• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Προτάσεις Δημήτρη Μπαταλογιάννη: Κυκλοφοριακή μελέτη και κυκλικός κόμβος για την είσοδο της Ν. Ηρακλείτσας

 Προτάσεις Δημήτρη Μπαταλογιάννη: Κυκλοφοριακή μελέτη και κυκλικός κόμβος για την είσοδο της Ν. Ηρακλείτσας

Με αφορμή τα πολλά τροχαία δυστυχήματα που γίνονται και φέτος το Καλοκαίρι στη διασταύρωση μπροστά από την είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας, ζητήσαμε την άποψή του πρώην προέδρου της ίδια κοινότητας- σήμερα δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου- κ. Δημήτρη Μπαταλογιαννη.

Γνωρίζει το πρόβλημα καθώς αυτό υπάρχει εδώ και πολλά προηγούμενα χρόνια. Ειδικά τα Καλοκαίρια. Θυμήθηκε μάλιστα ότι πρώτη φορά το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευθερών ασχολήθηκε με το πρόβλημα. Πριν από 15 χρόνια! Ο Δημήτρης Μπαταλογιαννης μνημόνευσε την απόφαση και δράση του Δήμου Παγγαίου -απόφαση του δημοτικού συμβουλίου- και την μελέτη μετατροπής του κόμβου σε κυκλικό.

Η μελέτη έχει κατατεθεί ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σημείωσε. Ωστόσο επέμενε ότι το πρόβλημα είναι  πολύπλευρο. Στη συνέχεια ο κ Μπαταλογιάννης είπε μεταξύ των άλλων: «Θα πρέπει να κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος στο σημείο που γίνονται τα τροχαία δυστυχήματα.

Να δοκιμαστεί και να δούμε πόσο θα επηρεάσει θετικά τα δεδομένα. Πρώτα πρέπει να τον κατασκευάσουμε και να τον δοκιμάσουμε. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στο σημείο. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Περάμου.

Πρέπει επίσης να γίνει μία συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για το τμήμα της επαρχιακής οδού από το Παληό μέχρι την είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας. Σας θυμίζω ότι όλη αυτή η περιοχή δεν διαθέτει ακόμη και πεζοδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι όλες τις ώρες της ημέρας οι πεζοί που κινούνται παράλληλα με το αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένοι να βαδίζουν μέσα στο δρόμο αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια να τους εξυπηρετήσουν».

Όλα αυτά ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης τα χαρακτήρισε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με πρώτη προτεραιότητα. Και λόγω του ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας είναι πρωτόγνωρα αυξημένη. Όπως είπε αν δεν υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα και αλλαγές στα σημερινά δεδομένα τότε κάθε Καλοκαίρι τα τροχαία περιστατικά στο συγκεκριμένο σημείο θα πολλαπλασιάζονται.

Να μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή, στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας σημειώθηκαν δύο περιστατικά. Στο πρώτο τραυματίστηκε οδηγός δικύκλου ενώ στο δεύτερο υπήρξε καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων (τουλάχιστον 4) που είχαν την ίδια κατεύθυνση. Έβγαιναν από τη Νέα Ηρακλείτσα κινούμενα προς την Καβάλα.

Διαβάστε επίσης