Πρόστιμα της Τροχαίας Καβάλας για τις ταμπέλες μπροστά από καταστήματα στην οδό Κουντουριώτου!

 Πρόστιμα της Τροχαίας Καβάλας για τις ταμπέλες μπροστά από καταστήματα στην οδό Κουντουριώτου!

Πριν από λίγες ημέρες προσωπικό της Τροχαίας Καβάλας επέβαλε 3 πρόστιμα (των 100 ευρώ το κάθε ένα) σε ισάριθμες εμπορικές επιχειρήσεις που είχαν τοποθετήσει ταμπέλες στην άκρη του δρόμου ώστε μπροστά από την είσοδο τους να μην παρκάρουν οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έγινε στην οδό Κουντουριώτου κι είχε αφορμή το διπλοπαρκάρισμα. Ενώ υφίστατο αυτή η κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει ενόχληση της κίνησης, μπροστά από τα καταστήματα δεν υπήρχε κανένα παρκαρισμένο λόγω των συγκεκριμένων φορητών ταμπελών. Το προσωπικό της Τροχαίας διαπίστωσε ότι και οι τρεις ανέγραφαν την επωνυμία της επιχείρησης που λειτουργούσε σε πολύ μικρή απόσταση. Κάλεσε τον υπεύθυνο της κάθε επιχείρησης κι επέβαλε το πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ το πρόστιμο είναι 100 ευρώ για κάθε τέτοια παράβαση. Πριν την αλλαγή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, που γενικά μείωσε τα πρόστιμα, το ποσό ήταν μεγαλύτερο. Αν και αυτές οι ταμπέλες στην άκρη του δρόμου και δίπλα στο πεζοδρόμιο δεν είναι λίγες, η Τροχαία ως τώρα δεν βεβαίωνε παραβάσεις. Ως που έγινε η συγκεκριμένη αρχή. Είναι ίσως μια από τις λίγες φορές που ο νόμος (ΚΟΚ) προβλέπει την επιβολή προστίμου σε φυσικό πρόσωπο που δεν οδηγεί ή δεν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο ή δίκυκλο.  (φωτογραφία αρχείου)

 

 

Διαβάστε επίσης