• 16 Μαΐου 2024,

Σεπτέμβριος 2018 – Συνεχίζονται οι ελεύθερες πτώσεις !

 Σεπτέμβριος 2018   –  Συνεχίζονται οι ελεύθερες πτώσεις !

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.

Καλό Σεπτέμβρη και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού αφού με τέτοιες θερμοκρασίες μόνο για υπόλοιπο καλοκαιριού μπορούμε να μιλάμε.

Το Φθινόπωρο όπως όλα δείχνουν  θα αργήσει μερικές εβδομάδες ακόμα.

Αυτό δεν μας χαλάει καθόλου αν και είναι αλήθεια οτι αυτή η καθημερινή κάψα στην διάρκεια κυρίως της ημέρας και όταν ο ήλιος είναι ψηλά μας έχει κουράσει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι βροχές της Τετάρτης και της Πέμπτης που βλέπαμε να έρχονται απο την προηγούμενη εβδομάδα έχουν γίνει ασθενείς, μικρής μάλιστα διάρκειας, βράδυ Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης.

Τίποτα δηλαδή το ιδιαίτερο και το ανησυχητικό αφού είναι πολύ πιθανό και αυτή η ασθενής βροχή να γίνει τελικά ηλιοφάνεια.

Πάντως να είστε έτοιμοι για μία εβδομάδα που η θερμοκρασία θα είναι εκεί γύρω στους 30 βαθμούς  και σίγουρα πάνω απο  αυτούς.

Και ενώ το καλοκαίρι έχει διάθεση να τραβήξει την ίδια διάθεση έχουν και τα κουνούπια που δεν σταματάνε ακόμα και όταν φυσάει.

Που λέει και το τραγούδι “να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει …”

Ελπίζαμε οτι τα μελτέμια θα διώξουν τα κουνούπια αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Και επειδή φέτος φάγαμε πολύ ξύλο απο τα κουνούπια ευελπιστούμε και ευχόμαστε του χρόνου να αρχίσουμε να ψεκάζουμε απο τα Χριστούγεννα γιατί αλλιώς δεν βλέπω να την βγάζουμε καθαρή.

Να ξεκινήσουμε δειλά – δειλά με επίγειες δυνάμεις απο τα Χριστούγεννα και απο το ΠΑΣΧΑκαι μετά  να πέσουμε στη μάχη και απο αέρα με τους λεγόμενους αεροψεκασμούς οι οποίοι όμως , και αυτο είναι πρόταση της σελίδας , θα πρέπει να γίνονται με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα και τους κουβάδες που έχουν και ρίχνουν νερό στη εστία της πυρκαγιάς.

Μόνο που στην περίπτωση την δική μας ο κουβάς δεν θα έχει νερό αλλά εντομοαπωθητικό.

Με τους ψεκασμούς έτσι όπως γίνονται μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πέσει πολύ φάρμακο και είδατε και εσείς οτι δεν μπορεί να γίνει δουλειά.

Αν δεν πέσει εντομοκτόνο με τους κουβάδες δεν θα δούμε χαϊρι και  προκοπή και θα έχουμε και του χρόνου τα ίδια.

Για τον λόγο αυτό καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερες ποσότητες  φάρμακου.

 

Παρά το γεγονός οτι άλλαξε ο μήναςκαι  οι Βαλκάνιοι έχουν μειωθεί  παρόλα αυτά συνεχίζουν να κυριαρχούν στην καθημερινότητα της περιοχής μας και είναι αυτοί που θα βγούνε κάθε πρωί στην παραλία για μία ακόμα βουτιά και ένα δροσερό κοκτέϊλ.

Ίσως να είναι το κύμα του Σεπτέμβρη που υπάρχει πάντα και έχει να κάνει με τουρίστες χαμηλότερης δυναμικότητας που έρχονται τον Σεπτέμβρη γιατί πέφτουν οι τιμές.

Πάντως και το Παληό και η Ηρακλείτσα και η Πέραμος “βαστάνε” ακόμα που λέγανε και οι πιο παλιοί.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι του χρόνου η ζήτηση των καταλυμάτων μέσω της πλατφόρμας Air bnb θα είναι ακόμα πιο ψαγμένη απο την πλευρά των τουριστών που έχουν ξυπνήσει και δεν έρχονται όπως ήρθανε το καλοκαίρι του 2017 και σαν τα ντουρντουβάκια μένανε σε διαμερίσματα τρύπες και τα πληρώνανε σουϊτες.

Τώρα έχουν μάθει, έχουν ξυπνήσει και απαιτούν και κάνουν και παζάρια γιατί γνωρίζουν πολύ καλά οτι η αγορά πλέον είναι μεγάλη.

Δεν είναι όπως τα πρώτα καλοκαίρια του αιφνιδιασμού που δεν υπήρχανε δωμάτια.

 

Ο γάμος της χρονιάς που προετοιμαζόταν πάνω απο 3 χρόνια έγινε στην Σίφνο επιτέλους και ήταν ο γάμος του Σάκη του Τανιμανίδη με την Χριστίνα την Μπόμπα.

Επιτέλους ρε παιδιά για να πάμε παρακάτω.

Ηταν το τρίτο καλοκαίρι που μας φάγανε οι προετοιμασίες για τον συγκεκριμένο γάμο.

Αντε το παντρέψαμε και αυτό το παλικάρι.

 

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει με τις συντάξεις που σύμφωνα με τα όσα έχει υπογράψει η ελληνική κύβέρνηση μειώνονται απο 1/1/2019.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην τις κόψει αλλά οι δανειστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τους κάνουν την χάρη και τους ζητάνε να μείνουν στην αρχική γραμμή συμφωνίας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης