Ένα ακόμη βήμα για τη «Σιδηροδρομική Εγνατία» και το εμπορευματικό κέντρο στο νέο λιμάνι

 Ένα ακόμη βήμα για τη «Σιδηροδρομική Εγνατία» και το εμπορευματικό κέντρο στο νέο λιμάνι

Ένα ακόμη βήμα για τη λεγόμενη «Σιδηροδρομική Εγνατία» πρόκειται να γίνει αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα. Η επιτροπή εργασίας που δημιουργήθηκε για το μεγάλο έργο, παρουσιάζει τη δουλειά της σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γνωστό ότι το μεγάλο αυτό πλάνο θα ζητήσει χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει συχνά αναφορά στο «πακέτο Γιούνκερ». Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα τις διαδικασίες ώστε το Φθινόπωρο να ιδρυθεί η διακρατική εταιρία που θα αναλάβει να εκτελέσει το έργο, που περιλαμβάνει στην «Σιδηροδρομική Εγνατία». Μέσα σε αυτό το έργο ήταν και παραμένει η ίδρυση και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’».

Την Παρασκευή το Υπουργείο ανακοίνωσε για το πρόγραμμα των επαφών εντός της εβδομάδας: « Σειρά επαφών με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη του υπουργείου θα έχει κλιμάκιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών με επικεφαλής τον κ. Mathieu Grosch, Coordinator of the Orient /East – Med Corridor of TEN-T,  (Συντονιστή του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών), για να συζητήσουν και να δουν στο πεδίο τα ολοκληρωμένα και υπό εξέλιξη έργα Υποδομών των Μεταφορών. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου το κλιμάκιο θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου αφού πραγματοποιηθεί ξενάγηση του κλιμακίου στους χώρους του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου, όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς θα λάβουν μέρος σε ημερίδα. Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνο Βούρδα και τον Ευρωπαίο Συντονιστή κ. Mathieu Grosch, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με θέμα τη διακρατική συμφωνία «Rail T-K-A-B-V-R Ρroject». Πρόκειται για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς- Βάρνα – Ρούσε).

Διαβάστε επίσης