Ομόφωνες όλες οι αποφάσεις στην πρώτη συνεδρίαση της αναβαθμισμένης Οικονομικής Επιτροπής

 Ομόφωνες όλες οι αποφάσεις στην πρώτη συνεδρίαση της αναβαθμισμένης Οικονομικής Επιτροπής

Κλίμα συνεργασιών, συναίνεσης και «Κλεισθένη» επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της αναβαθμισμένης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας που έγινε χθες το μεσημέρι. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν λίγα και εύκολα. Ψηφίστηκαν ομόφωνα και σε αυτό βοήθησε η διοίκηση. Για την εκλογή αντιπροέδρου της Επιτροπής ο κ. Μουριάδης (πρόεδρος της επιτροπής) πρότεινε τον Ηλία Καλανταρίδη.

Η εισήγηση του έγινε ομόφωνα δεκτή με θετικά σχόλια από τον κ. Καλανταρίδη και τον ζωηρό στη συνεδρίαση Κώστα Κουνάκο. «Με αυτήν την απόφαση κάνατε ένα βήμα. Είναι θετική η πρόταση σας. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια στις διοικήσεις των νομικών προσώπων» είπε ο κ. Κουνάκος. «Θα υπάρξει» απάντησε ο κ. Μουριάδης. Φανερά ικανοποιημένος ο Ηλίας Καλανταρίδης σχολίασε (αν και ξαφνιασμένος) θετικά την πρόταση του Δημάρχου.

Στη συνεδρίαση ήταν όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αλλά και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κουνάκος είχε αρχικά πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις να τους κάνει. Αυτά καλύφθηκαν κι έτσι με υπομονή οι πληροφορίες υπήρξαν κι ο δημοτικός σύμβουλος ικανοποιήθηκε σε όσα ζητήματα έθεσε. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι αρκετά ζητήματα των υπηρεσιών του Δήμου είναι ακριβώς ίδια με αυτά που αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται ο κ. Κουνάκος στην Π.Ε. Καβάλας. Στους διαλόγους υπηρεσιακών παραγόντων και κ. Κουνάκου τους υπαλλήλους υποστήριξε (όσο και αν χρειάζονταν) η κ. Δρακονάκη μαζί με τους Καλανταρίδη και Κελαϊδάκη. Τα πιο έμπειρα δηλαδή μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι η επιτροπή έχει σοβαρή δουλειά να κάνει.

Ο κ. Κουνάκος έθεσε θέματα διαδικαστικά ζητώντας οι συνεδριάσεις της επιτροπής να μην γίνονται την ίδια μέρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιέγραψε δε τις συνεδριάσεις της επιτροπής 3 και 4 ωρών κι όσοι τον άκουγαν τρόμαξαν αφού πίστεψαν ότι έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Κι όμως, η συνεδρίαση που έγινε χθες ήταν αρκετά σύντομη. Προγραμματίστηκε ο διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων για το Δήμο Καβάλας και τα νομικά του πρόσωπα το 2020. Ενώ συζητήθηκε η αξιοποίηση από συλλόγους της περιοχής του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στη θέση «Προφήτης Ηλίας» κοντά στο χωριό Φίλιπποι. Έχει προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία που ήταν άγονη.

 

Διαβάστε επίσης