• 29 Μαρτίου 2024,

Πρόστιμο 40.000 για σκουπίδια στο Δήμο Νέστου

 Πρόστιμο 40.000 για σκουπίδια στο Δήμο Νέστου

Συνολικό πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε χθες η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο Δήμο Νέστου.

Πρόκειται για δύο αποφάσεις που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Και τα δύο πρόστιμα αφού πρόκειται για δύο διαφορετικά χρηματικά ποσά, αναφέρονται σε ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπίδια). Προέρχονται από διαδικασία που ξεκίνησε τον Απρίλιο με αυτοψία υπαλλήλων της υπηρεσίας τόσο στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Νέστου όσο και στην περιοχή κοντά στη Χρυσούπολη με την ονομασία «Προφήτης Ηλίας».

Αρχικά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Δήμο Νέστου για μη τήρηση περιβαλλοντικής νομοθεσίας σχετικά με ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στο χώρο του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων. Στις 21 Απριλίου έγινε ο σχετικός έλεγχος (αυτοψία). Στις 9 Ιουλίου ο Δήμος Νέστου απάντησε, θέτοντας υπόψη της υπηρεσίας τις αντιρρήσεις και απόψεις του

Το δεύτερο πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ από την ίδια υπηρεσία αφορά μη τήρηση περιβαλλοντικής νομοθεσίας- ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στη Χρυσούπολη. Στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Αυτοψία τον περασμένο Απρίλιο. Ανταλλαγή εγγράφων με το Δήμο Νέστου, οι απόψεις του οποίου διατυπώθηκαν σε επίσημο απαντητικό του έγγραφο. Στα σχετικά έγγραφα του συγκεκριμένου προστίμου αναφέρεται απόφαση επιβολής προστίμου, μάλλον για τον ίδιο λόγο, με ημερομηνία Οκτωβρίου του 2019. Και οι δύο αποφάσεις υπενθυμίζουν τη δυνατότητα που έχει ο Δήμος Νέστου να προσφύγει κατά των προστίμων τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Σημειώνουμε ότι εφόσον τα χρήματα πληρωθούν άμεσα και στο σύνολο τους, το 50% θα το εισπράξει η ΠΕ Καβάλας και το υπόλοιπο 50% το «Πράσινο Ταμείο».

Διαβάστε επίσης