Το ερώτημα για την τιμή του νερού δεν απαντήθηκε!

 Το ερώτημα για την τιμή του νερού δεν απαντήθηκε!

Απολογιστική συνέντευξη τύπου για όσα έγιναν στη ΔΕΥΑΚ το προηγούμενο 12μηνο δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Μίλησε κυρίως ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και λιγότερο ο Δήμαρχος.

Το βασικό και αναμενόμενο ερώτημα δεν απαντήθηκε. Θα αυξηθεί το 2021 η τιμή του νερού; ρωτήθηκε ο κ. Απόστολος Χρόνης. «Θα δούμε…» ήταν η φράση που ξεχώρισε από τα λόγια του. Έκανε αναφορά σε υστέρηση εσόδων και σε καταστάσεις λόγω της προηγούμενης (το 2018) μείωσης της τιμής του νερού που φάνηκε να τον προβληματίζουν. Αναφέρθηκε σε λογαριασμούς με ποσά 2 ευρώ (!) και μη ύπαρξη ελάχιστης υποχρεωτικής κατανάλωσης. Παρέπεμψε για το τέλος Νοέμβρη όταν θα παρθεί η σχετική απόφαση. Πάντως την προηγούμενη μείωση της τιμής την χαρακτήρισε προεκλογική.

Γενικά ο κ. Χρόνης ήταν αισιόδοξος για τη ΔΕΥΑΚ αν και όπως είπε είναι υποτιμημένη. Και στους πολίτες και στους αιρετούς. Για τα οικονομικά της τόνισε: « Είμαστε λίγο καλύτερα. Βοηθούν και οι πολίτες που καταλαβαίνουν την ανάγκη να πληρώνονται οι λογαριασμοί. Αρκεί να μην μας πιάσει ένα δεύτερο λοκντάουν». Τέλος για το έργο ύδρευσης της ΔΕ Φιλίππων ώστε να εξυπηρετούνται με νερό από το Κεφαλάρι τόνισε: « Δεν παρακαλάμε κανέναν. Αν δεν το κάνουμε με τον ΤΑΡ, θα το κάνουμε αλλιώς». Λίγο νωρίτερα είχε πει ότι ο ΤΑΡ αποδέχθηκε την υποχρέωση που ανέλαβε προ ετών.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναλυτικός απολογισμός αυτών που έγιναν, αυτών που προγραμματίστηκαν να γίνουν. Για το χωριό των Φιλίππων ο κ. Χρόνης είπε ότι από την περασμένη Παρασκευή το πρόβλημα λύθηκε.

Διαβάστε επίσης