Στα γήπεδα και στις πλατείες η Ελλάδα αναστενάζει !

 Στα γήπεδα και στις πλατείες η Ελλάδα αναστενάζει !

Ποιός έχει λόγο στην αγάπη που λέει και ένα τραγούδι του Φίλιππα Πλιάτσικα , ποιός έχει λόγο σε αυτό το συλλαλητήριο.

Διότι ο καθένας προσπάθησε να δώσει την δική του ερμηνεία σε αυτή την μάζωξη του λαού της Καβάλας.

Άλλοι λένε ήταν κατά των διοδίων , άλλοι προσπαθούν να του δώσουν έναν αντικεβερνητικό χαρακτήρα και άλλοι προσπαθούν να κολλήσουν δίπλα στην κατασκευή  διοδίων και το αίτημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού.

Ένα συλλαλητήριο είπαμε να κάνουμε και μπλέξαμε με τις ερμηνείες  τους πόθους και τους ανεκπλήρωτους αγώνες διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Προκειμένου να ξεδίνουμε κάπου – κάπου γιατί όπως αποδείχθηκε όλοι μας έχουμε διάφορα  θέματα που μας ταλαιπωρούν μπορούμε κάθε τόσο να κατεβαίνουμε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας και να διαμαρτυρόμαστε για αυτά που μας ενοχλούν.

Ο καθένας για τον δικό του λόγο και όλοι μαζί σε μια διαμαρτυρία για όλα αυτά που μας βασανίζουν.

Δεν είναι άσχημη ιδέα.

Όσο αφορά το χθεσινό συλλαλητήριο νομίζω οτι πήγε καλά αν και δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με αυτό κατά του λιθάνθρακα που είχε και τους μαθητές σχολείων που είχανε παραμείνει κλειστά.

Το συλλαλητήριο είχε κόσμο και αυτό που μένει είναι να δούμε ποιό θα είναι το επόμενο μας βήμα αφού σίγουρα με ένα συλλαλητήριο δεν καθαρίσαμε.

Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Ισως μετά την φόρα που πήραμε απο το χθεσινό συλλαλητήριο να είμαστε περισσότερο έτοιμοι  να ανέβουμε πάνω στην Εγνατία Οδό και  στο σημειο που θέλει η εταιρία να φτιάξει τον μετωπικό σταθμό και να κλείσουμε για συγκεκριμένη ώρα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Και μια και μιλάμε για την κυκλοφορία των οχημάτων η τροχαία Καβάλας θα πρέπει να έχει το νού της γιατί κάθε βράδυ η μία νταλίκα μετά την άλλη εγκαταλείπει την Εγνατία οδό και επιλέγει για ευνόητους λόγους το επαρχιακό οδικό δίκτυο περνώντας μέσα απο το Παληό.

Τριαξονικά φορτηγά με συρόμενα ξεσηκώνουν την περιοχή του Παληού με την διέλευση τους αφού γνωρίζουν πλέον καλά οτι το βράδυ οι έλεγχοι της τροχαίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

 

Ο Σταθάκης με τα δώρα έφτασε την Δευτέρα στην Καβάλα , έδωσε έργα και έστειλε το μήνυμα οτι δεν αλλάζει η όδευση του αγωγού.

Απο την πλευρά της Καβάλας οι αρχές της πόλης δεχτήκανε τα έργα που θέλει να κάνει η εταιρία του αγωγού σε συνεργασία με την κυβέρνηση αλλά απο την άλλη παραμένουν και στο πλευρό των αγροτών που ζητούν επίμονα την αλλαγή της όδευσης.

Ο Σταθάκης με τα δώρα ήταν το τελευταίο χαρτί και της κυβέρνησης και της εταιρίας πριν ξεκινήσουν τα έργα και ίσως και τα όργανα αφού παρά τις παροχές οι αγρότες παραμένουν αρνητικοί στην σημερινή όδευση του αγωγού.

Σίγουρα το επόμενο ραντεβού θα είναι στα χωράφια και σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.

Το ιδανικό θα ήταν να γίνουν και τα έργα στους Φιλίππους και να αλλάξει η όδευση του αγωγού αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν παίζει.

Αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει.

 

Πάντως το κορίτσι της σημερινής μας φώτο δεν έχει καμμία σχέση με την αγωνιστική διάθεση που έχει ο λαός αυτής της πόλης στην παρούσα φάση και είναι πραγματικά σε μια άλλη φάση.

Διότι σε αυτή την ζωή αγαπητοί μου αναγνώστες υπάρχουν οι πλατείες για αγώνες και υπάρχουν και οι παραλίες για χαλάρωση και διασκέδαση.

Σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε τις παραλίες απο τις πλατείες αλλά όταν υπάρχουν λόγοι και αιτίες θα πρέπει να πηγαίνουμε πλατεία που έλεγε και ο Λαζόπουλος.

 

Η Μενεγάκη η Ελένη είχε καημό να βρεθεί στις Κάννες στην διάρκεια του φεστιβάλ και να περπατήσει στο κόκκινο χαλί.

Έκανε φέτος  το κορίτσι το όνειρο της πραγματικότητα και γέμισε τον λογαριασμό της στο instagram με φωτογραφίες.

Διότι αν δεν πάει η Ελένη στις Κάννες ποιός θα πάει;

Το κορίτσι ήθελε κόκκινο χαλί.

Και μπορεί η Ελένη να βρέθηκε στις Κάννες με την ιδιότητα της τηλεπαρουσιάστριας αλλά περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί ως πρωταγωνίστρια με μία άκρως εντυπωσιακή τουαλέτα κατακόκκινη.

Μπράβο ρε Ελένη που έκανες άλλο ένα όνειρο σου πραγματικότητα.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και ύποπτοι.Ολα θα πάνε καλά γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας.Έχουμε επιλέξει εδώ και χρόνια να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης