• 8 Μαΐου 2024,

Οικονομικά προβλήματα του ανάδοχου καθυστερούν την λειτουργία της ανατολικής εισόδου;

 Οικονομικά προβλήματα του ανάδοχου καθυστερούν την λειτουργία της ανατολικής εισόδου;

Πλήρης στασιμότητα στην ανατολική είσοδο της Καβάλας. Υποσχέσεις ένα σωρό, χρονοδιαγράμματα επίσης. Στο τέλος η ουσία δεν επηρεάζεται. Τίποτα δεν αλλάζει. Η ανατολική είσοδος στην Καβάλα παραμένει κλειστή.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάη. Τότε άρχισαν να κατασκευάζονται στο σημείο τα πλευρικά διόδια. Το έργο γρήγορα σταμάτησε. Από τότε παρακολουθούμε ένα ενοχλητικό σήριαλ.

Κι ενώ το Υπουργείο Υποδομών έδωσε συγκεκριμένη εντολή, ο ανάδοχος φαίνεται ότι δυσκολεύεται.

Εκεί, κατά πληροφορίες, οφείλονται τα ανεξήγητα γεγονότα που βιώνουμε. Ας θυμηθούμε ότι τη Δευτέρα 24 Γενάρη οι εργασίες θα ξανάρχιζαν για να τελειώσουν ως τις 28 του μήνα. Τότε η ανατολική είσοδος θα δίνονταν πάλι στην κυκλοφορία.

Τι έγινε τελικά; Κάποιοι εμφανίστηκαν και εργάστηκαν στα τάχα πλευρικά διόδια. Αυτό κράτησε λίγες μέρες. Άνοιξαν χαντάκια, πρόσθεσαν φωτισμό. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, χωρίς να ξηλωθεί οποιαδήποτε προηγούμενη κατασκευή. Η προθεσμία- σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τοπικών βουλευτών- παρήλθε και το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Όσοι ξέρουν λεπτομέρειες ισχυρίζονται ότι το όλο θέμα βρίσκεται στον ανάδοχο του έργου και πουθενά αλλού. Παραπέμπουν στις ενέργειες της εταιρίας ΑΚΤΩΡΑΕ προκειμένου να συνάψει δάνειο. Ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες. Ειδικά τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη. Το δάνειο φαίνεται ότι εγκρίθηκε, ίσως και να εισπράχθηκε. Π

ληρώθηκαν τα χρέη της εταιρίας για να μπορεί να επανέλθει στα έργα που άφησε στη μέση; Όπως φαίνεται όχι. Κατά συνέπεια ότι κι αν λέει το Υπουργείο, ότι κι αν υπόσχεται η Εγνατία Οδός ΑΕ τα πάντα εξαρτώνται από τον ανάδοχο του έργου. Αυτός όταν βρει προσωπικό – μέσα και υλικά, μόνο τότε θα επανέλθει εκεί όπου υπάρχει η προαναφερθείσα εκκρεμότητα.

Διαβάστε επίσης