• 28 Μαρτίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Τα «Σημεία και τέρατα» αναρτώνται κάθε πρωί και στην ομώνυμη στήλη της ιστοσελίδας proininews.gr. Έτσι έγινε και χθες. Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση ο Βαγγέλης Παππάς κοινοποίησε τη στήλη μας στο δικό του χρονολόγιο στο facebook με την παρακάτω απάντηση:

«Αγαπητέ Θόδωρε, όταν πλένεις όλη μέρα πιάτα θα σπάσεις και κανένα. Η αναφορά μου στους αρχιτέκτονες δεν περιείχε ίχνος προσβολής παρά ένα πείραγμα στον Δήμαρχο μετά την αίσια έκβαση του θέματος της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Πιστεύω ότι η συμβολή τους θα είναι αφοπλιστική απέναντι στην κοινωνική μάχη με το ΤΑΙΠΕΔ».

Μεταφέρω τον σχολιασμό που έκανα με τη σειρά μου κάτω από την ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι είναι πολύ γενναίο σήμερα να αναγνωρίζεις δημόσια ένα λάθος σου, χωρίς να υπολογίζεις το όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος θα έχει αυτή σου η κίνηση, πόσο μάλλον όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Μπράβο Βαγγέλη.

«Η άμεση και κυρίως η δημόσια αντίδρασή σου στο σχόλιό μου σε τιμά. Η μακρά διαδρομή σου στα κοινά σε κάνει και μετριοπαθέστερο και σοφότερο. Η αυτοδιοίκηση και ο δήμος μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, έχει ανάγκη φωνές σαν τη δική σου, Βαγγέλη».


Θεωρώ εξαιρετικά σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου, για να έχει την οποιαδήποτε ευθύνη στην αναληθή πληροφορία που μετέφερε από τον συνάδελφό του στην Πάτρα στο ραδιόφωνο της Πρωινής πριν μερικές μέρες, αλλά και σε άλλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και αναπαράχθηκε και από τοπική εφημερίδα. Ότι δηλαδή ο Δήμος Πατρέων θέλει να επιστρέψει στο δημόσιο το χερσαίο τμήμα του λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας που του είχε παραχωρηθεί πριν μερικά χρόνια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Πατρέων λάβαμε σχετικό δελτίο τύπου που διαψεύδει αυτή την πληροφορία, μιλάει για παραπληροφόρηση και επισημαίνει μάλιστα ότι ο Δήμος της Πάτρας διεκδικεί και το υπόλοιπο τμήμα του παλιού λιμανιού της Πάτρας και ότι ήδη έχει προκηρύξει μεγάλο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση όλης αυτής της περιοχής. Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Μπορούμε λοιπόν και εμείς, ο δήμος μας, η Καβάλα να διεκδικήσει τη χερσαία ζώνη του λιμανιού μας και να την αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ανεξάρτητα από το ποιες προθέσεις έχει το βαθύ ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το υπόλοιπο τμήμα του κεντρικού λιμανιού και φυσικά για το εμπορικό λιμάνι στη Νέα Καρβάλη.


Την πολύχρονη περιπέτεια της Μεγάλης Λέσχης την γνωρίζουν όλοι οι Καβαλιώτες. Ενώ –υποτίθεται- έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ο χώρος δεν αποδίδεται προς χρήση. Ο Θόδωρος Μουριάδης κάθε φορά που ερωτάται από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, απαντά ότι είναι έτοιμη αλλά ποτέ δεν είναι έτοιμη. Ο καιρός περνάει. Τι θα γίνει επιτέλους; Μπορεί ο δήμαρχος να μας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση ορίζοντας ακριβές χρονοδιάγραμμα ή θα «φάμε» κι άλλο χρόνο περιμένοντας; Έλεος.


Στη Δεξαμενή, στη στάση «Άγιοι Ανάργυροι», εδώ και μήνες η διαρροή από τον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ είναι μόνιμη. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες κυβικά νερού πάνε χαμένα. Θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος από την δημοτική επιχείρηση να αποκαταστήσει τη βλάβη;

Διαβάστε επίσης