• 20 Απριλίου 2024,

Πρώτα έκανε κριτική για τη συναυλία αδελφών Τσαχουρίδη και μετά ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης της!

 Πρώτα έκανε κριτική για τη συναυλία αδελφών Τσαχουρίδη και μετά ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης της!

Στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που είχε όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων. Στιγμές έντασης, αυστηρή ή και υπερβολική κριτική προς τη Διοίκηση και το Δήμαρχο Καβάλας σε αρκετές περιπτώσεις να εκνευρίζεται και να απευθύνεται σε αυτούς που του έκαναν κριτική σε πρώτο πρόσωπο.

Η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση ήταν αυξημένη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν δύο τουλάχιστον πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων. Της Καβάλας και της Νέας Καρβάλης.

Αρχικά ο Θόδωρος Μουριάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη. Μίλησε για τη συνάντησή του την προηγούμενη εβδομάδα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ανακοίνωσε ότι υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που ουσιαστικά δίδει άδεια για να γίνουν προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων στο Δήμο μέσω του ΑΣΕΠ. Ειδικότερα μηχανικών και εργαζομένων στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Με αυτόν τον τρόπο -είπε ο κ. Δήμαρχος- θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν στις ίδιες υπηρεσίες μέσω των αποχωρήσεων με το πρόγραμμα της κινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χώρο στάθμευσης «Ροδόπη» και την ακτή της καλαμίτσας. Σχολιάζοντας αορίστως ότι σύντομα θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και στα δύο θέματα. Κάλεσε εξ αυτού του λόγου τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή.

Κυρίως η Δήμητρα Τσανάκα έκανε κριτική για την τελετή στην οποία ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καβάλας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αφορμή το γεγονός ότι από την τελετή στη Μεγάλη Λέσχη απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Σας παρέσυρε η υπηρεσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και η αυστηρή τήρηση του πρωτόκολλου» είπε.  Ο Δήμαρχος απέρριψε αυτή την κριτική, που έγινε και από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μαυρίδη. Τόσο η κ. Τσανάκα όσο και ο Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησαν να παρθούν μέτρα στις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τενέδου όπου υπάρχουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

Η πρώην Δήμαρχος και ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσαν το Δήμαρχο να εκτελέσει την απόφαση του δικαστηρίου για το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σας προειδοποιώ αν δεν εκτελέσετε την απόφαση θα μπλέξετε, είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έθιξε θέματα της ΔΕΥΑΚ. Μίλησε για το διαγωνισμό που ακυρώθηκε και έτσι το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων προς το παρόν είναι στον αέρα. Χαρακτήρισε την αναβολή του διαγωνισμού από την ΔΙΑΜΑΘ ύποπτη ως εξέλιξη.

Ζήτησε ο διαγωνισμός να γίνει από το Δήμο Καβάλας. «Σταματήστε τα ύποπτα παιχνίδια με τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Κριτική στο Δήμαρχο για τη συμμετοχή του στο περπάτημα αντί λιτανείας της εικόνας του Αποστόλου Παύλου, έκανε ο Βαγγέλης Παππάς που έθεσε θέματα κατασκευής διοδίων στην ανατολική είσοδο της πόλης αλλά και του εισιτηρίου στο Μπάτη.

Ο Χρήστος Ποτόλιας με αφορμή την περιπέτεια ενός συμπολίτη- αστέγου ζήτησε η διοίκηση του Δήμου να δει αυτά τα θέματα. Άσκησε πίεση ώστε να απαντηθεί η ερώτηση του από τον προηγούμενο Μάρτιο για τα χαράτσια των κατόχων δημοσίων κτημάτων. «Δεν απαντήσατε στην ερώτησή. Απαντάτε στα στηρίγματα σας. Στην αντιπολίτευση που σας στηρίζει στην αντιλαϊκή πολιτική που κάνετε» είπε ο Χρήστος Ποτόλιας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά σε αίτημα κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου σε 60 στρέμματα κοντά στη Νέα Καρβάλη. Ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε και την αρνητική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης.

Για τη συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη στο «Ανθή Καραγιάννη» δριμεία κριτική με αναφορές σε λαϊκισμό του Δημάρχου υπήρξε από τον Μάκη Παπαδόπουλο. Η κριτική είχε σχέση με τους οικονομικούς όρους με τους οποίους μισθώνεται το γήπεδο στο διοργανωτή της συναυλίας.

Το σύλλογο κατοίκων Περιγιαλίου. Κι ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος κατήγγειλε για τη διαδικασία και τους όρους μίσθωσης τη διοίκηση του Δήμου, στο τέλος ξάφνιασε τους πάντες όταν συμφώνησε με την εισήγηση και την ψήφισε!

Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Διαβάστε επίσης