• 18 Απριλίου 2024,

Πολύς κόσμος σε όλες τις παραλίες της Καβάλας

 Πολύς κόσμος σε όλες τις παραλίες της Καβάλας

Από την προηγούμενη εβδομάδα διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση στην προσέλευση των πολιτών στις παραλίες, μέσα στην πόλη.

Ένα γεγονός αναμενόμενο από τη στιγμή που πια βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Όταν μάλιστα υπάρχει και η περίοδος του καύσωνα που διανύουμε κι όταν μαζί με τη ζέστη υπάρχει η γνωστή η διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία.

Οι μαθητές έχουν  εξ αυτού του λόγου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όλες οι παραλίες -από το Περιγιάλι μέχρι και την Καλαμίτσα- είναι γεμάτες κόσμο.

Είναι χαρακτηριστική και συχνή εικόνα και διαδικασία να βαδίζουν ειδικά οι μικροί από το σπίτι τους με τα πόδια προς την παραλία. Αυτό συμβαίνει στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (στην ανατολική πλευρά της Καβάλας) αλλά και στην οδό Τενέδου προς την Καλαμίτσα (στη δυτική πλευρά της Καβάλας)

Πολύ κόσμο έχει και η παραλία της Ραψάνης όπως επίσης οι ενδιάμεσοι κόλποι από την Ραψάνη μέχρι την Καλαμίτσα.

Η θάλασσα είναι σε καλή θερμοκρασία και αρκετά καθαρή και έτσι οι καβαλιώτες ειδικά τις καθημερινές προτιμούν την παραλία που είναι κοντά στο σπίτι τους. Από την περασμένη Παρασκευή οι πολυσύχναστες παραλίες της Καβάλας διαθέτουν και ναυαγοσωστική κάλυψη.

Όπως είδαμε μάλιστα χθες στο Περιγιάλι έγινε έλεγχος του εξοπλισμού και του ναυαγοσώστη από προσωπικό του Λιμεναρχείου Καβάλας. Ναυαγοσώστες δεν υπάρχουν στην Καλαμίτσα, ούτε ο σχετικός εξοπλισμός καθώς αυτή η ακτή θα καλυφθεί ναυαγοσωστικά με ευθύνη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Το περασμένο Σάββατο το προσωπικό της ναυαγοσωστικής κάλυψης βοήθησε γυναίκα που είχε ατύχημα καθώς κατέβαινε τα σκαλάκια προς την παραλία της Ραψάνης.

Η πόλη της Καβάλας έχει αυτήν την παράδοση, παρουσιάζει αυτές τις όμορφες καλοκαιρινές εικόνες κάθε χρόνο και όπως φαίνεται η παράδοση επαναλαμβάνεται και φέτος. Αν και ο Ιούνιος που σε λίγο τελειώνει δεν ήταν ο κατεξοχήν καλοκαιρινός μήνας, οι υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες του έγιναν ο λόγος για τον οποίο η θάλασσα στην πόλη της Καβάλας είχε πολύ κόσμο.

Όλα δείχνουν ότι οι λουόμενοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα καθώς στους μόνιμους κατοίκους και κολυμβητές θα πρέπει να προσθέσουμε και τους επισκέπτες που εν τω μεταξύ κάνουν και αυτοί αισθητή την παρουσία τους.

Διαβάστε επίσης