Ότι πουν τα δικαστήρια, η απάντηση Κ. Μητσοτάκη στους απολυμένους

 Ότι πουν τα δικαστήρια, η απάντηση Κ. Μητσοτάκη στους απολυμένους

Με διαφορετικό χρώμα, όπως ίσως αναμένονταν, έγινε χθες το πρωί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα.

Ομάδα 100 περίπου απολυμένων από τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα ξεπέρασε εύκολα τα αστυνομικά μέτρα, βρέθηκε στο χώρο που ο Πρωθυπουργός μίλησε. Τον υποδέχθηκαν οι επικεφαλής των δύο σωματείων Νίκος Βογιατζίδης και Μανώλης Κελαϊδάκης. Μίλησε κυρίως ο κ. Βογιατζίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε όλα όσα είχαν να του πουν. Απάντησε ότι τα εμπλεκόμενα στην εργατική διαφορά μέρη πρέπει να δείξουν σεβασμό στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Η απάντηση του δεν ικανοποίησε με αποτέλεσμα στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη οι πρώην εργαζόμενοι συχνά να τον αποδοκιμάζουν. Απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ αυτών και οπαδών της ΝΔ που αντέδρασαν.

Σύμφωνα τοπικούς παράγοντες της ΝΔ αλλά και αστυνομικούς, η επιλογή του σημείου της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ήταν λάθος. Δεδομένης και της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις απολύσεις. Ωστόσο οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού φέρονται να επέμεναν όλα να γίνουν στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα στην εκδήλωση να συμβεί αυτό που συνέβη. Δεν υπήρξαν απρόοπτα στις ομιλίες και επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη.

Διαβάστε επίσης