Στην Καβάλα λόγω διαβούλευσης η Χριστίνα Καλογήρου

 Στην Καβάλα λόγω διαβούλευσης η Χριστίνα Καλογήρου

Η Χριστίνα Καλογήρου Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν χθες στην Καβάλα. Είχε συναντήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα με το Λιμενάρχη Καβάλας και τους εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα. Στους δημοσιογράφους εξήγησε ότι περιοδεύει στα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου για το νέο ΕΣΠΑ.

Στην αρμοδιότητα της δεν είναι τα επίκαιρα θέματα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Η κ. Καλογήρου ασχολείται μεταξύ άλλων και με τα δρομολόγια των πλοίων στις γνωστές και λιγότερο γνωστές ακτοπλοϊκές γραμμές. Στην ερώτηση σχετικά με το δρομολόγιο που «χάνει» η Καβάλα, καθώς αυτό μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για να συνδέεται η συμπρωτεύουσα με τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, απάντησε ότι η απόφαση θα υλοποιηθεί.  Χωρίς ωστόσο να περιγράψει και να αναφέρει πότε θα γίνει αυτό.  Περιέγραψε ωστόσο το δρομολόγιο ως χειμερινό, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι το καλοκαίρι τα δεδομένα στο λιμάνι της Καβάλας για τα δρομολόγια για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μείνουν ως έχουν.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στα δρομολόγια που συνδέουν την Καβάλα με τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Μνημόνευσε το καινούργιο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο. Την υποδέχθηκαν στον ΟΛΚ η κ. Θυσιάδου και ο κ. Φιλόσογλου.

Οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να την ρωτήσουν και για άλλα θέματα για τα οποία προσεκτικά και ευγενικά απέφυγε να απαντήσει στους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων η κ Καλογήρου είπε:  «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στην Καβάλα στο πλαίσιο των διευρυμένων περιφερειακών διαλόγων που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα εν όψει του ΕΠΣΑ 2021-27. Στην προσπάθεια κατάρτισης ολοκληρωμένου σχεδίου θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο. Και η Ανατολική Μακεδονία Θράκη με τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης έχει ειδικά ζητήματα ανάπτυξης των νησιών. Ειδικός και σημαντικός είναι ο ρόλος του λιμανιού της Καβάλας που συνδέει με τα νησιά του Β. Αιγαίου. Ο διάλογος γίνεται σε 8 περιφέρειες της χώρας.

Το λιμάνι της Καβάλας είναι η πύλη των νησιών του Βόρειου Αιγαίου με την ηπειρωτική χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη». Αργότερα χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου αναλυτική συζήτηση διαβούλευση φορέων και παραγόντων με την παρουσία της κ. Καλογήρου.

 

Διαβάστε επίσης