• 25 Απριλίου 2024,

Στο ήλιο του μεσημεριού !

 Στο ήλιο του μεσημεριού !

Μήνυμα στέλνω με ένα γλάρο θα ‘ ρθω καλή μου να σε πάρω.

Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , στον ήλιο του μεσημεριού και καλοκαίρι για πάντα.

Οι ταινίες με την μεγαλύτερη επιτυχία για την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν καλοκαιρινές.

“Η Αρχόντισσα και ο αλήτης” , “η Νεράϊδα  και το παλικάρι” , “Μανταλένα” , “η Αλίκη στο Ναυτικό” κ.τ.λ.π.

Χειμερινές ήταν οι στρατιωτικές ταινίες της  όπως “ Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά “ , “Υπολοχαγός Νατάσσα” κ.τ.λ.π.

Το γέλιο και το νάζι ήθελε καλοκαίρι και το μαράζι βαρυχειμωνιά !

Εμείς πάντως είμαστε στη φάση του καλοκαιριού και είμαστε στον ήλιο του μεσημεριού με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ να φοράει τα ροζ πουκάμισα ανοιχτά μέχρι τον αφαλό και να κρεμάει ένα σταυρό με μια αλυσίδα σαν αυτή που δένουν τα καράβια στα λιμάνια.

Και το κορίτσι της σημερινής μας φώτο είναι σε φάση άκρως καλοκαιρινή και μας αρέσει που εκτός του οτι λιάζεται στον ήλιο του μεσημεριού χαλαρώνει κιόλας , το γουστάρει ρε παιδί μου.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό του καλοκαιριού.

Να χαλαρώνουμε όποτε μπορούμε και βρίσκουμε την ευκαιρία για να έχουμε δυνάμεις να αντιμετωπίζουμε την δύσκολη και σκληρή ακόμα καθημερινότητα.

 

Ένας λόγος να πάμε ανατολικά της πόλης αποτελεί το Resort Vranas που έρχεται να αναβαθμίσει όλη την Ανατολική περιοχή της Καβάλας και να αποτελέσει άλλη μια πολύ καλή επιλογή για το φετεινό καλοκαίρι.

Μία επένδυση που πρέπει να στηριχτεί απο τους κατοίκους αυτής της πόλης γιατί η δουλειά που έγινε είναι πάρα πολύ σοβαρή και ανεβάζει τον πήχη όσο αφορά την καλοκαιρινή μας διασκέδαση.

Μπράβο στον Δημήτρη Βρανά και σε όλη την οικογένεια του.

 

Προσοχή στους δρόμους ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που γεμίζουν με αυτοκίνητα και τουρίστες που δεν τους γνωρίζουν.

Δεν είναι τυχαίο οτι τα περισσότερα τροχαία γίνονται στην διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου.

Λίγο καμμιά μπυρίτσα παραπάνω , λίγο η παραβίαση του κόκκινου φαναριού δεν θέλει πολύ για να γίνει το “αγκάλιασμα”.

Τέλος εσείς που μέχρι και σήμερα παραβιάζατε έστω και οριακά τα κόκκινα φανάρια περνώντας με βαθύ πορτοκαλί θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί σύμφωνα με το νέο ΚΟΚ αν σας τσακώσουν θα σας πάρουν τις πινακίδες , θα σας πάρουν την άδεια οδήγησης , το δίπλωμα και θα πληρώσεις και 700 ευρώ πρόστιμο χωρίς καμμία έκπτωση.

Το προνόμιο να έχεις την δυνατότητα να  πληρώσεις  το μισό πρόστιμο αν το κάνεις τις πρώτες δέκα μέρες απο την ημέρα της παράβασης δεν ισχύει.

Τώρα το πληρώνεις όλο και αυτό πρέπει να γίνει σε διάστημα δύο μηνών.

Αλλιώς παίρνει τον δρόμο προς την εφορία και η συνέχεια είναι γνωστή.

Για τον λόγο αυτό και για άλλους πολλούς που είναι λόγοι ασφαλείας κάλμα και ψύχραιμα όταν πιάνετε το τιμόνι.

 

Ακόμα δεν μπορούν να βρούνε την άκρη ΔΝΤ και Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος που περιμένει να μειωθεί σύμφωνα με αυτά που μας υποσχόταν το καλοκαίρι του 2015 όταν μας βάζανε να υπογράψουμε την οικονομική μας καταδίκη με αφόρητους και αβάσταχτους φόρους αλλά και οικονομική ομηρία – εποπτεία για πολλά – πολλά χρόνια.

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση είναι σίγουρη οτι στο τέλος θα βγεί λευκός καπνός και πριν το τέλος του 3ου και τελευταίου προγράμματος θα έχουμε λύση και μάλιστα ικανοποιητική για την ελληνική πλευρά.

Οσο αφορά το Σκοπιανό η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για απομάκρυνση της λύσης όσο αφορά την ονομασία και σε αυτό μπορεί να έπαιξαν ρόλο κα τα συλλαλητήρια που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε αρκετές πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Μάλλον και ο Τσίπρας θα κάνει οτι και οι προηγούμενοι, θα το αφήσει για τους επόμενους αλλά να έχετε υπόψη σας οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να το λύσουμε και αυτό.

 

Λίγες μέρες μείνανε για τις εκλογές στην γειτονική Τουρκία που πρέπει να ανακάμψει για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Είναι γεγονός οτι μας λείπουν οι Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι μάλιστα μέχρι ένα σημείο επηρεάζουν όλη την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Να γίνουν οι εκλογές να τελειώνουμε έτσι ώστε να επστρέψει η κανονικότητα στην χώρα.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης