εκτάσεων που προ ετών παραχωρήθηκαν.

Τέλος, υπάρχει προοπτική επίσκεψης στην Καβάλας του υπουργού υποδομών κ. Σπίρτζη. Λόγω του θέματος των διοδίων η επίσκεψη καθυστερεί. Λέγεται ότι ο κ. Σπίρτζης έχει να παρουσιάσει νέα σχετικά με την εκπόνηση μελέτης για τη διαχείριση των υδάτων στα Τενάγη. Το υπόλοιπο του έργου του κόμβου στην παραλιακή Εγνατία – κόμβος Οφρυνίου και την ανάθεση σε ιδιώτη της υπογραφής σχετικής σύμβασης εκπόνησης οριστικής μελέτης της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμανιού Φίλιππος Β’ με τους Τοξότες.

Διαβάστε επίσης