• 29 Απριλίου 2024,

Σε στενή σχέση με το Δήμο Καβάλας η κατασκευή ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο!

 Σε στενή σχέση με το Δήμο Καβάλας η κατασκευή ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο!

Με συνεντεύξεις που δόθηκαν στο ράδιο Πρωινή το πρωί της περασμένης Παρασκευής αποδείχθηκε η στενή σχέση που έχει με το Δήμο Καβάλας επενδυτική πρόταση κατασκευής μεγάλου ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο.

Είναι κάτι που ίσως το γνωρίζαμε αλλά εν τω μεταξύ μπορεί και να ξεχάσαμε. Το τι προηγήθηκε, το θύμισε με τις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου. Μετά κριτικής προς τη διοίκηση Μουριάδη. Επειδή η επενδυτική ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, προκύπτει ευτυχώς ότι οι αλλοδαποί επενδυτές επανήλθαν για να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει.

Πρέπει να αγοράσουν όλη και όχι ένα μέρος δημοτικής έκτασης που τους είναι απαραίτητη για την επένδυση. Δήλωσαν, πρόσφατα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος, ότι θα αγοράσουν όλο το οικόπεδο που τους ενδιαφέρει. Έως πρόσφατα, συνεχίζει ο κ. Μουριάδης, ήθελαν ένα μόνο μέρος του. Με αποτέλεσμα -αν ο Δήμος τους το πουλούσε- το υπόλοιπο να καθίσταται άχρηστο. Μη εκμεταλλεύσιμο.

Η κ. Ιωσηφίδου έδωσε άλλη εξήγηση. Κι υπενθύμισε ότι η αρχική πρόταση για την κατασκευή ξενοδοχείου υπήρξε το 2019, επί της διοίκησης της κ. Τσανάκα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τότε να πουλήσει στους επενδυτές: 1,5 στρέμμα στην περιοχή που ανήκει στη Δημωφέλεια.

Αυτό έγινε τότε. 3,5 στρέμματα επίσης στην περιοχή αλλά του Δήμου Καβάλας. Αυτό δεν έγινε. Κατά την κ. Ιωσηφίδου δεν έγινε με ευθύνη του Δήμου. Και αδιαφορία του κ. Μουριάδη. Ταυτόχρονα οι επενδυτές αγόρασαν 4 στρέμματα από ιδιώτη.

Επίσης στην περιοχή που τους ενδιαφέρει. Κι έμεινε σε εκκρεμότητα η αγορά της έκτασης των 3,5 του Δήμου. Κατά τον κ. Μουριάδη το οικόπεδο είναι συνολικά 9 στρέμματα κι αν πουληθούν μόνο τα 3,5 καθίσταται άχρηστο.

Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι τόσο καιρό οι επενδυτές δεν αποφάσιζαν να αγοράσουν όλο το οικόπεδο. Το αποφάσισαν και το δήλωσαν στο Δήμο πριν λίγες μέρες. Από αυτήν την πώληση, που όπως φαίνεται θα γίνει, ο Δήμος Καβάλας θα βάλει στο ταμείο του 250.000 ευρώ. Κι η επένδυση θα προχωρήσει.

«Ο επενδυτής προκάλεσε την πρόσφατη απένταξη της πρότασης του από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Θα επανέλθει όταν αγοράσει (από το Δήμο Καβάλας) και τα υπόλοιπα στρέμματα» είπε η κ. Ιωσηφίδου. «Ελπίζω ότι δεν θα χαθεί η ευκαιρία» κατέληξε.


Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα με μικτό τρόπο (δια ζώσης και από απόσταση) το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Θα προηγηθεί συνεδρίαση σήμερα της Οικονομικής Επιτροπής. Σήμερα θα συζητηθούν τα δημοτικά τέλη του 2023, τα οποία θα εγκριθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο. Σε γενικές γραμμές πρόταση της διοίκησης είναι η διατήρηση των τελών που ισχύουν.

Σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει πάλι προκειμένου να αποφασίσει για τον προϋπολογισμό του 2023 και τα ανταποδοτικά τέλη του 2023. Και στα ανταποδοτικά λέγεται ότι η πρόταση της διοίκησης θα είναι να μην γίνει καμία αλλαγή.

Να διατηρηθούν τα τέλη που ισχύουν σήμερα. Τα οποία στηρίζονται σε απόφαση που ουσιαστικά έλαβε η αντιπολίτευση. Παρά το ότι η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν αρκούν για την καθαριότητα, δεν προτείνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Και γιατί δεν έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και γιατί έρχεται προεκλογική περίοδος.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης