• 21 Μαΐου 2024,

Προβολή Καβάλας, Φιλίππων, Θάσου και Περιφέρειας ΑΜΘ σε γνωστό περιοδικό της Γαλλίας!

 Προβολή Καβάλας, Φιλίππων, Θάσου και Περιφέρειας ΑΜΘ σε γνωστό περιοδικό της Γαλλίας!

Με χρήματα του ΕΟΤ Εξωτερικού (Γαλλίας), συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων θα φιλοξενηθούν στην ΑΜΘ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εκπρόσωποι γνωστού Γαλλικού περιοδικού.

Θα συγκεντρώσουν το απαραίτητο υλικό για μια έντυπη και ηλεκτρονική προβολή που θα κοστίσει πάνω από 150.000 ευρώ. Η απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα αναφέρεται στην περιοδεία στην ΑΜΘ 4 εκπροσώπων του εντύπου. Δύο δημοσιογράφων και δύο φωτογράφων.

Η σχετική απόφαση του ΕΟΤ είναι άκρως κατατοπιστική:

«Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η συλλογή του απαραίτητου υλικού για τη συγγραφή πολυσέλιδου αφιερώματος (εννέα σελίδων) στο έγκριτο γαλλικό περιοδικό «Le Figaro Magazine» για την περιοχή της Καβάλας, του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, καθιστώντας την περιφέρεια ως ιδανικό εναλλακτικό και ανερχόμενο προορισμό διακοπών όλο τον χρόνο.

Το αφιέρωμα στην περιοχή, θα καλύπτει την πολιτιστική της κληρονομιά, τη γαστρονομία, τις δραστηριότητες στη φύση και προτάσεις για διακοπές στη Θάσο και στη Σαμοθράκη. Το «Le Figaro Magazine» είναι το εβδομαδιαίο ένθετο περιοδικό της δημοφιλέστερης εφημερίδας της Γαλλίας τη «Le Figaro», με κυκλοφορία 377.000 αντίτυπα, το οποίο απευθύνεται σε ένα κοινό με υψηλή αγοραστική δύναμη και ανώτερο κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο, ηλικίας μεταξύ 25 και 49 ετών.

Το κοινό του αναζητά νέες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με κίνητρο τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στη φύση. Το ταξιδιωτικό τμήμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας (https://www.lefigaro.fr/voyages) δέχεται τρία (3) εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως.

Το media value της μίας (1) σελίδας στο «Le Figaro Magazine» ανέρχεται στις 17.000,00 ευρώ. Ως εκ τούτου, η αξία του επικείμενου εννιασέλιδου δημοσιεύματος για τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα καλύψουν οι δύο φιλοξενούμενοι, ανέρχεται στις 153.000,00 ευρώ. Το αφιέρωμα αναμένεται να δημοσιευθεί εντός του έτους, μεταξύ 3ου και 4ου τριμήνου του 2024.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας προτίθεται να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή και άλλους τοπικούς φορείς, για τη δωρεάν παροχή διαμονής, ταξιδιωτικών εμπειριών, εσωτερικών μετακινήσεων, γευμάτων και τυχόν απαραίτητων ξεναγήσεων έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην εν λόγω δράση να έχουν μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία».

Διαβάστε επίσης