• 16 Μαΐου 2024,

Πρώτη συνάντηση για το επόμενο σόου

 Πρώτη συνάντηση για το επόμενο σόου

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλο, έγινε χθες η πρώτη συνάντηση για την προετοιμασία του Αεροπορικού Σόου του 2017, το οποίο ορίστηκε να γίνει στην Καβάλα 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου του 2017. Στόχος της πρώτης συνάντησης ο καλύτερος συντονισμός αφού το 2017, πέραν του ότι θα φιλοξενήσει πάλι το Αεροπορικό και θαλάσσιο σόου, είναι ταυτόχρονα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έτος τουρισμού. «Θέλουμε – είπε ο Θ. Μαρκόπουλος – να προβάλουμε καλύτερα το σόου. Το πλεονέκτημα που υπάρχει, να γνωρίζουμε έγκαιρα τις ημερομηνίες του».

Σ΄ ερώτηση για τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σχετικά: «Είναι καλύτερα τα επιπλέον χρήματα που θα ζητήσουμε να προέρχονται από ιδιώτες χορηγούς. Θέλουμε δηλαδή κι άλλες χορηγίες. Φέτος ξέρουμε νωρίς την ημερομηνία του σόου κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ήρθε η ώρα το γεγονός να κάνει ένα μεγάλο βήμα, ευρύτερης δημοσιοποίησης».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Μιχ. Αμοιρίδης, είπε ότι ήδη ξεκίνησε η προβολή του σόου του καλοκαιριού 2017, με σχετικό υλικό και πάνελ, που υπήρχε στο περίπτερο της περιφέρειας, στην έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης. «Κανονίσαμε – συμπλήρωσε – την προβολή του σόου σε μέσα ενημέρωσης και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Όλες αυτές τις δηλώσεις παρακολούθησε συμφωνώντας με τους αιρετούς, ο Διευθυντής του σόου Πάνος Γεωργιάδης.

Άλλα νέα της Π.Ε. και της Περιφέρειας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος και ο εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, Μιχ. Αμοιρίδης, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που είχανε χθες σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Μίλησαν λοιπόν και γι άλλα επίκαιρα θέματα. Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε ότι επίκειται επίσκεψη στην Καβάλα του νέου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Προανήγγειλε σύσκεψη στη Θάσο, επιπλέον αυτής που έγινε, για την προετοιμασία του νησιού, για το χειμώνα που έρχεται. Επιπλέον κίνητρο για τη σύσκεψη, η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που προβλέπεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ακριβής ημερομηνία της σύσκεψης δεν έχει οριστεί. Όπως είπε ο Θ. Μαρκόπουλος θα γίνει άμεσα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν την Τρίτη στην Αθήνα. Δεν θέλησε να πει πολλές λεπτομέρειες για το ταξίδι του. «Βρέθηκα – είπε – σε διάφορα υπουργεία, για διάφορα τοπικά θέματα». Με απογοήτευση διαπίστωσε ότι τα αυτονόητα θέλουνε υποστήριξη, θέλουνε σπρώξιμο… Καταλήγοντας ότι θα τα καταφέρει στους στόχους που έχει θέσει.

Από τουριστικής πλευράς υπάρχουν επιπλέον πτήσεις το καλοκαίρι, που συνδέουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τη Λευκορωσία, την Ελβετία  και την  Ρωσία. Αυτά ανακοίνωσε ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στην περιοχή μας, τέσσερεις τουριστικοί πράκτορες από Ουκρανία και Ρωσία. Ο Γενικός δε Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, θέλει να επισκεφθεί την Καβάλα κι αυτό θα γίνει αρχές Δεκέμβρη. Ο λόγος είναι ότι στη διάρκεια του 2017 οι Ουκρανοί θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς βίζα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης