Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Μόνο μεγάλα λόγια και υπονοούμενα για συγκλονιστικές αποκαλύψεις είναι μέχρι τώρα ο Κώστας Κουνάκος. Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο facebook αφήνει να εννοηθεί ότι θα φέρει στο φως της δημοσιότητας τάχα κάποια σκάνδαλα (οικονομικής μάλλον φύσεως) επί διοικήσεως Τσανάκα στο Δήμο Καβάλας.

Το ζήτημα είναι να μην προαναγγέλλεις πομπωδώς κάτι, αλλά αν έχεις στη διάθεσή σου πραγματικά αδιάσειστα στοιχεία με ακράδαντες αποδείξεις τότε όχι μόνον να τα δώσεις στη δημοσιότητα αλλά να τα καταθέσεις και στον εισαγγελέα.

Διότι όσο εξαγγέλλεις και δεν αποκαλύπτεις τα στοιχεία που υποτίθεται ότι διαθέτεις, τότε και εκείνα χάνουν την όποια αξία τους κι εσύ ο ίδιος την σοβαρότητά σου.


Τη σοβαρότητά της όμως κινδυνεύει να χάσει και η Δήμητρα Τσανάκα μετά τις τελευταίες δηλώσεις της στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ στο ΕΝΑ Channel ότι παρά τις προ μηνών δηλώσεις της περί αποχώρησής της από την πολιτική, το σκέφτεται να ξαναβάλει υποψηφιότητα αν ο κόσμος της το ζητήσει.

Μάλιστα άφησε το ενδεχόμενο να διαλέξει πού θα είναι υποψήφια. Στις βουλευτικές, τις περιφερειακές ή τις δημοτικές εκλογές.

Αν δεν είναι αστείο, από αυτά που συνηθίζει να λέει η τέως δήμαρχος Καβάλας, τότε στ’ αλήθεια θα είναι άλλος ένας άνθρωπος που χάνει όχι μόνον τη σοβαρότητά του αλλά και την αξιοπρέπειά του.


Ο Γιώργος Παππάς, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο είναι ένας παλιός και πολύ έμπειρος και έγκυρος δημοσιογράφος. Επιμένει ότι η Φολκσβάγκεν έχει στοχεύσει στη Θάσο για το νέο της πρότζεκτ. Ο Φραγκογιάννης από πλευράς της Ελληνικής κυβερνήσεως το διαψεύδει λέγοντας ότι υποψήφια για την επένδυση αυτή είναι και άλλα νησιά και ότι όλα θα κριθούν τον Απρίλιο. Ας κάνουμε υπομονή λοιπόν να δούμε ποιος τελικά έχει δίκιο. Ελπίζουμε ο Γιώργος Παππάς.


Πόσο εύκολα υιοθετεί ο Μάκης Παπαδόπουλος και η παράταξή του τις καταγγελίες του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη για «εξωφρενικό κόστος λειτουργίας της χωματερής (ΧΥΤΑ) της Καβάλας». Και πόσο, το ίδιο εύκολα, εξαπολύει για άλλη μια φορά κατηγορίες στο πρόσωπο του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη. Μιλάει για τη στάση του κ. Μουριάδη που ευνοεί την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ της αδιαφάνειας και της κατασπατάλησης που φαίνεται πως συνεχίζουν “να βασιλεύουν” στη ΔΙΑΑΜΑΘ.

Είναι φανερό πως ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ είναι σαν έτοιμοι από καιρό και σαν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και με την παραμικρή αφορμή, χωρίς να εξετάσουν τα όποια στοιχεία, να ρίξουν ευθύνες και κυρίως να αφήσουν πολλά υπονοούμενα για το δήμαρχο.

Το ζήτημα είναι αν ο ίδιος ο Μάκης Παπαδόπουλος επιθυμεί αυτήν την τακτική της τυφλής και στείρας αντιπολίτευσης με έναν φανατικό και ακραίο λόγο ή του την επιβάλει η «πλειοψηφία» του πολίτ μπιρό της παράταξής του.

Διότι τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση, για τις υψηλές χρεώσεις της ΔΙΑΑΜΑΘ (αν είναι υψηλές με βάση τη δουλειά που γίνεται στο ΧΥΤΑ), ο Μουριάδης φαίνεται πως είναι ο λιγότερος υπεύθυνος. Ας κοιτάξει και λίγο πιο πίσω στο χρόνο ο Μάκης όπως του έλεγε να κάνει και ο Κώστας Κουνάκος αλλά υποχρεώθηκε από τους «εθελοντές» να τον διώξει.

Διαβάστε επίσης