Ομόφωνες αποφάσεις για τα κυλικεία των Γυμνασίων και Λυκείων

 Ομόφωνες αποφάσεις για τα κυλικεία των Γυμνασίων και Λυκείων

Την Τρίτη 3 Αυγούστου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας.

Η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Τα σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα. Αφορούν δε τους ιδιώτες που νοικιάζουν τα κυλικεία στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας.

Η Σχολική Επιτροπή υποχρεώθηκε -θα μπορούσε να πει κάποιος-  να «παρακολουθήσει» την πρόσφατη νομοθεσία. Να προσαρμοστεί σε αυτήν. Σε δύο κυρίως σημεία. Το πρώτο αφορά την απαλλαγή από τα ενοίκια των κυλικείων αρμοδιότητας της, για τους μήνες Ιανουάριος έως και Ιούνιος του 2021. Για αυτό το διάστημα όσοι νοικιάζουν κυλικεία σχολείων δεν θα πληρώσουν ενοίκιο λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και προστασίας των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας.

Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, τους πρώτους δηλαδή δύο μήνες της προηγούμενης εκπαιδευτικής περιόδου, ίσχυε ένα διαφορετικό καθεστώς. Σύμφωνα με το οποίο οι ενοικιαστές των κυλικείων πλήρωσαν το ενοίκιο μειωμένο. Σε ποσοστό 40%. Επακολούθησε καινούργια νομοθετική πρωτοβουλία του κράτους και απαλλαγή 100% των ενοικίων.

Η δεύτερη ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προσαρμόζει και αυτή τη λειτουργία των κυλικείων στην ισχύουσα νομοθεσία. Παρατείνεται δηλαδή η σύμβαση μισθώσεων των κυλικείων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καβάλας για δύο ακόμη χρόνια.

Για τον ίδιο λόγο, εξ αιτίας των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Συνολικά εκπρόσωποι από 12 κυλικεία Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καβάλας έκαναν τη σχετική αίτηση και θα επωφεληθούν παράτασης της μίσθωσης για δύο ακόμη χρονιά. Η σχολική επιτροπή δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι διαφορετικό παρά να προσαρμοστεί στον νόμο και να ικανοποιήσει τα σχετικά αιτήματα.

Αυτήν την περίοδο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας φυσικά και δεν λειτουργούν λόγω της θερινής περιόδου. Προετοιμάζονται διάφορες παρεμβάσεις μικρής έκτασης στα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά συστήματα των σχολείων ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Με το βλέμμα στο χειμώνα.

Για αυτό και θα γίνει συντήρηση στους λέβητες και στα συστήματα καλοριφέρ όλων των σχολείων. Όσα προαναφέραμε και αφορούν τη λειτουργία των κυλικείων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας και επειδή πρόκειται για ισχύουσα νομοθεσία, φυσικά θα ισχύουν ακριβώς ίδια και στα κυλικεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας.

Η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας για την παράταση συμβάσεων κυλικείων αφορά τα εξής κυλικεία σχολείων:

του 5ου ΓΕΛ Καβάλας, του 2ου Γυμνασίου Καβάλας ,του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ,του Γυμνασίου Κρηνίδων, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, του 1ου & 4ου ΓΕΛ Καβάλας, του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, του 3ου ΓΕΛ Καβάλας, του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης