• 24 Απριλίου 2024,

Στα περσινά δεδομένα οι φιλοξενούμενοι στις κατασκηνώσεις

 Στα περσινά δεδομένα οι φιλοξενούμενοι στις κατασκηνώσεις

Eπί σειρά ετών είναι αρμόδιος – εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων στη Νέα Πέραμο ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μεταξάς. Μιλώντας στην Πρωινή εξήγησε ότι και φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στα δύο συγκροτήματα των κατασκηνώσεων περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι.

Χωρισμένοι σε κατασκηνωτικές περιόδους που φτάνουν ως το τέλος του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τον Τάσο Μεταξά,  η περιπέτεια που υπήρξε πρόσφατα στο δεύτερο συγκρότημα κατασκηνώσεων από την κακοκαιρία και την πτώση των δέντρων ανήκει πια στο παρελθόν. Η αποκατάσταση των ζημιών έγινε γρήγορα έτσι ήδη λειτουργούν κανονικά όλες οι κατασκηνώσεις. Εκτός από τα παιδιά και τα ΑμΕΑ που φιλοξενούνται,  αναμένονται μετά τις 18 Αυγούστου μέχρι και το τέλος του ίδιου μήνα παιδιά αστυνομικών.

Τον Σεπτέμβριο ως συνήθως θα φιλοξενηθούν στα συγκροτήματα μέλη των ΚΑΠΗ. Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου προέρχονται από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων,  έχοντας βοήθεια και από το κράτος. Σύμφωνα με τον Τάσο Μεταξά οι ζημιές στο δεύτερο συγκρότημα των παιδικών κατασκηνώσεων πριν από λίγες ημέρες προέκυψαν μετά από ανεμοστρόβιλο,  ο οποίος έπληξε την περιοχή.

Ο Δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε τη φιλοξενία στις κατασκηνώσεις και εκπροσώπων της πόλης Αντονύ της Γαλλίας,  με την οποία έχει αδελφοποιηθεί: Ο Δήμος Παγγαίου στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων του με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Αντονύ της Γαλλίας, φιλοξενεί στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου 34 νέους και νέες δημότες του Αντονύ. Τούς φιλοξενούμενους Γάλλους και Γαλλίδες συνάντησε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, συνοδευόμενος απο τον Αντιδήμαρχο κ. Μποσμπότη, τον Πρόεδρο των κατασκηνώσεων και δημοτικό σύμβουλο κ. Μεταξά και τον δημοτικό σύμβουλο της πόλης του Αντονύ κ. Βουλδούκη.

 

Διαβάστε επίσης