• 4 Μαΐου 2024,

Όλες οι εταιρίες θα επωφεληθούν της επιδότησης

 Όλες οι εταιρίες θα επωφεληθούν της επιδότησης

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα το πότε θα αρχίσει το επιδοτούμενο δρομολόγιο φέρι μποτ στη γραμμή Καβάλα- Πρίνος. Γνωρίζουμε ότι η επιδότηση θα ισχύει ως το τέλος του Μάρτη κι είναι μέτρο που έχει σχέση με την πρόληψη του κορωνοϊού. Καταβάλλεται προσπάθεια το δρομολόγιο να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει την 1η Φεβρουαρίου. Της επιδότησης θα επωφεληθούν και οι τρεις εταιρίες. Με τη σειρά και κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης θα αναλάβουν την εκτέλεση του δρομολογίου.

Θετικά εκφράστηκαν για την εξέλιξη τόσο η Θασιακή Ένωση όσο και ο Δήμαρχος της Θάσου.

Ικανοποιημένη η Θασιακή Ένωση με το επιδοτούμενο δρομολόγιο.

Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νίκος Τσιλογεωργης κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη που παρουσίασε την Τετάρτη το θέμα των δρομολογίων ferry boat στη γραμμή του Πρίνου. Για το επιδοτούμενο δρομολόγιο -ένα την ημέρα- είπε:

«Αν και δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος πιστεύω ότι το μετρό είναι προσωρινό μέχρι να λήξει η πανδημία. Η επιδότηση είναι κάτι καινούργιο για τη γραμμή. Το αίτημα που διατυπώσαμε προς το κράτος πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή μας έγινε δεκτό.

Το γεγονός μας ικανοποιεί προσωρινά. Η επανέναρξη της γραμμής με το επιδοτούμενο δρομολόγιο λύνει το πρόβλημα αφού τουλάχιστον η γραμμή ανοίγει.

Σκοπεύουμε να συνεννοηθούμε με άλλους τοπικούς φορείς και να στείλουμε όλοι μαζί κοινή επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Με αυτήν θα ζητούμε να διευθετηθεί μία και καλή το θέμα, με τουλάχιστον τρία δρομολόγια το χειμώνα και τουλάχιστον έξι στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου».

Διαβάστε επίσης