• 26 Απριλίου 2024,

Προχωρούν δύο έργα στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας

 Προχωρούν δύο έργα στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιούπολη Καβάλας εκπροσωπήθηκε – με τηλεδιάσκεψη- από τους Δημήτρη Μπαντέκα, Δημήτρη Μαδυτινό. Θανάση Μητρόπουλο, Γιαννούλα Φλώρου.

Ο κ. Μπαντέκας εισηγήθηκε το θέμα της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης διενέργειας διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΕΙ ΑΜΘ» (φωτογραφία), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.507.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

Η βιβλιοθήκη του πρώην ΤΕΙ δεν είναι σε καλή κατάσταση κι έτσι η ενεργειακή αναβάθμιση της είναι έργο απαραίτητο. Από μία πλευρά του κτιρίου έχουν προ ετών καταρρεύσει τούβλα! Οι αλλαγές στο κτίριο αφορούν μόνωση στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων κτλ.

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε γίνει η ίδια ακριβώς διαδικασία, πάλι σε συνεδρίαση της διοικούσας του ΔΙΠΑΕ,  για τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προμήθειας εξοπλισμού για το πρώην ΤΕΙ Καβάλας. Αυτό το έργο έχει προϋπολογισμό 7 εκ ευρώ κι ο εξοπλισμός είναι τόσο ερευνητικός όσο και εκπαιδευτικός. Πάλι τα χρήματα προέρχονται από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται τελική έγκριση των τευχών από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Στη συνέχεια οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα γίνουν από το ΔΙΠΑΕ. Όλος ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στην πανεπιστημιούπολη της Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης