• 14 Μαΐου 2024,

Παραλίγο φωτιά σε κατοικία στην οδό Ιοκάστης

 Παραλίγο φωτιά σε κατοικία στην οδό Ιοκάστης

Γεμάτο περιστατικά, ευτυχώς όχι δασικά, ήταν το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή για την Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας. Ακόμη και το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε περιστατικό που θύμιζε Χειμώνα… Με αυτό ασχολήθηκε άμεσα και γρήγορα ένα όχημα της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα συμπολίτης έβαλε σε λειτουργία τον ξυλολέβητα του προκειμένου μέσω του γνωστού συστήματος να ζεστάνει το νερό του σπιτιού. Όμως η καμινάδα πήρε φωτιά, τρομάζοντας αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία. Η Π.Υ. Καβάλας είχε εύκολη δουλειά. Οι καπνοί ωστόσο φάνηκαν (και φωτογραφήθηκαν ως κάτι πιο σοβαρό) απ’ όλη την πόλη.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπήρξε το περιστατικό με το όχημα Ταξί που καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο οδηγός του οχήματος κινούνταν στην Παράκαμψη όταν είδε τους καπνούς. Πρόλαβε και απομακρύνθηκε. Η Π.Υ. Καβάλας διενεργεί προανάκριση, αποδίδει το περιστατικό σε μηχανική βλάβη. Το όχημα που κάηκε ήταν Ταξί Θεσσαλονίκης, μάρκας Μερσεντές Ε200.

Στο περιστατικό του εγκαταλειμμένου σπιτιού στην οδό Δράκοντος (Σάββατο βράδυ) η προανάκριση φέρεται να δείχνει ότι υπάρχει αμέλεια του ανδρός που σύχναζε σε αυτό. Ή αυτό το σενάριο εξετάζεται. Η υπηρεσία ανησυχεί διότι πολλές φορές σπίτια παρατημένα φιλοξενούν τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι σε γενικές γραμμές είναι απρόσεκτοι. Ίδια ήταν τα περιστατικά τον Μάρτιο στα Ποταμούδια και το Πάσχα στον κόμβο Φαλήρου. Σημειώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών τα ασφαλίζουν αλλά όσοι θέλουν να μπουν και να παραμείνουν σε αυτά βρίσκουν τρόπο να ξεπεράσουν κλειδαριές, σύρματα κτλ.

Και χθες οχήματα της Π.Υ. Χρυσούπολης ασχολήθηκαν με την επίλυση προβλημάτων από τις πλημμύρες στην περιοχή του Δήμου Νέστου.

Διαβάστε επίσης