• 25 Απριλίου 2024,

Περί διεκδίκησης της Καλαμίτσας και μείωσης των δημοτικών τελών

 Περί διεκδίκησης της Καλαμίτσας και μείωσης των δημοτικών τελών

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Σχολίασε τα θέματα της Καλαμίτσας, της ακτής που ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί από την ΕΤΑΔ. Η κ. Ιωσηφίδου μαζί με τον κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο συμμετείχαν στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ως εκπρόσωποι της παράταξης «Ανάσα».

Εκεί συζητήθηκε η διεκδίκηση στη βάση της τελικής πρότασης της ΕΤΑΔ. Την πρόταση την απέρριψαν τόσο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σε συνέχεια αυτής της απόρριψης η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε χθες το πρωί:

«Η διαφωνία μας με την πρόταση της ΕΤΑΔ είναι ομόφωνη.

Το όλο θέμα έχει σχέση και με την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας. Καλώς ή κακώς η αλλαγή του αιγιαλού στην Καλαμίτσα το 2013 έλυσε τα χέρια της ΕΤΑΔ. Επί αυτού του γεγονότος δεν δώσαμε στην ΕΤΑΔ να καταλάβει τη σημασία του. Είναι απαράδεκτο από την πλευρά της και το ότι ζητά ελάχιστο εγγυημένο έσοδο. Απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου και το αίτημα της μετά την περίοδο του ελάχιστου εγγυημένου εσόδου. Κόκκινη γραμμή η διαχείριση της ακτής από το Δήμο Καβάλας. Κατά τη γνώμη μου το 50-50 επί των εσόδων πρέπει να υπάρχει αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα που θα κάνει ο Δήμος Καβάλας.

Σε αυτό το κλίμα πρέπει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει απόφαση. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι κι εμείς πρέπει να είμαστε πιο πιεστικοί προς την ΕΤΑΔ. Μια επιπλέον πίεση κατά τη γνώμη μου πρέπει να αφορά το θέμα της εκ νέου αλλαγής του αιγιαλού όπου τα μαγαζιά της Καλαμίτσας υπάρχει δυνατότητα να επανέλθουν με αυτόν τον τρόπο στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας».

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας. Θέμα των δηλώσεων του ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει τα δημοτικά τέλη. Αυτό το είπε ο κ. Πέτσας- αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών- πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αν και δεν είναι σαφές τι εννοεί ο κ. Πέτσας, η εκτίμηση του Γιάννη Προμούσα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Βασικός στόχος του Υπουργού και της Κυβέρνησης είναι να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Η επιβάρυνση που θα προκύψει θα αφορά τις ΔΕΥΑ. Ο κ. Υπουργός με νεότερες ανακοινώσεις του θα εξηγήσει τι εννοεί. Εκτιμώ ότι οι αποφάσεις θα αφορούν τις ΔΕΥΑ. Μείωση του ΦΠΑ ή του ειδικού τέλους.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν έχουν καλή πορεία τα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό οφείλεται στο ότι σε αυτό το τρίμηνο εφαρμόζεται η περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών της κατά τη γνώμη μου άστοχης πρότασης της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης