Όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να σπεύσει σε περιστατικό μέσω στενών συνοικιακών δρόμων

 Όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να σπεύσει σε περιστατικό μέσω στενών συνοικιακών δρόμων

Χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έλαβε κλήση για περιστατικό στη διασταύρωση των οδών Δράκοντος – Σόλωνος. Το σημείο βρίσκεται πάνω από το σχολείο του Αγίου Γεωργίου.

Κοντά στο κέντρο της πόλης. Για να φθάσει το όχημα σε αυτό ακολούθησε το δυνατό καλύτερο δρομολόγιο. Μέσω των Ποταμουδίων, του Προφήτη Ηλία κτλ. Το μικρό πυροσβεστικό αυτοκίνητο (σκόπιμα μικρό λόγω των στενών δρόμων στους οποίους έπρεπε να κινηθεί) δυσκολεύτηκε να φθάσει γρήγορα εκεί που έπρεπε. Ευτυχώς χωρίς συνέπειες αφού το περιστατικό έληξε άμεσα με τη βοήθεια κατοίκων της ίδιας περιοχής.

Αρχικά το αυτοκίνητο κινούνταν γρήγορα και με χρήση σειρήνας. Στους συνοικιακούς δρόμους δεν υπήρχε κίνηση. Το πρόβλημα δεν άργησε να παρουσιαστεί. Σε μικρούς, στενούς δρόμους τα παρκαρισμένα οχήματα εμπόδισαν το αυτοκίνητο. Κάπου χρειάστηκαν οδηγίες περαστικών κι αλλού περίτεχνες ενέργειες του οδηγού. Ακόμη κι αν η ουσία βρίσκεται στο λόγο για το οποίο κλήθηκε η Πυροσβεστική, έχει σημασία το τι συμβαίνει και στις συνοικίες της Καβάλας.

Εκεί όπου οι οδηγοί παρκάρουν όπως βολεύονται. Τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισε χθες το όχημα της Π.Υ. Καβάλας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει και ένα ασθενοφόρο. Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει αφού η πόλη δεν γίνεται να κτιστεί από την αρχή. Τα πάντα επαφίενται στην ευαισθησία των οδηγών, οι οποίοι καθώς παρκάρουν κοντά ή μπροστά από το σπίτι τους πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το τι θα γίνει σε ένα έκτακτο περιστατικό.

Για την ιστορία και μόνο να σημειώσουμε ότι στη διασταύρωση Δράκοντος και Σόλωνος εκδηλώθηκε φωτιά (μάλλον από βραχυκύκλωμα) σε δίκυκλο. Ενώ αυτό ήταν σε πορεία. Κάτοικος της περιοχής έβγαλε το λάστιχο από την αυλή του σπιτιού του κι έκανε άμεση παρέμβαση. Την οποία απλώς συμπλήρωσε το πλήρωμα του οχήματος της Π.Υ. Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης