• 29 Απριλίου 2024,

Στήριξη στη λευκή νύχτα και στη 3η Συνέργεια

 Στήριξη στη λευκή νύχτα και στη 3η Συνέργεια

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση του Επιμελητηρίου με κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, την Λευκή νύχτα στην αγορά της πόλης, στις 5 Μαΐου, την έκθεση Συνέργεια στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, το διήμερο 26 και 27 Μαΐου.

Εξ αυτού του λόγου, στη συνεδρίαση, εισηγητές των θεμάτων ήταν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για την 3η Συνέργεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την πρώτη που θα έχει διάρκεια δύο ημέρες και θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε εκθεσιακό κέντρο, σ΄ αυτό της Νέας Καρβάλης.

Εξήγησε ότι στην έκθεση Συνέργεια συναντιούνται φορείς  της κατανάλωσης και της παραγωγής. Κάλεσε τους επαγγελματίες να δημιουργήσουν περίπτερο στην έκθεση Συνέργεια  κατά την περίοδό της, θυμίζοντας ότι αυτό προσφέρεται δωρεάν.

Ο Θ. Μαρκόπουλος υποστηρίζει την έκθεση Συνέργεια και την προωθεί στον επαγγελματικό επιχειρηματικό κόσμο, εξηγώντας ότι πρόκειται για μία ευκαιρία να προωθηθούν στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, προϊόντα που παράγονται και στους πέντε νομούς. Η έκθεση, το πρόγραμμα της οποίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει και ημερίδα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Στη διάθεση των επαγγελματιών επιχειρηματιών θα βρίσκονται 150 περίπτερα. Η διαδικασία λειτουργίας περιπτέρου είναι πολύ απλή.

Ο Βασίλης Λεμονίδης μίλησε με ανοιχτά χαρτιά για τη λευκή νύχτα της 5ης Μαΐου. Νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, να στηρίξει οικονομικά τον Εμπορικό σύλλογο για την εκδήλωση, με ποσό 5.000 ευρώ.

Επικαιροποιήθηκαν παλαιότερες αποφάσεις οικονομικής ενίσχυσης από το Επιμελητήριο, στο Σωματείο Αστυνομικών Νομού Καβάλας, στο Μουσικό Σχολείο και στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Μιλώντας για τη Λευκή νύχτα της 5ης Μαΐου, ο Βασίλης Λεμονίδης, μεταξύ των άλλων είπε: «Πέρσι καταφέραμε κι ανεβάσαμε το επίπεδο της εκδήλωσης. Από οικονομικής πλευράς ζητάμε και φέτος τα ίδια χρήματα, που το Επιμελητήριο προσέφερε και πέρσι. Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά στήριξη με χρήματα, από το Επιμελητήριο, μόνο όταν πρόκειται για τη Λευκή νύχτα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία και με το Επιμελητήριο και με τους άλλους φορείς.

Φέτος οι δράσεις, δηλαδή τα γεγονότα της Λευκής νύχτας, από 21 γίνονται 30.

Πνευστά όργανα θα περιφέρονται στη Βενιζέλου. Θα υπάρχει παραδοσιακή ορχήστρα. Συναυλίες στα δύο άκρα της οδού Ομονοίας. Θα γίνουν φέτος πολλές εκδηλώσεις που οργανώνουν επαγγελματίες της αγοράς. Οι συνάδελφοί μας έπιασαν το νόημα της εκδήλωσης. Θα υπάρχουν επίσης, μάγος, πυροτεχνήματα κ.λ.π.

Μέχρι τώρα προετοιμάζοντας τις εκδηλώσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και τα έντυπα που θα μοιραστούν, προπαγανδίζοντας το γεγονός είναι έτοιμα. Τα μηνύματα για την επιτυχία του γεγονότος είναι άκρως ενθαρρυντικά».

Σε ερώτηση για τις εκπτωτικές τιμές στις 5 Μαΐου στην αγορά, τις προσφορές και τη μείωση των τιμών από τους επαγγελματίες, θέμα που έθεσε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, ο Β. Λεμονίδης, απάντησε ότι ήδη ο Σύλλογος ζητά από τα μέλη του, στη διάρκεια της εκδήλωσης να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσφορές. Ο δε Γ. Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι οι εστιάτορες εκείνες τις ημέρες θα προσφέρουν έκπτωση 15%.

Διαβάστε επίσης