• 20 Απριλίου 2024,

Προγραμματισμός Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αλλά με την τήρηση των μέτρων που ισχύουν

 Προγραμματισμός Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αλλά με την τήρηση των μέτρων που ισχύουν

Άρχισαν χθες το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι εορταστικές εκδηλώσεις τόσο του νομικού προσώπου όσο και του Δήμου Καβάλας. Όπως ο στολισμός, έτσι και οι εκδηλώσεις στην πόλη μας ξεκίνησαν νωρίς φέτος.

Υπάρχουν ωστόσο προβλήματα που αφορούν την πραγματοποίηση των εορταστικών γεγονότων με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Κι ενώ αυτό ας πούμε ότι είναι εύκολο σε κλειστούς χώρους, εύκολο και συγκεκριμένο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται να γίνουν σε ανοιχτό χώρο. Σε μια πλατεία κτλ. Να μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Πέρσι στην Καβάλα δεν έγιναν καθόλου εκδηλώσεις αφού τέτοια εποχή το 2020 όλη η χώρα ήταν σε κατάσταση lockdown.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης μίλησε σχετικά με το θέμα στην Πρωινή. Κι ενώ αναφέρθηκε εύκολα σε όσα θα γίνουν στους χώρους της Δ. Βιβλιοθήκης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για όλες τις άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις. Που είναι σε φάση προγραμματισμού καθώς αφορούν το διάστημα από τις 10-15 Δεκέμβρη και μετά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ενώ μέχρι τώρα ζητούμενο ήταν η μεγάλη προσέλευση στις εκδηλώσεις, με τα δεδομένα που ισχύουν αυτές πρέπει να γίνουν σε υπαίθριο χώρο που θα ελέγχεται (η είσοδος και η έξοδος κοινού). Ταυτόχρονα δεν θα ενοχλήσει τους διοργανωτές αν ο κόσμος είναι λίγος. Και φυσικά μόνο εμβολιασμένοι- νοσήσαντες ή οι έχοντες πρόσφατο αρνητικό τεστ. Ο κ. Μουμτσάκης στο πλαίσιο του ίδιου προβληματισμού ανέφερε ενδεχόμενο η τελετή έναρξης λειτουργίας του φωτισμού στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία να γίνει με live μετάδοση από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό!

Ειδικότερα ο κ. Μουμτσάκης είπε στην Πρωινή:

«Η δημοτική βιβλιοθήκη όπως κάθε χρόνο διοργανώνει τις δικές της χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες αρχίζουν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου(χθες). Σε πολλές από αυτές υπάρχουν συνεργαζόμενοι άλλοι σύλλογοι. Όπως με το στολισμό έτσι και με τις εκδηλώσεις είχαμε συγκεκριμένο στόχο. Και οι εκδηλώσεις φέτος να ξεκινήσουν νωρίς. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε το πρόγραμμα των άλλων εκδηλώσεων. Θέλουμε ο στολισμός να πάει παντού και να γίνει παντού.

Όχι μόνο στο κέντρο της πόλης όπου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά και στα χωριά. Στις ηλικίες κτλ. Θέλουμε με τις εκδηλώσεις να στηρίξουμε την ψυχολογία των ανθρώπων, να επικεντρωθούμε στα παιδιά, να βοηθήσουμε την αγορά. Είναι περίεργο αλλά στο τέλος δεν αποκλείεται να επιδιώκουμε μικρή συμμετοχή κοινού σε αυτές για να μπορέσουμε να τηρήσουμε ευκολότερα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.  Σκεπτόμαστε να πραγματοποιήσουμε μικρές εκδηλώσεις σε 15 διαφορετικά σημεία της πόλης δίνοντας προτεραιότητα στις εκδηλώσεις στους πεζόδρομους.

Θέλουμε να έχουμε στην κεντρική πλατεία και παγοδρόμιο και καρουζέλ αλλά για να λειτουργήσουν αυτά θα πρέπει να υπάρξει μια κάποια περίφραξη της κεντρικής πλατείας και έλεγχος αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν. Να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ή να έχουν αρνητικό test. Ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο. Λέμε ναι στο Σπίτι του Άη Βασίλη που επιδιώκουμε και φέτος να λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του προγράμματος των εκδηλώσεων, στηριγμένες στις αποφάσεις που εν τω μεταξύ θα έχουμε λάβει».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης