• 5 Μαΐου 2024,

Πυλωτή πολυκατοικίας: Όλα δείχνουν ότι ήταν εμπρηστική ενέργεια

 Πυλωτή πολυκατοικίας: Όλα δείχνουν ότι ήταν εμπρηστική ενέργεια

Παρά το ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο εύρημα ή στοιχείο, το βασικό συμπέρασμα της προανακριτικής εργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας για τη φωτιά στη πυλωτή της πολυκατοικίας (στην οδό 16ης Ταξιαρχίας) παραμένει ίδιο.

Μάλλον πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Ο βασικός λόγος που οι έρευνες οδηγούν σε αυτή τη διαπίστωση είναι ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε άλλο. Καμιά άλλη αιτία σχετικά με τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στην ίδια πυλωτή. Ρόλο παίζει και η μαρτυρία δύο τουλάχιστον ενοίκων, οι οποίοι κατέβηκαν πρώτοι από τα διαμερίσματα τους στην πυλωτή κι όπως φέρονται να κατέθεσαν είδαν όλα τα αυτοκίνητα να καίγονται ταυτόχρονα.

Ακόμη και αυτό που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στην πολυκατοικία κι επί της οδού 16ης Ταξιαρχίας.

Αν ήταν ατύχημα ή κάτι άλλο, αναφέρει ο ισχυρισμός των πυροσβεστών, η φωτιά δεν θα απλώνονταν αμέσως σε όλα τα οχήματα αλλά θα είχε μια αρχή και μία πορεία. Εικάζουν επίσης ότι ο δράστης ή οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υλικού ώστε αυτό να απλωθεί παντού. Κι η φωτιά να έχει αμέσως μεγάλη έκταση, γρήγορη μετάδοση και εξάπλωση. Να καούν τα πάντα αμέσως.

Αρχικά στις έρευνες ενεπλάκη και η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας στην οποία απευθύνθηκαν περίοικοι με συγκεκριμένη μαρτυρία- στοιχείο. Δεν φαίνεται να προέκυψε κάτι. Κατόπιν τούτου η προανακριτική εργασία γίνεται μόνο από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Καβάλας.

Αν και υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ώρας από το τελευταίο παρκάρισμα στην πυλωτή μέχρι την εκδήλωση της φωτιάς, όλοι όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στην πολυκατοικία φέρονται να έδωσαν κατάθεση. Προέκυψε ότι κανείς δεν είδε τίποτα. Οι πρώτοι που πήγαν να δουν τι συμβαίνει στην πυλωτή ήταν αυτοί που ξύπνησαν από τους θορύβους των μικροεκρήξεων των ελαστικών των αυτοκινήτων που καίγονταν.

Διαβάστε επίσης